2011. január 29., szombat

Életigenlés és életöröm pozitív gondolatok nyomán


A gondolatok csodálatos adománya


Tudjuk, mindenkinek van tudatalattija. A legtöbben azonban helytelenül, csupán a tudatukkal azonosítják magukat,  pedig személyiségünknek e része szellemi teljesítőképességünknek csupán húsz százalékát teszi ki.
Minden ember képes az önálló gondolkodásra, ez magától értetődik. Olyan adottság ez, amelyet még a bölcsőben kaptunk és gyermekkorunkban bontakoztattunk ki anélkül, hogy különösebb tanulásra lett volna szükség. Ezek az oldalak és a hírlevelek tudnak segíteni szellemi kapacitásod kihasználni, de ennek előfeltétele, hogy meglegyen benned a gondolkodás képessége. Az tény, hogy gondolkodni mindenki képes, és az egyetlen különbség csak az, hogy a gondolatok csodálatos adományából egyeseknek több, másoknak kevesebb jutott, azt sugallja nekünk, hogy mi - csodálatos Énünk örök magja - szellemi lények vagyunk.


A test a szellem eszköze


Testünk csupán eszköz, műszer, amelynek használatát gyermekkorunkban fokozatosan tanuljuk meg. Ideje tudatosítanunk, hogy szellemünk az, ami irányítja és meghatározza testünket, megőrzi fizikai egészségünket és teljesítőképességünket. Amíg szellemileg harmóniában vagyunk önmagunkkal és a külvilággal, a legnagyobb megelégedésünkre ez az automatizmus súrlódásmentesen működik. Ha szellemi egyensúlyunk elvész, jönnek a betegségek. Sajnos a mai viszonyok, a rohanás és a zaklatott életkörülmények akadályoznak bennünket abban, hogy figyelmet fordítsunk erre a harmóniára és ennek megfelelően éljünk. Pedig életbevágó valamennyiünk számára, hogy legalább néhány percig mindennap gondját viseljük szellemi egészségünknek, és megszabaduljunk napi gondjainktól.


A szellem közvetelnül gyógyít


Az vagyunk, aminek hisszük magunkat
"Az vagyunk, aminek hisszük magunkat." Ez a mondat különösen érvényes testi állapotunkra. Számtalan kísérlet igazolja, hogy a gyógyszerek éppen olyan hatással vannak ránk, amilyet elvárunk tőlük. Szellemi beállítottságunknak kell megváltoznia ahhoz, hogy a gyógyszer hatni tudjon. Amíg nem alakul ki bennünk ez az elvárás, vagyis hiányzik az egészségbe vetett hit, addig nem is lehetséges a valódi gyógyulás.
A hit gyógyítani, de ölni is képes
A legjobb bizonyítékokat a természeti népek szolgáltatják erre, azok a bennszülöttek, akiket egy  "varázsló megátkozott". Még ma sem ritkák az efféle praktikák Hawaii és Borneo szigetén. Tudomásunk van egy sereg olyan esetről, amikor egy bennszülött azért került kórházba, mert valaki megátkozta őt. A korszerűbb eszközökkel végzett vizsgálatok tanúsága szerint ezek a betegek organikus szempontból teljesen egészségesek. Ennek ellenére állapotuk óráról órára romlik. A leghatékonyabb orvosi kezelés mellett is meghalhatnak három nap alatt.
Ha a hit képes arra, hogy egy makkegészséges embert rövid idő alatt megöljön, akkor nyilvánvalóan igaz lehet ennek ellenkezője is: olykor a beteget a hite rövid idő alatt spontán módon meggyógyíthatja. A hit azonban csak beindítja a folyamatot; szellemünk a voltaképpeni gyógyítő erő. Ez ugyanis meg is valósíthatja azt, amiben mélyen hisz.
Már Goethe is megmondta: 
"A szellem az, ami a testet fölépíti."
A gondolatok megvalósulnak
Ha elégedelenek vagyunk egy helyzettel, ha betegség támad meg bennünket, meg kell változtatnunk szellemi beállítottságunkat. Ha ez megtörténik, a változás szükségszerű kövekezménye lesz az egészségi állapot javulása, vagy a kedvezőtlen körülmények átalakulása. Tanuljon meg bízni a szellemében, és egyre jobban használja ki a szellemi lehetőségeit. Legyen mindig a tudatáőban annak, hogy  egészségi állapotunk rajtunk múlik, ha hajlandók vagyunk gondoskodni róla, hogy gondolataink egészgesek legyenek. Mert akinek a gondolatai egészségesek, az nem lehet beteg. Testünk pillantanyi állapota mindekor gondolataink pontos tükörképe, mert minden gondolat megvalósulásra törekszik és arra, hogy a testben megnyilvánuljon.

A pozitív gondolkodás legyen a szokásunk


Légy gondolataidban egészéges, erős, bátor, vidám, szeretetteljes, boldog és sikeres! Mindig legyél ilyen! Ne engedj beférkőzni semmilyen más gondolatot! Ha szokásoddá teszed a pozitív gondolkodást, szemed csillogni fog, jól érzed magad és ezt másoknak is át utdod adni. Mert ha már elnyerted a helyes godnolkodás adományát, képessé válsz arra, hogy másoknak is segíts azt megszerezni.
Gondolj másokra, és örömmel látod majd, hogy mások is gondolnak rád. Életed egy csapásra vidám és örömteli lesz, ha a pozitív gondolkodást elsajátítod.
És még valami: a csodát most várjad!


A kételkedés minden gondolatot megöl


Olykor a pozitív gondolatok sem hozzák meg a sikert. Különösen akkor nem, ha azt a jövőben képzeled el. Ne így gondolkodj tehát: "Hamarosan egészséges leszek", hanem legyen meg benned a bizalom, hogy azonnal, itt és most egészéges vagy, hiszen gondolataidból száműzted mindazt, ami beteggé tett Téged. Szabadítsd meg magad a kételkedéstől, mert az alighogy megszületett, megöli minden pozitív gondolatod. Ha ez nem sikerül, akkor küzdj le úgy a betegséget, hogy arra gondolj: már meg is szűnt a baj.

A hála csodálatos ereje


A hála megerősíti a test és a lélek egészségét


Az ember normális állapota az egészség. De gondolt-e már valaki arra, amikor egészséges volt, hogy hálát adjon érte? Könnyedén, magától értetődően fogadjuk el, hogy eégszségesek vagyunk, de panaszkodunk, ha a legkisebb zavar támad. Pedig sokat tehetünk egészségünkért, ha hálásak vagyunk érte. Erősítsük tovább magunkban ezt a hálát, és ez segíteni fog bennünket, támogatni fogja pozitív gondolatainkat. 
Hálát érezni különösen fontos akkor, amikor úgy véljük, a legkevésbé sem jogos: ha éppen sikertelenek vagy betegek vagyunk.


Örökösen követelőzünk, mint az elkényeztetett gyerekek, és nem gondolunk arra, hogy mindennek ára van. Magától értetődően követeljük a magunk igazát és jogait, és meg sem fordul a fejünkben: talán másokkal sem ártana néha igazságosnak lennünk. Ha valami rossz történik velünk, panaszkodunk, hogy ez az igazságtalanság jogos is lehet. 


A hála megőrzi nekünk azt, ami a miénk


Mindig adjunk hálát azért a sok mindenért, amink van, és ne zúgolódjunk, ha néhány dolgot nélkülöznünk kell. Legyünk hálásak a szép napért, a jó munkahelyért és azért, hogy gyermekeink egészségesek. Köszönjük meg, hogy képesek vagyunk a gondokat, a betegséget és a szükséget a helyes pozitív gondolkodás útján távol tartani. Ne csupán azért mondjunk köszönetet, mert kimenekültünk valami veszélyes helyzetből, ne felejtsünk el hálát adni azért a sok szép dologért is, amiről úgy hisszük, magától értetődően a miénk. Ez a hála őriz meg bennünket. Ez a hála őriz meg bennünket.


Amit ma gondolunk, meghatározza holnapi sorsunkat


Mindennap köszönetet mondok Istennek azért, amit az élet ad. Megköszönöm a nehézségeket és az igazságtalanságokat is, így leróhatom tartozásomat azokért az igazságtalanságokért, amelyeket én követtem el másokkal szemben, és megzsabadulhatok bűneimtől. Mindig tudatában vagyok annak is, hogy mai gondolataimmal meghatározom holnapi sorsomat. Ezért igyekszem olyan módon gondolkodni, hogy sorsom alakulása a kedvemre való legyen.


Rója le tehát Ön is a tartozását régi szellemi bűneiért; gondolataival gondoskodkjék róla, hogy szép holnapot remélhessen. Az egészséghez, a boldogsághoz és a sikerhez vezető út Ön előtt is nyitva áll. Legyen derűlátó. A pozitív gondolatok gyümölcse beérik. Az élet nem fogja becsapni. 


Az optimistának általában szerncséje van?!


Ha többen is pályáznak egy jó állásra, akkor azt az állást szinte mindig az nyeri el, akinek egyébként is minden az ölébe hullik, és aki mosolyogva éli az életét. Épp csak kinyújtja a kezét, és máris megkapja, amit akar.
A pesszimistában pedig megerősödik a negatív gondolat. Így szól: "Előre tudtam, hogy nem lesz szerncsém. Szerencsétlen flótás vagyok, az a sorsom, hogy a legjobb dolgokat mások happolják el az orrom elől...


Senki sem születik optimistának


Helytelen beállítottság ez, hiszen senki sem születik optimistának. Optimista csak saját erejéből lehet az ember!
Gondoljon midnig arra, hogy nem a sors dönti el, ki lesz optimista, és ki pesszimista. Mindenki maga választ, mégpedig gondolatai, szellemi beállítottsága segítségével.


Gondolataink: a sorsunk
Soha ne tévessze ezt szem elől, és csupán pozitív gondolatokkal foglalkozzák. Várja mindig a legjobbat az élettől. Meg fogja kapni. 


Nyújtsa a kezét a szerncsének!
Ha azt akarjuk, hogy szerencsénk legyen, nyújtsuk ki érte a kezünket. Adja a kezét a szerencsének, vegye el, és tekintse az élet gyümölcsének mindazt, amit pozitív gondolatai felkínálnak Önnek. 


Megérdemelte!
Minden hatásnak megvan a maga oka. A negatív gondolatok negatív kövekezményekhez vezetnek. A pozitívak azonban pozitív eredményt hoznak, miként az almafa is minden körülmények között csak almát terem.


Lássa magát a célban!
Ha eltervez valamit, képzelje lelki szemei elé, amint megvalósul. Ha megpályázott egy új állást, képzelje el, amint odajön a személyzeti főnök és azt mondja: "Úgy döntöttünk, hogy az állás az Öné".
Mindig legyen a tudatában, hogy minden gondolat a megvalósításra törekszik. Lássa magát mindig abban a helyzetben, amint éppen eléri a kitűzött célt.


A képtechnika hatalmas erőket mozgósít
A képtechnika segítségével mozgósíthatja a tudatalatti hatalmas erőit, melyek céljai megvalósításában segítségére lesznek. A tudatalatti jobban érti a képeket, mint a szavakat. Ha határozott, világos képet küld neki arról, amit el akar érni, akkor atudatalatti mozgósítja erőit a kitűzött cél megvalósítására.

Kép: LadyAnnOldalaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok