2011. május 2., hétfő

A hited meggyógyít téged

A vérrákból felgyógyult gyermek
1994-ben egy amerikai gyermekklinikán nagy feltűnést keltett egy eset. Egy kilencéves kisfiú gyógyíthatatlan vérrákban betegedett meg; az orvosoknak nem voltak eszközei a megmentésére. A betegség azonban egyszer csak nem terjedt tovább. A vizsgálatok napról napra jobb eredményeket mutattak. Néhány hét múlva a záróvizsgálat megállapította, hogy minden beteg sejt eltűnt a vérből. A kisfiút egészségesen bocsátották el a kórházból. Ilyesmire eddig még nem volt példa.
Mi történt?
Meggyógyította önmagát

A kisfiú ezt mesélte:
"Nem sokkal az előtt, hogy megbetegedtem, a szüleim egy szellemi gyógyításról szóló tanfolyamra jártak. Mivel nem akartak egyedül hagyni, magukkal vittek engem is. Amikor azután beteg lettem, és a legrosszabtól kellett félni, mert senki sem tudott segíteni rajtam, eszembe jutott, amit a tanfolyamon hallottam. Azt képzeltem, hogy beteg vérsejtjeim indiánok, a gondolataim pedig prémvadászok. Nagyon sok prémvadászt képzeltem el, ezek megküzdöttek az indiánokkal és legyőzték őket. A prémvadászokat és az indiánokat újra meg újra harcra tüzeltem a képzeletemben, és mindig a vadászok győztek. Lelkesen szemléltem a küzdelmet. Ennek következtében napról napra jobban éreztem magam, végül egészen meggyógyultam."
A pozitív gondolatok hatása
Az orvosok véleménye szerint az, hogy a gyerek felgyógyult, "csoda", vagyis olyan spontán folyamat, amelynek a valószínűsége negyvenezer az egyhez. Én azonban úgy vélem, hogy ez a gyógyulás a pozitív gondolatok csodálatos hatására köveztkezett be. A kisfiú már a tanfolyamon megtapasztalta a gondolatok erejét, és megtanulta azokat a technikákat, amelyekkel gyógyítani lehet. A sikerben soha nem kételkedve, elkezdte alkalmazni őket. Betegségét nem tudta az orvosi diagnózis szerint elképzelni, ezért jelenítette meg a gonosz indiánok szerepében, akik a békés prémvadászokat megtámadták. A gyermek tudatalatija így is felfogta a beteg test helyzetét, elsősorban a vér állapotát, és a megfelelő választ adta rá.

A tudatalatti önállóan működik
Pontosan senki sem tudja megmondani, hogyan járt el a tudatalatti, de az bizonyos, hogy legyőzött egy "gyógyíthatatlan" betegséget.
Láthatjuk tehát: egyáltalán nem az a fontos, helyes-e a betegségről alkotott képünk, hanem az, hogy a tudatalatti félreérthetetlenül tudja, mire gondolunk. Nem baj, ha nem tudjuk megmondani a tudatalatinak, hogy a gyógyuláshoz milyen hatásoknak kell bekövetkezniük a szervezetben. Elég, ha megvan bennünk az elérendő cél határozott elgondolása, és ezt képszerűen mamunk elé is tudjuk vetíteni. Ha egyre méyebben belénk vésődik, az eredmény képe, akkor a tudatalatti minden szükséges lépést megtesz, hogy ez a kép valósággá váljék. Ráadásul az is ki van zárva, hogy a pozitív elképzelések bármilyen mellékhatással járjanak, ugyanezt a gyógyszerekről nem mondhatjuk el. Csupán helyes szellemi beállítottságra van szükség. A negítív gondolatok hatástalanná tehetik a legbiztosabban ható gyógyszereket is. A pozitív gondolatok ezzel szemben az önmagukban hatástalan gyógyszerekkel is eredményt tudnak elérni.

Császármetszés altatás nélkül
Egy szülő nőn császármetszést kellett alkalmazni. Az altató orvos így számolt be az esetről:
"A beteg a műtőasztalon feküdt. A légzőmaszkon át először tiszta levegőt lélegeztettem be vele, hogy később ne féljen az altatástól. Az asszony nyugodtan lélegzett. Vártam, hogy az orvos felkészüljön a műtétre. Hosszan figyeltem az asszonyt. Végül felpillantottam, hogy megkérdezzem az orvostól, végzett-e már az előkészületekkel. Ekkor azt láttam, hogy a szülész felemeli az újszülötet, a műtét befejeződött."
Az altató orvos tehát csupán levegőt lélegeztetett be az asszonnyal, az orvos viszont azt hitte, a páciens már narkózisban van, így hát elkezdte a műtétet.
A beteget valóban mély álomban találta. Az operációt narkózis nélkül csinálta végig. A páciens tudatalattija ugyanis azt feltételezte, hogy a szevezet megkapta az altatót, és ennek megfelelően viselkedett. Az asszony a legcsekélyebb fájdalmat sem érezte a műtét alatt.
Ebből is kitűnik: ha tudatalttinknak feladatot adunk, fontos, hogy egészen biztosra vegyük a hatást.
Már Jézus is megmondtaGondoljon arra, maga Jézus sem tudott segíteni azokon, akik nem hittek benne. Sohasem mondta: "Hatalmamban áll segíteni rajtad!" Vagy: "Segíteni fogok neked!" Mindig ezt mondta: "A hited meggyógyított téged!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok