2011. május 2., hétfő

Milyen az optimista gondolkodás?

A pesszimistának is lehet igaza, de az az ő baja 
A történet nem új. Egy napon két béka beleesett egy csupor tejbe.
Az egyik pesszimista volt és azt mondta: "Soha ki nem kerülünk innen," és megfulladt.
A másik optimista volt, ő azt mondta: "Nem tudom, hogyan lehet kijutni innen, mindenesetre amíg bírom, kapálózni fogok." Úgy is tett, ahogy mondta. Addig kapálózott, míg a tejet vajjá nem köpülte. Felmászott a vaj tetejére, kiugrott a csuporból, s így megmenekült.
 Sokszor történnek hasonló dolgok az életben. A pesszimista egyáltalán nem számít sikerre, és az események többnyire őt igazolják.
Az optimista azonban bízik sikerében és bizalmával meg is teremti azt...Gyakran olyasmi siet a segítségére, amire senki sem számított, pedig enélkül vállalkozása kárba veszett volna. A pesszimista, ilyenkor azt szokta mondani:
"Na persze, mert szerencséje volt." Ez azonban nem igaz. Valóban nem, mert az ember megtamulhatja előidézni a szerencséjét!


Megosztok veled egy igaz történetet, milyen az igazi optimista ember: (forrás: Valósítsd meg oldala)
Fogadd olyan szeretettel ezt a kis sztorit, mint amilyennel én olvastam és probálom életem is ilyen mederbe terelni! 
Sándor olyan srác volt, aki tényleg meg tudott őrjíteni. Mindig jókedvű volt és mindig tudott
valami pozitívat mondani. 
Ha valaki megkérdezte, hogy, hogy van, azt válaszolta:
"Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem." 
Született optimista volt. Ha valamelyik ismerősének rossz napja volt, Sándor azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie. 
Annyira kíváncsivá tett a természete, hogy egy nap odamentem hozzá és azt mondtam: 
"Ezt egyszerűen nem értem. Nem gondolkozhatsz mindig pozitívan. Hogy csinálod ezt?"
Sándor azt válaszolta:
"Ha reggel felkelek, azt mondom magamnak: két lehetőséged van. Választhatsz, hogy jó- vagy rosszkedvű akarsz-e lenni?  Minden alkalommal,ha történik valami, magam választhatok, hogy elszenvedője legyek a helyzetnek, vagy tanuljak belőle!  Minden alkalommal, ha odajön valaki hozzám, hogy panaszkodjon, elfogadhatom a panaszkodását vagy felhívhatom a figyelmét az élet szépségeire. Én a pozitív oldalt választottam."
"Jó, rendben, de ez nem olyan egyszerű" - szóltam közbe.
"De, egyszerű." - mondta Sándor, "az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. Választhatsz, hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatod. A mottóm: Te döntöd el, hogy hogyan éled az életed."
Elgondolkoztam Sándor szavain. Néhány évvel később megtudtam, hogy Sándor súlyos balesetet szenvedett. Leesett egy kb. 18 méter magas toronyról. 18 órás műtét és sok hetes intenzív ápolás után Sándort elbocsátották a kórházból fémtámaszokkal a hátában.
Mikor meglátogattam, megkérdeztem, hogy érzi magát.
Azt válaszolta: "Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem. Szeretnéd látni a sebemet?"
Lemondtam róla, de megkérdeztem, hogy mi játszódott le benne a baleset pillanatában.
"Nos, az első, ami átsuhant az agyamon az volt, hogy a lányom - aki pár hét múlva jön világra- jól van-e? Mikor pedig a földön feküdtem, emlékeztem, hogy két lehetőségem van: választhattam, hogy élek vagy meghalok."
"Féltél? Elvesztetted az emlékezeted?" -akartam tudni.
Sándor folytatta: 
"Az ápolók valóban jó munkát végeztek. Végig azt mondogatták, hogy jól vagyok. De mikor  begurítottak a sürgősségire, láttam az orvosok és nővérek arckifejezését, ami azt jelentette: 'Halott ember. És én tudtam, hogy át kell vennem az irányítást."
Mit csináltál?" - kérdeztem tőle.
"Nos, mikor egy felvételis nővérke hangosan megkérdezte, hogy allergiás vagyok-e valamire, igennel válaszoltam. Az orvosok és nővérek csöndben várták a válaszom. Mély levegőt véve visszaordítottam: 'A gravitációra!'Mialatt az egész csapat nevetett, elmagyaráztam nekik: az életet választottam! Tehát úgy operáltak meg, mint ha élő lennék és nem halott."
Sándor a tehetséges orvosoknak köszönhetően maradt életben, de csodálni való hozzáállásával is. Tőle meg tanulhatjuk, hogy mindennap lehetőségünk van választani, teljes életet élni. Hozzáállás kérdése minden. 
Ezért ne aggódj amiatt, mi lesz holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok