2011. május 2., hétfő

Optimista Ön?-Teszt


Igen - pozitív beállítottság

Mondjon igent az életére, mert ez a szó átalakíthatja az egész sorsát. Gondolja el, érezze át ezt az igent. Mondjon igent akkor is, ha problémája van. Ne tolja félre a problémát, ha nemet mond, nem tud semmit megoldani. Lásson hozzá és oldja meg. Azonnal szabadabbnak fogja érezni magát. A nemtől csak bosszúsabb lesz, és a probléma meg napról napra megújul.
Mondjon igent, ha lemaradt a villamosról, ha váratlan vendég érkezik stb., mert az igen orvosság. Igennel minden könnyebben megy. Az igen szaporítja az örömöt, csökkenti a gondokat, és újra értékessé varázsolja az életet.
Az igen egyszerűen csodálatos. De nem is olyan könnyű mindig igenben gondolkodni, érezni, beszélni és cselekedni. Ha azonban egyszer sikerült, többé nem fog lemondani róla. Gondoljon arra is, hogy ezt az igent várják mások is Öntől.
Nem kell ahhoz milliomosnak lennünk, hogy örülni tudjunk az életnek. Megesik, hogy épenséggel a milliók állnak az igazi öröm útjában.


Életöröm csak életigenlésből születik

Akinek nyitva a szeme, az tud örülni az apróságoknak: egy gyermek boldog nevetésének, egy szép emléknek stb. Az élet legszebb dolgait nem lehet megvásárolni. Az életigenlésből életöröm fakad, ez pedig értelmet ad a létnek.


Optimista-e Ön?

Ha nem tudja biztosan eldönteni, vajon optimista-e, válaszoljon megfontoltan és őszintén az alábbi kérdésekre


Optimizmust vizsgáló teszt
1. Ha borús az idő, elmegy-e esernyő nélkül sétálni, mert feltételezi, hogy nem ered el addig az eső, amíg haza nem ér (1) vagy inkább visz magával esernyőt (2) ?
2. Ha esik a hó, örül-e lehetséges téli sportoknak (1) vagy mérges, mert rosszak a közlekedési viszonyok (2) ?
3. Ha nem sikerül valami, azt mondja-e: "Ha beborult, majd kiderül" (1) vagy azt: "Előre tudtam, hogy nekem semmi sem sikerül" (2)?
4. Utazás közben szokott-e ismeretségeket kötni (1), vagy csak igen ritkán ismerkedik (2)?
5. Mit gondol, megbecsülik Önt az emberek (1), vagy inkább fölöslegesnek érzi magát (2) ?
6. Szokott-e énekelni, fütyülni a fürdőkádban (1), vagy a fürdést csak a higiénia szükséges részének tartaja (2) ?
7. Örül-e, ha jókedélyű embert lát (1), vagy inkább arra hajlik, hogy felelőtlennek ítélje őt(2) ?
8. Meg tudja vigasztalni a barátját (1), vagy csak a saját bajáról beszél, panaszkodik neki(2)?
9. Önnek is az a véleménye, hogy a legtöbb betegség a negatív gondolatokból származik(1), vagy azt hiszi, hogy a betegség sorscsapás (2)?
10. Ha megpályázott egy új állást, és azt látja, hogy van még tíz másik jelentkező is, arra gondol-e, hogy így is jók az esélyei(1), vagy feladja az egészet(2)?
11. A világos, barátságos színű ruhákat kedveli-e(1), vagy szívesebben hord sötét, komor színű holmikat(2)?
12. Hiszi-e, hogy mindent összevéve a legtöbb dolog jól végződik az életben(1), vagy úgy gondolja, hogy az Ön esetében éppen ellenkezőleg(2)?


Értékelés

Ha több mint tízszer válaszolt igennel a kérdések első felére, akkor megvan minden képessége, hogy a kemény helyzetekből is győztesen kerüljön ki, s a maga javára fordítsa a nehézségeket. Ön valódi életművész!


Ha több mint hatszor válaszolt igennel a kérdések első felére, akkor Ön azon fáradozik, hogy vidáman fogja fel a világot, de ez nem mindig sikerül. Tanuljon meg igent mondani! Így Önből is optimista ember lehet.


Ha minden esetben a kérdés második felére mondott igent, akkor Ön pesszimista. Nyújthat Önnek akármit az élet. Ön soha nem lesz elégedett. De azért ne gondolja, hogy esete reménytelen. Nincsenek reménytelen esetek.


Próbálja meg egyszer, milyen optimistának lenni. Adjon új irányt szellemi beállítottságának.  Hamarosan azt fogja tapasztalni, hogy barátságosan köszöntik az emberek, szebben süt a nap és több örömöt is kínál az élet. Olyan emberré válhat, akinek teljesülnek a vágyai, egyszóval optimista lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok