2011. május 2., hétfő

Szabadulás a fejfájástól és a migréntől

Szabadulás a fejfájástól és a migréntől
"Ismerek egy szerencsés embert, akinek még soha életében nem fájt a feje. Gyermekkora óta az a szokása, hogy lelki szeme előtt minden este lepergeti a nap eseményeit, mérlegeli, mit tett rosszul és mit jól. Ezért aztán mindig harmóniában élt, nem okozott magának fölösleges "fejfájást". Ez a szerencsés ember én vagyok és így javasolni merem Önnek a saját módszeremet."(Kurt Tepperwein)
A félelem tünete
Miért csinál fejfájást magának az ember? Egyszer anyagi gond, másszor harag, boldogtalanság, eltúlzott féltékenység vagy betegség az oka. Legtöbbször azonban  félelemtől származik a fejfájásunk. Ha túlságosan nehéz feladatot kapunk, az is okozhat fejfájást. Félünk, hogy nem leszünk képesek megoldani. Máskor az ismeretlentől félünk, vagy egyszerűen az élet váratlan eseményeitől. A félelem felemészti erőinket, aminek következtében valóban felmondjuk a szolgálatot és bénultan állunk az események előtt.
William James azt mondta egyszer: "Öld meg a félelmed, mielőtt az ölne meg téged." Ha legyőzi a félemét, alighanem megszűnik a fejfájása is. Igen ám, de hogyan gyűzzük le a félelmünket? Úgy, hogy növeljük az önbizalmunkat!
Az okok feltárása
Rá fog jönni, hogy a veszély nem is olyan nagy, mint amennyire retteg tőle. Szögezze le: a legnehezebb helyzetet is meg tudja oldani. Gondoljon arra, milyen ritkán következik be az a rossz, ami korábban fenyegetett. Ha úrrá tud lenni a legbonyolultabb helyzeten is, akkor nem kell többé félnie tőle. A világ tele van problémákkal, de megoldásokkal is.
Mindenekelőtt tehát derítse ki, miért fáj a feje. Ha nem tud rájönni, alkalmazza a táblatechnikát.
Írja fel a kérdést a fekete táblára, és bízza tudatalattijára a feleletet. Másnap reggel ott várja a megoldás a fehér táblán.
Meglehet, hogy a válasz meglepő lesz. Előfordulhat, hogy tudatalattija fejfájással "bünteti" Önt, mert rossz viszonyban van vele.
Példa az önbüntetésre
Az ok olykor a gyermekkorban keresendő. Találkoztam valakivel, aki mindig elviselhetetlen fejfájást kapott, valahányszor olvasni kezdett, ezért abba kellett hagynia az olvasást. A szellemi gyógyítás technikáját ez a betegem nem ismerte, ezért hipnotizáltam őt és így vezettem vissza gyerekkorába, hogy megtaláljuk a probléma eredetét. Kiderült, hogy ötéves korában titokban édesapja "orvosi" könyvét olvasta. Amikor apja hazajött és rajtakapta, letérdeltette őt és megtiltotta neki, hogy a felnőttek könyveit olvassa. Ez az utasítás mélyen bevésődött tudatalttijába. Ezért mindig fejfájással büntette magát, valahányszor megszegte a parancsot. Miután felsimerte ezt az össefüggést, a fejfájás minden különösebb kezelés nélkül elmúlt, és nem is tért vissza többé.
Mihelyt megtaláljuk fejfájásunk okát, gyakran nyomban megszűnik a fájdalom magától is, ezért olyan fontos pontosan kideríteni az okot. Ha tehát meg akar szabadulni a fejfájástól, az okok felfedezése legyen az első lépés.
Harmóniában önmagunkkal és a világgal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok