2011. június 28., kedd

A tökéletesség!

-Út a belső szabadsághoz-Kedves Olvasó! 

Új sorozatomban az elengedés fontosságát járjuk körbe, ehhez hívom segítségül Kurt Tepperwein -"Ha nem boldogít, engedd el!" című könyvét! A könyv feladat lap jellegű, mert bizony a belső szabadságunkhoz nekünk kell dolgoznunk! 

Ugyan ki ne szeretne boldog és elégedett lenni, ki ne vágyna harmóniára és sikerre? Majdnem mindenki erre törekszik, ám mégis igen kevesen érik el ezeket a célokat. Pedig nem olyan nehéz boldog, teljes életet élni. Ehhez pedig a jelszó: elengedni - elengedni mindent, ami csak akadályoz abban, hogy valódi rendeltetésem szerint élhessem az életemet. Ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani, hogy megtaláld igazi hatásodat, felismerd és elérd céljaidat.
Szabadulj meg mindentől, ami nem tartozik hozzád! Biztosan akad az eldobandók között olyan is, amelyre egy darabig szükséged volt - ám most már nincs. Most eljött az ideje, hogy végiggondold egyszer, mi igazán fontos a Te számodra az életedben.
Engedd el, ami nem tesz boldoggá, és meglátod:
belső szabadságodból olyan erőt meríthetsz, amely segítségére lesz majd céljaid megvalósításában.
Sok örömöt kívánok az olvasáshoz, és sok sikert a magadon elvégzendő munkához!


Ha nem boldogít, engedd el!
Néha a kevesebb több lehet!
Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig könnyedén. Pedig nagyon vágyunk rá, hogy megszabaduljunk a szorongásoktól, az előítéletektől, a dühtől, a stressztől, a gondoktól és a kedvezőtlen énképünktől.

A szerző megmutatja az utat a harmónia és a kiegyensúlyozottság felé, és bátorít bennünket, hogy merjük újrarendezni az életünket. Munkalapok és meditációk segítenek abban, hogy ellenőrizhessük a személyes fejlődésünket, és hogy arra tudjunk összpontosítani, ami jövendő életünket meghatározza majd.

Kurt Tepperwein természetgyógyász és terapeuta. 1984 óta docense a Nemzetközi Tudományos Akadémiának, ahol a "mentális tréning" munkacsoportot vezeti. Edzői módszerei élsportolókat és csúcsmenedzsereket segítettek teljesítményük megőrzésében és javításában.

A M-érték Kiadónál eddig magyarul megjelent könyvei: 
Szellemi öngyógyítás, Testünk üzenetei, Savtalanítás, A teremtő képzelet csodái, Tudattréning, A szellemi törvények, Válságból fakadó új élet. Ezeket a könyveket a Könyv ajánlat menü pontban be is fogom neked mutatni! 
De most kanyarodjunk vissza a valós feladatainkhoz!


1. fejezet

A tökéletesség

a, Életünk értelme-életünk feladata

Életünk értelme voltaképpen abban áll, hogy elérjük a tökéletességet. Már a Biblia is ezt írja:
"Legyetek olyan tökéletesek, amilyen tökéletes az Atya a mennyekben."
Legelőször is tudatosítsuk magunkban, hogy valódi énünk a kezdet kezdetétől eleve tökéletes volt, most is tökéletes, és mindig az lesz.
Így tökéletességünkért sem fohászkodnunk, sem dolgoznunk nem szükséges miatta. Reménykenünk sem kell abban, hogy majd részesei leszünk a tökéletességnek, és aggódnunk sem szükséges miatta. Ahhoz, hogy elérjük a tökéletességet, csak egyetlen út vezet:
szabaduljunk meg mindentől, ami akadályozza annak megvalósulását. Mi magunk akadályozzuk meg önmagunkat a tökéletességben, amikor megengedjük, hogy életünkben szerepet kapjon a tökéletlenség.
A könyv és ezek az oldalak azért íródtak, és íródnak, hogy megmutassa:
miképpen tudunk megszabadulni mindattól, ami csak megterhel bennünket, ami megakadályoz a tökéletesség elérésében.
Ehhez elsősorban azt kell megértenünk, hogy önfejűségünket kell elengednünk legeslegelsőként. Lelkünk ugyanis csakis így lehet szabad. Célunk pedig éppenséggel ez a szabadság.
Ha végig járjod velem az utat kedves olvasóm, amelyen most elindulunk, meg fogod találni, amit keresel: 
a harmóniát.
Nem titok, hogy e kívánság valóra váltása nagyon nehéz feladat. Munkát jelent, sok, önmagunkon végzett munkát, fegyelmet, belátást, sőt némely elhatározás akár lemondásnak is tűnhet az első időkben. Ám minél több belátást és tapasztalatot gyűjtünk, annál könnyebbek lesznek ezek a látszólagos lemondások - amíg el nem érünk odáig, hogy egy szép napon már nem lesz semmi olyasmi, amelyről le kellene mondanunk!

b, Hol állunk ma?

Mindenkinek megvan a feladata az életben. Ez lehet nagy, jelentős feladat, de olyasmi is, amit a legtöbben észre sem vesznek. Ám ennek nincs semmi jelentősége. Csak az a fontos, hogy mindenki felismerje élet feladatát, és be is teljesítse azt, hiszen életének értelme a beteljesítésben áll. Nemcsak akkor von felelősségre bennünket a sorsunk, ha rosszat teszünk - akkor is felelnünk kell, ha nem tettünk semmi jót. Most persze lehet, hogy azt kérdezed: "Honnan tudjam, hogy mikor kell megtennem valamit, és mikor nem? Melyik a helyes út a harmónia, a tökéletesség felé?"
Ahhoz, hogy választ megkapd, el kell indulnod a "befelé vezető úton". A feladatok mindenkinél különbözők, hiszen mindenkinek saját életfeladata van. Először ismerd meg önmagad, ismerd meg, mi végre jöttél a világra, keresd meg a hivatásod. Megpróbálunk segíteni: néhány kérdőívet mutatok, amelyeknek segítségével tisztázhatod az utad.
Ha egyszer teljes nyugalomban elgondolkodsz az életedről, akkor meg fogod állapítani, hogy végigvezet benned egy "vörös fonál", amely a régmúlttól kezdve a mai napig fel-felbukkan benned. Az lesz a legjobb, ha szakítasz magadnak egy kis időt, szép nyugodtan nekiülsz, gondoskodj arról, hogy senki se zavarhasson, aztán teljes nyugalomban átgondolod eddigi életed. Nézz vissza a múltba - pillants előre a jövődbe!

1. Feladat

Élethelyzet kérdőív

Milyen helyzetekbe kerülsz ismétlődően?
 • a magánéletben
 • a szakmában
 • Milyen problémák bukkannak fel ismételten?
 • Milyen kérdések vetődnek fel többször is?
 • Miféle csalódásokat kell gyakorta átélnem?
 • Mely területen érem el a legnagyobb sikereimet?
 • Milyen célokat érek el könnyűszerrel?
 • Milyen állandó, elérhetetlennek tűnő céljaim vannak?
 • Mely érzéseim fejlődtek ki leginkább?
 • Milyen gondolatok uralkodnak az életemben?
 • Vannak visszatérő álmaim?
 • Mit várok a jövőtől, mitől tartok?
Természetesen tetszésed szerint nyújthatod, egészítheted ki ezt a listát. Meg fogod állapítani, hogy egyre-másra hasonló problémákba ütközöl, és újra meg újra hasonló jellegű kérdések vetődnek fel. Ennek az az oka, hogy ezek a problémák megoldatlanok, ezek a kérdések megválaszolatlanok még a Te életedben. Most tehát rendbe kell tenni ezeket az ügyeket, hogy létrejöhessen a harmónia. Ez a teljes élet alapfeltétele, hiszen ahol megoldatlan gondok halmozódnak, ott a nyugalom nem teremhet meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok