2011. július 5., kedd

A HarmóniaA harmónia a természet alaptörvénye. Mindent ez határoz meg:
az egészséget, a sikert, a boldogságot, az elégedettséget. Vajon Te harmóniában élsz-e önmagaddal?

2. feladat
Harmónia kérdőív:
 • Harmóniában élek önmagammal?
 • Minden helyzetben megtalálom a nyugalmamat?
 • Lelkem egyensúlyban van: önmagam középpontjában nyugszom? Semmi nem tud megrázni és teljesen elbizonytalanítani?
 • Mi a helyzet a magánjellegű kapcsolataimmal?
 • Harmonikus a családi életem, jó alapokon nyugszanak a barátságaim?
 • Munkahelyi mindennapjaimat a barátságos együttélés és a kiegyensúlyozottság jellemzi?
 • Mely területeken látok diszharmóniát? Mi zavarja a harmóniát?
 • Vannak olyan területei az életemnek, amelyeken állandósultak a feszültségek?
 • Miért van ez így - mi okozza ezeket a helyzeteket?
 • Hogyan kezelem ezeket a helyzeteket?
 • Milyen lehetőségeim vannak arra, hogy megnyugvást hozzak ezekbe a helyzetekbe?
 • Megpróbáltam már ezt?
 • Milyen sikerrel?
 • Miért nem próbáltam meg?
 • Jól érzem maga, ha békében élek önmagammal és a világgal?
 • Szükségem van a stresszre, szeretek veszekedni, mindig én akarok győzni?
Ahhoz, hogy meg tudd nyitni önmagad a harmóniának, olyan ötleteket szeretnénk adni, amelyek mindig segíthetnek a belső béke meglelésében. A szöveget rámondhatod egy kazettára és lejátszhatod, vagy elmondhatod őket a reggeli fürdés közben, esetleg munkába menet is meghallgathatód az autóban.


3. feladat
Harmónia szuggesztió

"Nyugodt vagyok, nagyon nyugodt és ellazult. Gondolataim a magasabb rendű énemre összpontosulnak. Elindulok a befelé vezető úton. Nyugalom árad szét bennem. Nyugodtan lélegzem, érzem, amint a levegő szétárad bennem. Lélegzetem egyre mélyebbre és mélyebbre ér. Érzem, amint feloldódnak a feszültségeim, ellazul a vállam, könnyűnek érzem a lábamat arcvonásaim elernyednek. Jól érzem magam.A lélegzés fellazítja a belső feszültségeket is. Érzem, amint a szívem nagyon nyugodtan, egyenletesen ver. A gondjaim lehullanak rólam, a düh szétoszlik - könnyű és szabad vagyok. Mélységes béke érzése jár át, és csak növekszik és növekszik bennem. Megtaláltam a középpontomat, eltölt a harmónia és a pozitív érzés. Ez örömmel tölt el, és magabiztos leszek tőle. Minden kellemes meleg, fényes. Minden jó." 

Életünk egyik legfontosabb feladata, hogy rendet teremtsünk testünk, lelkünk és szellemünk - vagyis egész lényünk - minden területén. Képzeld, testünk mintegy 200 billió sejtből áll! Minden egyes sejt külön-külön kis világ, hiszen mindegyiküket számtalan atom alkotja, és minden egyes atom megint csak magáért való kis világ, középponti nappal, neutronokkal, protonokkal - komplett kis naprendszer! És ezeken a kis világegyetemeken a tudatunk uralkodik. Tudatunk minden apró rezdülésébe belerezdül minden egyes sejt mikrovilága is. A sejt pedig azonnal reagál, és működni kezd. Láthatod, mennyire fontos, hogy bölcsen bánjunk magán-világegyetemeinkkel és jól kormányozzuk ezt a kétszázbillió sejtet.

Testünk helyes működésének megteremtéséhez elengedhetetlen az ésszerű táplálkozás. A megfelelő táplálékokat a megfelelő időben és mennyiségben kell elfogyasztanunk. Még fontosabb azonban, hogy gondolatainkat is szabályozzuk, vagyis pozitívan - építő módon - gondolkodjunk. A destruktív gondolatok romboló hatásúak, hiszen elsősorban önmagunk ellen irányulnak, és úgyszólván a teremtés vezérgondolatával helyezkedünk szembe ilyen módon, és ezzel a teremtéssel magával is diszharmonikus viszonyba kerülünk. Legfőbb feladatunk pedig éppen az, hogy a teremtéssel harmóniában gondolkodjunk, érezzünk, beszéljünk és cselekedjünk. Minden egyebet nyugodt lélekkel elengedhetünk, hiszen minden egyéb csak ballaszt, teher, amely megzavarja életünket, és elszívja pozitív energiáinkat.

Ha azonban elérjük a harmónia állapotát, akkor betöltöttük élethivatásunkat, elértük a tökéletesség ősállapotát.
Induljunk el együtt e cél felé! Lépésről lépésre járjuk be együtt ezt az utat! Gyakorlatokat fogok mutatni neked, és irányítalak téged, hogy eljuss a harmónia állapotába, és egynek érezhesd magad önmagaddal és a teremtett világgal.

A boldogság abba a házba lép be, ahol jókedv uralkodik.
(Japán bölcsesség)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok