2011. szeptember 20., kedd

Negatív hítrendszerek II.


Negatív hitrendszerek II.

Negatív korlátozó hitrendszereinkről már volt szó korábban, most egy olyan hitrendszerről szeretnék írni, amelyet nem mi, hanem szüleink (nagyszüleink, dédszüleink, stb.) alakítottak ki, vagyis generációs hitrendszeri blokkokról van szó, amellyel mi valamiért - többnyire - tudatalatt azonosultunk, és amelyeket akár tovább is adhatunk gyermekeinknek, unokáinknak...

29 éves férfi kliensem azért keresett fel, mert nem tudta feldolgozni, hatalmas kudarcnak élte meg azt, hogy nem sikerült az államvizsgája.

Az oldásnál a 2 éves kor jött ki, mint stresszt okozó életkor. A konkrét emlék itt igazából nem is volt lényeges, sokkal fontosabb volt az, hogy a kliensem ebben az életkorban alakított ki egy olyan fájdalomviselkedést, mint a „kudarcvárás, borúlátás”. Ill. még kiteszteltem egy olyan segédfogalmat, mint „siker”. Kliensemnek a kitesztelt fájdalomviselkedésről az jutott eszébe, hogy az édesanyja nagyon pesszimista, a családban ő a tipikus borúlátó (kudarcváró), a „siker”-ről pedig az jutott eszébe, hogy az édesanyja nagyon gyakran elmondta neki, hogy „a mi családunkban mindenkinek kétszer kell megküzdeni a sikerért”. No és mi történt? A 29 éves fiatalember kétszer fog megküzdeni a diplomáért (mint sikerért), hiszen az ő családjukban kétszer kell mindenért megküzdeni…! Ez a mondat annyiszor elhangzott már gyerekkorától kezdve, hogy a páciensem végül tudatalatt teljesen azonosult vele, és nem sikerült az államvizsgája sem… Mivel nem volt már többé szüksége erre a hitrendszeri blokkra, megkértem, hogy pozitív vizualizációban köszönje meg a hitrendszert (igen, köszönje meg :-), mert nyilvánvalóan valamiért szüksége volt rá eddig, szüksége volt erre a tapasztalatra), és adja vissza az édesanyjának, ő pedig adja vissza az Univerzumnak.

A fenti eset csak egy példa, de kiváló bizonyítéka annak, hogy nagyon nem mindegy mit hiszünk, miként gondolkodunk, és főleg mit mondunk..., hiszen ezeket továbbadjuk gyermekinknek, unokáinknak, akik aztán e szerint élik majd az életüket. Legyünk tehát optimisták, fogalmazzunk pozitívan azért, hogy az utánunk következő generációk már egy szebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhessenek és nem utolsó sorban tegyük ezt meg önmagunkért is! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok