2011. szeptember 10., szombat

A LÉLEK SZEMÉVEL
A LÉLEK SZEMÉVEL


Soha nem érdekelt a politika. Most sem érdekel. Mégis sokkal többet írok olyan eseményekről, amelyek felszínesen szemlélve politikainak látszódnak. De nem azok. A világban ébredés és tudatváltás történik. A világ eseményeire a Lélek szemén keresztül ránézve megértjük azt az energetikai változást, ami elindult a kollektív és személyes sorsban. Minden összefügg és ez egyre inkább nyilvánvaló. A világban zajló események rámutatnak azokra a változásokra, melyeket személyes életünkben is jó meglépni ahhoz, hogy az energiák változásának sodrásával együtt tudjunk haladni. A kozmikus változásra hangolódva minden könnyebb, és a személyes ráhangolódásunk a kozmikus változást is elősegíti.

„Nagyon elkeserítettek az egyiptomi események” – ez volt ma az egyik Egyiptomból ismert angol ismerősöm státusza a Facebook-on. Én is nehéz érzésekkel ébredtem. Tegnap egyhónapos kihagyás után ismét milliós tüntetés volt Kairóban és Egyiptom szerte. Egy hónap után a katonai rendőrség és a hadsereg végre elhagyta a Teret, ahová így visszatértek az emberek és ismét kifejezték azt, hogy nem akarnak katonai elnyomás alatt élni, és nem kérnek a tömegek elnyomásán alapuló rendszerből többé. Békésen zajlott a nap, egészen estig, amikor a tüntetők az izraeli követség elé vonultak, ez ismét a rendőrség, a hadsereg és a tüntetők közötti összecsapáshoz vezetett. Az egyiptomi tüntetők megtámadták az izraeli követséget. Az eredmény égő autók, káosz, könnygáz, sebesültek és a tüntetők bajkeverő magatartását elítélő emberek. Ez a kép, amit a média és a hatalom tálal.

Tőlem kb. 800 méterre zajlottak ezek az események, hajnalig a Twitteren figyeltem, hogy mi történik, reggel négykor még beszéltem az egyik barátommal, aki még közelebb lakik a követséghez. Mi történt ahhoz képest, amit az emberekkel láttatni akarnak? Ez: Néhány hete az Izrael és Palesztina közötti állandó feszültség és annak különböző összecsapásai oda vezettek, hogy meghalt több egyiptomi. Ezt követően az egyiptomiak tüntetni kezdtek az izraeli követség előtt, kifejezve nemtetszésüket az ellen, ahogy emberi életek alárendelődnek az izraeli érdekeknek. A kormányzó hadsereg válasza az volt, hogy épített egy falat az izraeli követségnek otthont adó 15 emeletes épület köré. Tegnap ezt a falat a tüntetők lebontották, majd felmásztak az épületen a követségig, levették az izraeli zászlót, és többen felmentek az épületben oda, ahol a követség archív dokumentumai vannak, és azokat elkezdték kiszórni az utcára. Nem volt támadás, nem volt erőszak. Az egyiptomi fegyveres erők csak az események után jelentek meg és vetették be a szokásos könnygázos, gumilövedékes módszereiket, ami aztán ismét elszabadította az összecsapásokat, amiért most a tüntetőket próbálják felelőssé tenni. Nagyon jó kis terv a hatalom részéről, jól megtervezett lépések, amiket aztán lehet a saját nézőpontjuk szerint a világ elé tárni és tovább manipulálni azokat, akiket még mindig lehet.

Rossz érzésekkel ébredtem, mert a vágyam egy békében élő világ, és egy kis időre én is beleestem abba, hogy miért kellett a tüntetőknek odáig elmenni, hogy behatoltak a követségre és ezzel alkalmat adtak a hadseregnek arra, hogy ismét erőszakot alkalmazzon. Azt szeretném, hogy békében éljünk, de mégis érzem és tudom, hogy mindez azért történik, hogy békében éljünk, és mindez az emberiség ébredésének része. De ez csak akkor látható, ha a Lélek szemén keresztül nézünk rá arra, ami történt. És hogyan néz ki ez a Lélek szemével? Így: A Világban születés zajlik, szétesnek a régi mások-fölötti hatalmon alapuló rendszerek, és nem adják meg könnyen magukat. Évek óta beszélünk az indigó- és kristálygyermekek érkezéséről. Tudjuk, hogy az indigó generáció vállalta azt az úttörő szerepet, hogy felrázza, és gyökerestől felfordítsa a világot. Ez történik most Egyiptomban és szerte a Világban, ahol fiatalok gyűlnek össze a tereken, és mennek a szívük hívása felé, még akkor is, amikor a kormányaik gyilkolni kezdik őket. Mindaz, ami tegnap történt szimbolikus. A hatalom épített egy falat, meghúzva egy határt, az emberek lebontották a falat, és ezzel kifejezték, hogy nem kérnek többet a határokból és a hatalom szabályaiból. Mert a hatalom a hatalmat arra kapta, hogy az embereket szolgálja vele és nem ezért, hogy az emberek szolgálják ki a hatalom önös érdekeit. Levették az izraeli zászlót, ami jelzi, hogy ez emberek nem kérnek többet abból, amit Izrael képvisel. Figyelem! Izrael alatt itt nem az izraeli embereket értem, hanem az izraeli nagyhatalmat, ami saját érdekeinek megfelelően manipulálja a világot, a többi nagyhatalommal egyet értésben. Ennek egyformán áldozata az izraeli, az egyiptomi és az összes többi, mindannyian szerte a világon. Félelmeink által manipulálva vagyunk egymás ellen hosszú-hosszú évek óta, és ebből ébredünk most.
A tüntetők bementek az épületbe és kiszórták az utcára az ott őrzött dokumentumokat. És ez szintén szimbolikus, nem kérünk már államtitkokból. Az emberek látni és tudni akarják, mi történik, milyen döntések születnek a fejük felett. Mindez egy folyamat része, a wikileakkel egyre több titkos dokumentum kerül az emberek elé szerte a Világon, márciusban az egyiptomiak elözönlötték a hírhedt nemzetbiztonsági épületeket, és kivitték az utcára a dokumentumokat, amiből nyilvánvalóvá vált, hogy hogyan kontrollálta őket az államuk hosszú ideje néhány hatalmat gyakorló személyes érdekeinek megfelelően. És most ez folytatódott az Izraeli követség dokumentumaival. Lényegtelen, hogy milyen dokumentumok voltak, azt sem fontos tudnunk, hogy milyen titkokat őrizgetnek a paranoid kormányok. DE AZ ÜZENET TELJESEN VILÁGOS: elég volt a titkokból, bujkálásból, csúsztatásokból, hazugságokból az áttetszőség ideje jött el!

De semmi sem létezik a Világban, ami bennünk nem létezik. Az üzenet egyértelműen rámutat arra a kollektív irányra: áttetszőség, a dolgok nyílt és őszinte vállalása. De mindez arra is rámutat, hogy merre vezet minket a Lélek a személyes sorsunkban. Ugyanide: áttetszőség, önmagunk megmutatása és nyílt vállalása annak, akik vagyunk. Annak az ideje jött el, hogy abbahagyjuk azt, hogy mindenféle szerepek mögött bujkálunk, hogy mást mondunk, mint, amit gondolunk, mást teszünk, mint amire a szívünk hív. Minél többen határozzák el magukat arra, hogy a személyes életükben a Lélek hívását követik a logika és a mostani világ diktálta viselkedési formáknak való megfelelés helyett annál könnyebben, és gyorsabban íródik át a kollektív is.

És a béke meg fog születni, és a születés folyamatát éljük. És rengeteget tehetünk azzal, ha megszüljük saját magunkat, kilépünk az ego diktálta szerepekből és követjük a Lélek hívását, ami elhozza a békét.


FORRÁSVeres Kriszta.com - A pillanat fókuszában hírlevél!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok