AZ ELMEENERGIÁTÓL A SPIRITUÁLIS ENERGIÁIG

Eckhardt Tolle - A Most hatalma

19. RÉSZ

Könnyebb beszélni az ellenállás elengedéséről, mint megtenni azt...Még mindig nem értem világosan, hogy lehet azt elereszteni! Ha azt feleled, hogy megadással, akkor újra kérdem: hogyan?

Kezdd azzal, hogy elismered, van benned ellenállás! Légy ott, amikor történik, amikor az ellenállás föltámad benned! Figyeld meg, hogyan hozza létre az elméd, hogyan minősíti a helyzetet, önmagadat és másokat! Vedd szemügyre a gondolkodási folyamatot! Érezd az érzelem energiáját! Az ellenállás megfigyelése révén rájössz, hogy az valójában céltalan, haszontalan reakció. Teljes figyelmednek a mostra irányításával a tudattalan ellenállás tudatossá válik, és ezzel véget is ér. Nem lehetsz egyszerre tudatos és boldogtalan, tudatos és negatív! A negativítás, a boldogtalanság vagy a bármilyen formában jelentkező szenvedés ellenállást jelez, és az ellenállás mindig tudattalan!

Én tudom, hogy mikor érzem magam boldogtalannak...

Akartál-e boldogtalan lenni? Ha nem akartál, akkor hogyan alakult ki mégis ez az érzés? Mi a célja? Ki tartja életben? Azt mondod, hogy tudatában vagy boldogtalan érzéseidnek. Az igazság azonban az, hogy azonosulsz velük, és kényszeres gondolkodással tartod fenn a folyamatot. Mindez tudattalan! Ha tudatos lennél, vagyis teljesen a mostban tartózkodnál, akkor minden negativításod szinte azonnal megszűnne. A jelenlétedben  nem tudna fönnmaradni. Csakis a távollétedben képes életben maradni. jelenlétedben még a fájdalomtest sem képes sokáig fönnmaradni. Azzal őrzöd meg boldogtalanságodat, hogy időt adsz neki. Ez számára a "vér", az éltető elem. Intenzív jelen pillanati tudatossággal vedd el tőle az időt, és ő meghal! De vajon akarod-e, hogy meghaljon? Biztos, hogy eleged van belőle? Ki lennél nélküle?

Amíg nem kezded gyakorolni a megadást, addig a spiritualitás számodra olyan valami, amiről olvasol, gondolkozol, beszélsz vagy éppen könyvet írsz, amivel kapcsolatban lelkesedsz, amiben hiszel - vagy éppenséggel nem. Egyre megy. Amíg nem adod meg magad, addig a spiritualitás nem válik számodra élő valósággá! Amikor viszont ezt megteszed, a belőled kiáradó és az életedet aztán irányító energia sokkal magasabb rezgésszámú lesz, mint az elmeenergia, ami ma még a világunkat kormányozza! Az az energia, amelyik megteremtette a jelenlegi civilizációnk társadalmi, politikai és gazdasági szerkezetét, és amelyik oktatási rendszerünk és a média révén életben tartja magát.

A megadással a spirituális energia belép ebbe a világba. Nem okoz szenvedést sem neked, sem más embernek, sem a bolygón élő bármilyen más élőlénynek. Az elmeenergiától eltérően nem szennyezi a Földet, és nem vonatkozik rá a polaritás törvénye, ami azt mondja ki, hogy semmi sem létezhet az ellentéte nélkül, hogy rossz nélkül jó sincs. Akik elmeenergiával "működnek" - A föld lakosságának a legeslegnagyobb része nem is tudnak a spirituális energia létezéséről, ami a valóságnak egy más rendjéhez tartozik. Amint elegendő ember lép be a megadottság állapotába és így teljesen megszabadulnak a negativítástól, egy új világ fog megszületni.

Ha a Föld sorsa az, hogy életben maradjon, akkor ez lesz lakói energiája. Jézus utalt erre az energiára, amikor hegyi beszédében híres próféciáját elmondta:
"Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld."
Ez csöndes, ám erőteljes jelenlét, ami föloldja az elme tudattalan mintáit. Ezek a sémák egy ideig ugyan még aktívak maradhatnak, de többé már nem uralják az életedet.

A külső feltételek, amelyeknek ellenálltál, a megadás következtében szintén gyorsan elkezdenek változni vagy szétoszlani. Olyan erő ez, ami nagyon hatékonyan alakít át helyzeteket és embereket. Ha a körülmények nem változnak azonnal, a most elfogadásával akkor is képes vagy már föléjük emelkedni. Akár így, akár úgy, de szabaddá válsz!


Megjegyzések

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok

Katka szép oldala

Semilin-graphic

Népszerű bejegyzések

Erénykerék