2012. február 26., vasárnap

Illik-e panaszkodni?
Szerző: Arató Mónika - teljessegviraga.com

Ha sok minden gyűlt benned össze érzelmi szintem, ami nyomaszt, akkor ürítsd ki a szemetest!

Illik-e panaszkodni? Sok spirituális mű azt tanítja, hogy soha ne mondd ki a rossz érzéseidet, mert azzal máris teremtesz, és egyébként is, egy magas spirituális szinten élő embernek ilyet nem illik tenni.

De akkor miért van, az, hogy bár mindent megteszel, hogy fejlődj, mégis a fizikai szinten megnyilvánuló dolgok időnként próbára teszik a türelmedet?

Szerintem, ha ráismersz és kimondasz dolgokat, amelyek zavarnak, akkor ismét egy újabb lehetőséget kaptál, hogy feléjük emelkedj.

A spirituális ösvény a félelemből a szeretetbe vezet.

Minden negatív érzés mögött egy félelem áll. Ha elmeséled a negatív érzéseidet valakinek, aki „tartja neked a teret”, hogy ez a dolog átalakulhasson, akkor megszabadulhatsz a nyomasztó érzéstől, a benned lévő kiürítésre váró, visszahúzó gondolatoktól.

Természetesen, mikor fejlődési szándékkal mesélsz, akkor nem az a célod, - mint általában azoknak az embereknek, akik panaszkodnak-, hogy lehúzd teljesen a negativitásod szintjére azt, aki téged hallgat.

Nem a „dögöljön, meg a szomszéd tehetne is” mentalitás mozgat téged. Hanem az, hogy megtisztulj, és ily módon meggyógyuljon benned az, ami fájdalmat okozott.

Olyan társat válasz hát arra, hogy meghallgasson, aki elég erős, és ismeri a spirituális etika szabályait.
Csendben meghallgat, és nem ad tanácsot, csak, ha kéred.

Akkor azonban lehet, hogy tükröt tart neked, és jól megmossa fejed, ha éppen arra van szükség. Lehet tehát, hogy nem azt fogod hallani, amit szeretnél. Fogadd el!

Az is lehet, hogy elmondja, hogy ő mit csinálna a helyedben, vagy empátiájáról biztosít.

Tudatában van, hogy hatalmas megtiszteltetés számára, hogy kitártad neki a szíved. Ha pedig te hallgatsz meg másokat, akkor szintén ugyanezt nyújtsd nekik.

A közeledő tavasszal csinálj belső tavaszi nagytakarítást, hogy az újjáéledő természettel te is megszüless egy magasabb rezgésszintű énedben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok