2012. február 4., szombat

NEM LESZ UGYANAZ...Nem lesz ugyanaz...

Szerző: Veres Kriszta-http://vereskriszta.com

Az, ami elmúlt nem lesz ugyanaz. De sokkal jobb lesz! Mostanában többször találkoztam azzal, hogy valakinek volt egy helyzet az életében, ami jó volt, elmúlik, és az illető beleragad annak az elmúltnak a keresésébe. Közben már ott táncol körülötte az új, már történik is, de nem veszi észre, mert a régit keresi.

Ismerem ezt a saját életemből is, többször tapasztaltam és ezért most már tudom, hogy az új még sokkal jobb, sokkal izgalmasabb, ha hagyjuk lenni. Ha változtatunk a fókuszunkon, ha figyelmünket a régi, elveszettnek hittről – hisz nem is veszett el, csak éppen átalakul – áthozzuk a jelen pillanatba és érdeklődéssel fordulunk életünk újabb, nagy kalandja felé, akkor az magával ragad és új csodák nyílnak ki előttünk.

Pont ma tette fel valaki a Facebookra ezt az idézetet Eckhart Tollétól: „Pusztán azzal, hogy egyszerűen igent mondasz a jelen pillanatra, kitágulsz…mert te vagy a tér”

Mennyire igaz. És mennyire eltűnik abban a térben minden szenvedés, elvárás, fájdalom, mindaz, mi elme és csak a tapasztalás öröme és szépsége marad.

Gyönyörű Férfi-Erő

Szerző: Veres Kriszta-http://vereskriszta.com

Szeptemberben egy szó nélkül tűnt el az életemből a Kedves. Belőlem pattant ki a konfliktus, ami őt belesodorta a saját mély gödrébe, amiben ott is maradt, és azóta nagyon furán nyilvánul meg. De mindez mit sem számít, mert én tudom, hogy Ő valójában az a melegszívű, őszinte és oroszlán-szívű férfi, akinek a nyitott Lélek-pillanataiban megismertem.

Sokszor megtapasztalom azt, hogy az emberek, egy szerelmi csalódás miatt elkezdenek nemet mondani a szerelem csodájára. Hogyan lehet a szerelemre nemet mondani? Hogyan lehet feladni a szerelem erejébe vetett hitet? Hiszen az, olyan, mintha az életre mondanál nemet!

A fájó szerelmi történetek másik velejárója a másik nemről alkotott negatív vélemény. Utolsó magyar szerelmi kapcsolódásom után sokáig abban voltam elveszve, hogy a férfiak gyengék. Valójában mindig is ezt a hitrendszert hordoztam magamban, ezért nem is tudtam mást látni, mint a férfiak gyengeségét. Ennek a hitrendszernek az átírása nyitott kaput arra, hogy megjelenjék az életemben a Kedves, aki tiszta szívemből csodálni tudtam azért, aki. És bármi is történik most, akkor sem fogok elveszni az illúziókban, tudom, hogy csak a szeretet valódi, és tudom, hogy az én távol lévő Kedvesemből is az a valódi, amikor a Szív Harcosaként ragyogott és ragyog.

A szeretetben, nyitott szívben és a szerelem érzésében való megmaradás újabb csodára nyitott ajtót az életemben. Megjelent körülöttem egy gyönyörű, támogató, védelmező és dédelgető Férfi-Erő. Mindez a Kedvesben is ott volt, de most több férfiban körém sorakozott és puha takaróként ölel. És még gyönyörűbb attól, hogy ezek a férfiak pontosan érzékelik a határaimat, nincsen szexuális irányultság a hozzám kapcsolódásukban – ami Egyiptom teljesen elnyomott és beteg szexuális energiái közepette már maga is csoda -, egyszerűen körém gyűltek, mint annak idején  a lovagok a királynő köré, és mindent megtennének értem.

Már korábban írtam a festőről, akivel teljesen különleges kapcsolatom alakult ki. Ő nem csak egyszerűen kifestette a lakást, nem ecsettel festette, hanem a szívével és lelkével, felszentelte az otthonomként. Valahányszor végzett egy helyiséggel, vagy ajtóval, hívott, hogy nézzem meg, és elmesélni nem tudom annak a mosolynak a ragyogását, ami megjelent az arcán miután látta, hogy örülök annak, amit csinált.

Mélyen meghatott Saidnak, a festőnek ez a hozzáállása, és a meghatottságomat el is meséltem a lakás tulajdonosának. Ő rám nézett és azt mondta, hogy belőle is pontosan ilyen érzéseket hívok elő. Nem tudja, mi történik, de bármit megtenne, hogy jól érezzem magam a lakásban, és amikor látja, hogy örülök, az simogatja a szívét.

És a drága Ahmed, aki a vízumom intézésében segít nekem, miközben a leggyönyörűbb élményekkel ajándékoz meg, és a beszélgetésekben kitárja a szívét, ami egyszerűen gyönyörű. És közben nem győzi ismételni, hogy bármire van szükségem hívjam.

John, forradalmár-rendező barátom szintén valódi lovagként áll mellettem. Hosszas Egyiptomról, szívről és Máriáról szóló beszélgetéseink között újra és újra felhív, hogy meggyőződjön, minden rendben van velem. Nincsen a napnak olyan időszaka, hogy ne jönne azonnal, ha szükségem van rá. Az Angyalának nevez, mert kigyógyítottam a depressziójából, és annak ellenére, hogy tudom, mennyire vonzódik hozzám, mint nőhöz, tényleg olyan tisztelettel viselkedik velem, mint egy angyallal tennénk.

És a mindent betetőző csoda Tamer, akiben ráismertem egy korábbi életemből való bátyámra. Tamer taxis, „véletlenül” találkoztunk, a taxizások közben egyre jobban összebarátkoztunk, elkezdte hozzám igazítani a munkaidejét, mindenhová elkísért, ahová egyedül nem tudnék elmenni, vigyázott rám, alkudozott, fordított…Egyik közös kalandunk közben ránéztem, és megláttam mögötte azt a másik életet, amiben a bátyám volt. Az összes érzés újra kinyílt, és most van egy bátyám, aki tényleg úgy gondoskodik rólam – még most is, amikor Kairótól több ezer kilométer távolságra vagyok -, mint ahogyan azt egy egyiptomi fiútestvér tenné. És Tamer testvérében hirtelen lett egy másik bátyám, aki alig várja, hogy megmutathassa azt, amit ő szeret Kairóból, az édesanyjában pedig egy kairói édesanyám, akivel ugyan beszélni sem tudunk, de mégis alig várja, hogy visszatérjek és molokheyát főzhessen nekem.

És közben nem is beszéltem az utcám portásairól, trafikosairól, taxisairól, akik, ha meglátnak, azonnal jönnek üdvözölni, és nekem tartogatják a legszebb mosolyukat. Meg a boltban a személyzetről, aki odajön, hogy kivegye a kezemből a bevásárló kosarat, vagy a pénztárosokról, akik azon versenyeznek, hogy melyik kasszánál fizessek.

Végtelenül hálás vagyok azért,  hogy megélhetem a férfi-erőnek ezt a gyönyörű óvó-csodáló-gondoskodó erejét. Igazából kértem is. Pont így fogalmaztam olyan négy éve a pszicho-terapeutának, akihez beszélgetésekre jártam. Hogy azt a lovagkort szeretném, ahol a lovag az erejét a királynőjének kínálja. Akkor még nem tudtam megfogalmazni, de most már tudom, hogy ez a minőség azt jelenti számomra, hogy az erőt a szeretet szolgálatába állítjuk, hogy mindennél fontosabbá válik a szívbéli megnyílás és összekapcsolódás.

Hát bele tellett egy pár évbe a bevonzása. Miért? Mert tudatlan voltam, és beengedés helyett azon panaszkodtam, hogy hol vannak a lovagok és miért nem ilyenek már a férfiak. De a panaszkodás elengedése és a férfi-fényre való rácsodálkozás végül kinyitotta a kaput a férfi-erő szépségének megtapasztalására. Most már csak meg kell várnom annak a lovagnak a megjelenését, akinek majd a szalagomat odaadom

Minden egyes gondolattal…

Szerző: Veres Kriszta - http://vereskriszta.com

Nagyon találó idézet az aktuális energiákra Marianne Williamsontól: „A XXI. század Egység és Szeretetet alapú világnézete egyre jobban előtűnik, de a XX. század félelem és elválasztottság alapú illúziója újra és újra visszahúz. Minden egyes gondolatunkkal választunk az emberiség egésze számára az előre és hátra között.”

Több hozzászólás érkezett a honlapomon is és a Facebookon is azokhoz az írásaimhoz, melyekben a szeretet erejéről írtam. Többekből előbukkant az, hogy ők hiába szeretnek, mert a másik nem reagál rá a kívánt módon. A szeretetben nincsen ilyen jellegű elvárás, a szeretet csak van, átölel, elfogad és megtart. DE! Ennek alapja az, hogy először tudd önmagadat szeretni. Mert, ha szereted önmagad, akkor nem keseregsz ezekben a helyzetekben, nem töröd a fejed a másik reakcióin, hiszen nem érzed közben jól magad. Ha szeretsz valakit, akkor szeretnéd, hogy jól legyen és örüljön. Akkor miért tennél önmagaddal másképpen?

Ha megfigyeled önmagad a mindennapokban, akkor rá fogsz látni arra, hogy általában kevéssé szeretjük önmagunkat. És ez kezdődik mindjárt a testünkkel.

Az egyik barátnőm két éve egyre többet hízik a hasára és valahányszor fel kell öltöznie, vagy elmegy vásárolni szembesül azzal, hogy nem tetszik saját magának a ruhákban. Ilyenkor rosszul lesz, és hosszan gondolkozik és beszél arról, hogy milyen hordó módjára néz ki. Szó szerint rosszul van önmagától. Szerinted milyen érzés ez a testének? Szerinted úgy fog a teste erre válaszolni, hogy elkezd szépülni?

Ez is egy választási pillanat, választhatná ő is, és választhatjuk mi is azt, hogy ilyenkor szeretetet küldünk a testünk felé, bírálat és rosszullét helyett. A szeretetben feloldódik az ellenállás és elindul a változás.

Vagy egy másik példa. Ültünk egy másik barátnőmmel a kedvenc éttermem szófáján Kairóban és ő komoly arccal tanulmányozta az étlapot, mert fogynia kell, ezért kereste az alacsony kalóriatartalmú ételeket. Választott valamit, de a komoly arckifejezés továbbra is ott volt az arcán, vele maradtak a gondolatok, hogy mennyit fog hízni a megrendelt ételtől. A kedvenc négy-sajt salátámat rendelte és klubszendvicset, imádom mindkettőt és végtelenül hálás vagyok magamnak azért, hogy bűntudat helyett örömmel élvezhetem az ízüket. Nem hizlalnak engem, mert szeretem magam annyira, hogy megváltoztattam az ételhez kapcsolt gondolataimat. Ezt javasoltam a barátnőmnek is, de ő nem szerette volna, mert szerinte túl sok energia-befektetés a gondolatokra való odafigyelés. Szerintem meg elpocsékolt energia azon gondolatok táplálása, amik nem jólesőek számunkra, és amelyek olyan fizikai formákat hoznak létre, amikben szintén nem jóleső létezni. De hát mindenkinek választása szerint.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok