2012. február 3., péntek

Szabadulás a fejfájástól és a migréntől

katka5212.bloglap.hu
Ismerek egy szerencsés embert, akinek még soha életében nem fájt a feje. Gyermekkora óta az a szokása, hogy lelki szeme előtt minden este lepergeti a nap eseményeit, mérlegeli, mit tett rosszul és mit jól. Ezért aztán mindig harmóniában élt, nem okozott magának fölösleges "fejfájást". Ez a szerencsés ember én vagyok (vallja magáról Kurt Tepperwein)
Így javasolni merem Önnek a saját módszeremet.

A félelem tünete - Miért csinál fejfájást magának az ember? Egyszer anyagi gond, másszor harag, boldogtalanság, eltúlzott féltékenység vagy betegség az oka. Legtöbbször azonban félelemtől származik a fejfájásunk.

Ha túlságosan nehéz feladatot kapunk, az is okozhat fejfájást. Félünk, hogy nem leszünk képesek megoldani. Máskor az ismeretlentől félünk, vagy egyszerűen az élet váratlan eseményeitől. A félelem felemészti erőinket, aminek következtében valóban felmondjuk a szolgálatot és bénultan állunk az események előtt.

William James azt mondta egyszer:
"Öld meg  félelmed, mielőtt az ölne meg téged."
Ha legyőzi a félelmét, alighanem megszűnik a fejfájása is. Igen ám, de hogyan győzzük le a félelmünket? Úgy hogy növeljük az önbizalmunkat.


Az okok feltárása

Rá fog jönni, hogy a veszély nem is olyan nagy, mint amennyire retteg tőle.
Szögezze le:
a legnehezebb helyzetet is meg tudja oldani.
Gondoljon arra, milyen ritkán következik be az a rossz, ami korábban fenyegetett. Ha úrrá tud lenni a legbonyolultabb helyzeten is, akkor nem kell többé félnie tőle. A  világ tele van problémákkal, de megoldásokkal is.

Mindenekelőtt tehát derítse ki, miért fáj a feje. Ha nem tud rájönni, alkalmazza a táblatechnikát.
Írja fel a kérdést a fekete táblára, és bízza tudatalattijára a feleletet. Másnap reggel ott várja a megoldás a fehér táblán.
Meglehet, hogy a válasz meglepő lesz. Előfordulhat, hogy tudatalattija fejfájással "bünteti" Önt, mert rossz viszonyban van vele.

Példa az önbüntetésre

Az ok olykor a gyermekkorban keresendő. Találkoztam valakivel, aki mindig elviselhetetlen fejfájást kapott, valahányszor olvasni kezdett, ezért abba kellett hagynia az olvasást. A szellemi gyógyítás technikáját ez a betegem nem ismerte, ezért hipnotizáltam őt és így vezettem vissza gyerekkorába, hogy megtaláljuk a probléma eredetét. Kiderült, hogy ötéves korában titokban édesapja "orvosi" könyvét olvasta. Amikor apja hazajött és rajtakapta, letérdeltette őt és megtiltotta neki, hogy a felnőttek könyveit olvassa. Ez az utasítás mélyen bevésődött tudatalattijába. Ezért mindig fejfájással büntette magát, valahányszor megszegte a parancsot. Miután felismerte ezt az összefüggést, a fejfájás minden különösebb kezelés nélkül elmúlt, és nem is tért vissza többé.

Mihelyt megtaláljuk fejfájásunk okát, gyakran nyomban megszűnik a fájdalom magától is, ezért olyan fontos pontosan kideríteni az okot. Ha tehát meg akar szabadulni a fejfájástól, az okok felfedezése legyen az első lépés.

Harmóniában önmagunkkal és a világgal

Ha nem sikerül is feltárni az okot, a célzott, ritmikus teljes légzés ismétlésével, akkor is gyorsan és biztosan sikert fog aratani. Ugyanez vonatkozik a migrénre is. Alkalmazza a huszonegy napos technikát. Ha nehezére esik migrén és fejfájás nélkül elképzelnie magát, akkor folyamodjék a pozitív kép technikához, melynek a bemutatása itt következik.

Keressen egy olyan fényképet önmagáról, mely életének boldog, azaz betegségtől mentes szakaszából származik, és a légzőgyakorlatok alatt nézze ezt a képet. Képzelje el, hogy minden lélegzetvétellel egyre inkább hasonlóvá válik ahhoz, amilyennek a fényképen látja magát.

Ezt a légzési technikát naponta legalább háromszor ismételje meg. Ha úgy akar megszabadulni a migréntől, hogy a ritmikus teljes légzés gyakorlatát összekapcsolja a huszonegy napos technikával, akkor  a légzőgyakorlatot huszonegy napon át naponta legalább háromszor kell elvégeznie.

Ezalatt mindig képzelje maga elé az egészséges korában készült fényképet. Gondoljon mindig arra, hogy már meg is szabadult a fejfájástól és a migréntől. A legbiztosabb módszer azonban arra, hogy soha ne fájjon a feje, és migrénje se legyen, ha harmóniában él önmagával és a környezetével. Ha elég komolyan akarja ezt, meg fogja látni, sokkal könnyebb, mint hitte.

Ha egy vitában Önnek van is igaza, ez még nem ok arra, hogy ne nyújtsa a kezét a másiknak. Ha megsértették, megbocsáthat akkor is, ha még nem kértek bocsánatot Öntől. Ne tartsa ezt a gyöngeség jelének. A türelem sokkal inkább lelki erőre, és nem gyöngeségre vall. A megbocsátáshoz sokkal több lelki erő kell, mint a hajthatatlansághoz.

A legcsodálatosabb érzés a belső béke, amely akkor áraszt el bennünket, amikor megoldunk egy konfliktust vagy egy problémát. Minden jótett magában hordja jutalmát. Ráadásul még a fejfájása és a migrénje is elmúlt.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok