2012. március 29., csütörtök

Engedje el a betegségeket!

Egy részletet hoztam ma el neked kedves olvasó Kurt Tepperwein "Ha nem boldogít, engedd el!" című könyvéből!

www.judina.com

"A betegségek az életművészet és a lelki fejlődés tanulóévei."
(Novalis)

Engedje el a betegségeket

A lét lényege a harmónia. Ezt a harmóniát ön is megteremtheti önmagában. Kövesse létének feladatát, engedje érvényre jutni igazi énjének tökéletességét, akkor boldogan fog élni, egészséges és elégedett lesz.

Ennek azonban mindenképpen az a feltétele, hogy mindent elengedjen, ami nem tartozik önhöz, ami csorbítja a tökéletességet, ami megzavarja a harmóniát.

Az egészség terén ugyanazok a szabályok érvényesülnek, mint minden egyéb életterületen:

-Gondolati fegyelem
-Tudatos gondolkodás és cselekvés
-Az ok és okozat törvényének ismerete.

Ha egyre-másra hatalmukba kerítik a negatív gondolatok, akkor állítson őrt a tudatába vezető toronyba.
Ha valami negatívat lát közeledni, ez az őr nem fogja beengedni azt a tudatába. Minden olyan gondolat, amely nem hordoz pozitív tartalmakat, kívül fog rekedni a tudatán. Ezeknek az impulzusoknak többé semmi keresnivalójuk az ön fejében!

A megfelelő könyveket fogja olvasni, a helyes rádió- és tévéműsorokra figyel majd, helyesen fog gondolkodni, és ennek következtében építő, igenlő gondolatok fogják eltölteni.

A tudatának kapujába állított őr természetesen arra is figyel majd, hogy mi hagyja el az ön tudatát.
Kifelé sem enged negatív gondolatokat, hiszen ez a gondolat nagyon fontos: az ön sorsát jelentheti. Az őr ennél fogva igen kritikus lesz, ami természetesen az ön javát szolgálja.

Vizsgálja meg gondosan minden gondolatát! Ha rendben van, akkor áldását adhatja rá, hiszen az ön további fejlődését szolgálja.
Ha az emberek ezt az utat járnák következetesen, akkor kiürülnének az orvosok várószobái, akkor gyógyítókra sem lenne többé szükség. Mindenki meggyógyítaná önmagát abban a tudatban, hogy erre mindenki képes. Ez neki is a javára válik, a javíthatatlanokat pedig annyiban segíti, hogy az orvosoknak több idejük maradna rájuk.

Olyan testet kapott, amely megfelel a tudatának, és természetesen a sorsa is olyan, amilyen a tudatállapotának megfelel.. A tudata révén ön határoz!

Azért olvassa ezt a könyvet, mert a lelke ide vezette, mert meg akarta mutatni önnek, hogy mindent elengedhet, ami csak megbetegíti. Sőt, ehhez betegnek sem kell lennie, sorscsapásokra sincs szüksége. Éppen csak a létfeladatának kell megfelelnie, önmaga tökéletességét kell megvalósítania. A változás szükségességének felismerése az első lépés a változáshoz.

Segítségképpen hadd mutassak egy rövid listát a test és lélek összefüggéseiről:

Az allergiák
Elhárítási mechanizmusok.
Mi ellen védekezik vajon a tudatalattija?
Mi az, amit ki nem állhat?
Változtassa meg a magatartását, vagy szakítson vele.

A függőségek
Akár alkoholról, akár nikotinról, drogokról, gyógyszerekről van szó, mindenképpen a problémamegoldás gyengeségét jelzik, menekülést a valóságból, menekülést önmagunktól.
Erősítse meg az öntudatát!
Ismerje meg önmagát, és tűzzön ki célokat, keresse meg a pozitívumot a mindennapi életben! Dobja el a mankóit - járjon!

Szemgyengeség
Mit nem akar "meglátni", tudomásul venni? Lehet, hogy azt nem látja, ami az orra előtt van (távollátás), vagy inkább a távolba, a jövőbe nem akar látni (rövidlátás)? Hagyjon fel az eddigi szűk látókörű gondolkodásmóddal, hiszen akkor az élet legszebb pillanatait nem látja meg!

Felfúvódás
A megoldatlan, megemésztetlen problémák és a fortyogó gondok nem hagyják nyugodni. Miért nem dolgozza fel őket? Miért nem emészti meg végre őket?

Vérnyomás
Magas vérnyomás: szervezetét az állandó terhelés és a sok probléma űzi.
Alacsony vérnyomás: létét az életöröm hiánya, a kedvetlenség, a hajtóerő gyengesége határozza meg.
Mindent meg lehet változtatni - kezdjen hozzá azonnal!

Hasmenés
Gyorsan meg akar szabadulni bizonyos kellemetlen dolgoktól. Gondosan fedje fel az okokat, oldja meg módszeresen a problémákat, és azután bízvást elengedhet mindent.

Nátha
Immunerőit az elhúzódó konfliktusok gyengítik. Szálljon szembe ezekkel a helyzetekkel!

Bőrproblémák (akne, allergiás kiütések stb.)
Bőre is a lélek tükre, és mindent híven megmutat, amit ön elfojt.

Láz
A szervezet hevesen reagál a probléma leküzdésének aktív kísérletére.

Szívfájdalmak
Párkapcsolati gondok, nagy lelki terhek, valakinek az esetleges elvesztése miatti szorongás okozhat ilyen jellegű fájdalmakat. Fedezze fel önmaga számára is a szívét! Szeresse meg önmagát!

Fejfájás
az értelemtől vezérelt emberek gyakran nehezítik meg a saját életüket. A főfájás a fej túlterheltségére utal. Éljen egy kicsit "zsigerből" is, engedje szóhoz jutni az ösztöneit!

Ízületi fájdalmak
A szellemi mozdíthatatlanságot, makacsságot és a csekély rugalmasságot fejezik ki. Ne csak a testét eddze, a szellemnek is kell a mozgás, hogy fitt maradhasson!

Menstruációs fájdalmak
Azt fejezik ki, hogy ön elutasítja tulajdon nőiességét. Fedezze fel, milyen jó egyedinek és nőnek lenni - élvezze a saját nőiségét!

Hátfájás
Erős túlterheltségre és súlyos gondokra utal. Amit lehet, dobjon le a terhek közül!

Székrekedés
Nem tud megnyílni, nem tudja "elengedni" a fölöslegessé vált dolgokat. Ismerje meg a szabadság érzését: szabadítsa fel magát a kényszerek alól!

Legyen a mottója:

"Ha nem az elején kezdjük el, nem remélhetjük, hogy továbbjutunk." (Seume)

1 megjegyzés:

  1. Az allergiáknál nagyon jó kérdés mit nem állhatok ki?(Merthogy porallergiám van) Talán azt, hogy sokan nem képesek elfogadni a velük, és a környezetükben élő személyek (általuk fogyatékosnak, meg egyébnek címzett) embertársaikat, akik mások mint ők.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok