2012. június 22., péntek

Így éld túl a változás évét!


festmény: Thomas Kinkade


(2012=2+0+1+2=5 a változás, tanulás száma a számmisztikában!)

Szerző: Szabó Szilvia - azirastukreben.hu

Kíváncsi vagy, hogyan éld túl a változás évét, ha utálod a hirtelen fordulatokat, a kiszámíthatatlanságot? Mi az, amit önfejlesztésed érdekében most kell megtanulnod? Hogyan tedd élvezetesebbé magadnak ezt az évet?

Lassan félidőnél, félévnél járunk. Ha úgy találtad, hogy ez az év teljesen kiszámíthatatlan, tervezhetetlen, akkor nem jársz messze a valóságtól. 2012 ugyanis az ötös szám rezgését hordja magában (2 + 0 + 1 +2 = 5), azaz a változás éve, ahogy erről egy korábbi blogbejegyzésben írtam.

Íme még 5 önfejlesztést segítő tipp erre az évére!

1. Légy rugalmas!

Ebben az évben nagyon gyorsan és váratlanul alakulhatnak az események, amire nem felkészülni nem lehet, csak alkalmazkodni. Rajtad múlik, hogy a változásokat nyitottan, elfogadóan kezeled, vagy ellenállsz, makacskodsz.

Az ötös a változás éve, vagyis nem Te irányítasz. Ezért nem is célszerű nagy világmegváltó terveket kovácsolni, szigorú időbeosztásokat készíteni, mert a Sors könnyen megvétózhatja azokat. Jobb, ha ebben az évben nem kezdeményezel új dolgokat, és nem változtatsz, mert ezzel ellene mehetsz a végzetnek. Ne most lépj ki a munkahelyedről vagy a párkapcsolatból, ne siettesd a dolgokat, hanem hagyd, hogy maguktól alakuljanak, megérjenek a körülmények.

2. Tanulj! Gyűjts  saját tapasztalatot!

Nap, mint nap rengeteg információt, ismeretet szívunk magunkban, de ez még nem tudás. Akkor lesz belőle tudás, akkor lesz igazán a tied, ha nem csak elhiszed, hanem saját magad is megéled, megtapasztalod, leteszteled.

Ez az év kiválóan alkalmas arra, hogy megvizsgáld saját gondolatmintáidat, elképzeléseidet a világról, önmagadról. Fejünkben ugyanis rengeteg „gondolatklisé” él „mit szabad és mit nem szabad”-ról, illetve a „hogyan csináld”-ról, amit gyermekként gondolkodás nélkül elfogadtunk, mert így tanították a számunkra fontos tekintélyszemélyek, akikben bíztunk, és akikre felnéztünk. Sokszor azért vallunk valamit helyesnek, mert a szüleink mondták, vagy mert a fennálló társadalmi szokások és elvárások így követelik. Természetesen ezek egy része valóban hasznos, és megkönnyítik az együttélést, de ismerd fel, hogy mi az, amivel valóban azonosulni tudsz és mi az, ami korlátoz, gúzsba köt.

3. Fejleszd érzékiséged!

Az ötös rendkívül érzéki és erős szexuális töltéssel rendelkező szám, ám nem kell, rögtön meghirdeted a saját szexuális forradalmadat és fűvel –fával ágyba bújnod, ahhoz, hogy érzékiséged fejlesszed.

Láss, hallj, szagolj, tapints, ízlelj! Az ötös szám ugyanis az öt érzékszervet jelöli, amelyek segítségével elsődleges információkat szerzünk a külvilágról. Melyik érzékelési mód a legerősebb nálad? És melyiket hanyagolod el? Használd és fejleszd tudatosan érzékszerveidet! Figyeld meg, milyen hatással vannak rád a színek, hangok, ízek, illatok! Próbálj ki új dolgokat! Hallgass más stílusú zenét, mint eddig, vagy akár a természet hangjait, a csendet! Kóstolj meg új ízeket, próbáld ki az aromaterápiát! Élvezd, ahogy kitágul a világ!

4. Játssz még!

Az 5 könnyed, vidám, játékos energiájú szám, ami játékra és szórakozásra csábít. Mire felnövünk belső tiltásaink, kényszeres önfegyelmünk erősen lefékezi vagy teljesen leblokkolja spontaneitásunkat, játékra való képességünket. Az élet azonban nemcsak munka, kötelesség és szabályok sora, kell a szórakozás, az öröm is. Ám gyakran olyannyira beleszokunk a taposómalomba, hogy már azt sem tudjuk, mi az, amit igazán szeretünk csinálni, mi az, amit élvezünk, ami valóban feltölt. Ez az év azonban alkalmas arra, hogy újra felismerjük ezt. Lépj kapcsolatba belső gyermekeddel! Kérdezd meg magadtól, mi volt a legkedvesebb játékod, időtöltésed még az iskoláskor előtt. Játssz újra! Hintázz, építs homokvárat, rajzolj, társasozz, labdázz, vagy csinálj bármit, amivel újra megélheted a játék önfeledt, felszabadító örömét.

5. Utazz!

Az 5 a szabadság száma is, ezáltal kedvez minden rövid és hosszabb utazásnak. Amikor új környezetbe kerülünk, lehetőségünk van új gondolkodásmódok, más életszemléletek és kultúrák megismerésére.
Idén a pénztárcád nem támogatja az utazást? Akkor kelj útra képzeletben! Válassz ki magadnak egy országot, szerezz be egy róla szóló útikönyvet, próbáld ki az ország jellegzetes ételeit (receptek a neten), hallgasd a zenéjüket, esetleg ismerd meg a táncukat, sportjukat, szépség- és egészségpraktikájukat.

Ezt olvastad már?

Mire figyelj a változás évében? >> 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok