2012. augusztus 7., kedd

A nemet mondás képessége


-Az első számú képességünkké kell tennünk-

Leírok egy történetet amit nemrég olvastam - talán megtörtént, talán nem, de mindenképpen tanulságos.

Forrás: http://www.josephinewall.co.uk/butterfly.html
Egyszer egy kisfú miközben a kertjükben játszott egy bebábozódott hernyót talált az egyik bokor ágán lógva. Óvatosan levette a bábot a bokorról és hazavitte, hogy meg tudja figyelni, ahogy majd a pillangó kikel a bábból.

Eltelt néhány nap, és a fiú egyszer csak egy apró nyílást vett észre a bábon. Aznap a fiú türelmesen bámulta a bábot órákon át, megfigyelve ahogy a pillangó a picike nyíláson próbálja áttuszkolni magát.

Az erőfeszítései egy darabig sikerrel is jártak, de egy idő elteltével úgy tűnt a kisfiú számára, hogy a pillangó kifulladt, és nem fog tudni kijutni a bábjából.

A kisfiú nem tudta mitévő legyen, nagyon megsajnálta a pillangót, és ezért végül óvatosan lefejtette róla a báb egy részét, hogy segítsen neki.

A pillangó innentől kezdve természetesen könnyedén ki tudott mászni a bábból, és a kisfiú pedig türelmetlenül várta, hogy kitárja szárnyait.

Ám a pillangó csupán tétova mozdulatokat tett.

Szárnyai fonnyadtak voltak, teste pedig meglehetősen duzzadt. Ha akart volna sem tudott volna repülni ezekkel a szárnyakkal.

A kisfiú így hiába várt, a pillangó nem tárta ki szárnyait, és nem kezdett fenséges repülésbe.

A fiú nem értette, mi történt, megkérdezte hát a nagyapját.
A nagyapja pedig elmagyarázta neki, hogy a pillangónak szüksége van arra az erőfeszítésre, amivel kiszabadul a bábjából.

Küszködés közben ugyanis annak érdekében, hogy ki tudjon szabadulni a bábból testnedvei egy részét a szárnyába préseli. A pillangó szárnyai valójában ekkor telnek meg élettel, és ezért lesz képes arra, hogy repülni tudjon, amikor véget ért a bábbal való küzdelme.

A kisfiú ekkor megértette, hogy a repülés nem ajándék a pillangó számára, hanem a pillangónak meg kell küzdenie azért, hogy repülhessen.

Ezeket a küzdelmeket nem vívhatod meg mások helyett!!!

Helyénvaló tehát, ha segítesz az öreg hölgynek a csomagját cipelni, helyénvaló, ha segítesz a kismamának megemelni a babakocsiját.

De hiába minden jó szándék: vannak küzdelmek, melyeket nem vívhatsz meg mások helyett!


Forrás: Braskó Csaba - szemleletfejlesztes.hu - Milliomos észjárás
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok