2012. augusztus 19., vasárnap

SZAKÍTÁS

Mátyás Anita - A Szeretet Kiskönyve - Nyomtatásban megrendelhető!


Ne feledd:
"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyan azzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket."
/Albert Einstein/

Minden ember egy egész. találjuk meg másokba és magunkba is a nagyszerűséget. A megtörtént eseményeket nem befolyásolhatjuk, de azt igen, hogy hogyan gondolkozzunk róluk. Ne ragaszkodjunk se élet körülményekhez, se szerepekhez, mert minden változásban van. A változás szabadságot hoz, még akkor is, ha először csak szenvedő alanynak érezzük magunkat. Ne várjuk, hogy mások változzanak, a megoldás bennünk van. Ha mi változunk, velünk változik a világ is.

"De másképp kell tekinteni arra is, akit szeretek. Látni kell benne nemcsak azt, hogy az én párom, az én gyermekem, hanem azt a szellemi lényt is, aki szabad döntéseiben, hogy élete során mikor és miben vállalja a fejlődéssel járó nehézségeket. El kell fogadnunk őt olyannak, amilyen. Ha így tudnánk egymást szeretni, akkor megváltozna a kapcsolatunk a világgal is, amiben élünk. Ebben a szeretetben, ráismerhetnénk önmagunkra, és megváltozhatnának vágyaink. Kevésbé hajszolnánk az anyagból fakadó testi, leli örömöket. Harmóniába kerülhetnénk a teremtővel, a kozmosszal, az emberiséggel, a közösségeinkkel, és szeretteinkkel. És megéreznénk, hogy ez a harmónia - a boldogság."
/Lendvay Katalin/

SZAKÍTÁS

A Létezésben semmi sem állandó.

Micsoda pradoxon, hogy az önfeláldozástól várod a Szeretetet?
Szörnyű, hogy azáltal akarsz boldog lenni, hogy megtagadod, és nyomorúságba döntöd önmagadat!
Micsoda önzés, hogy azért akarsz önzetlen lenni, hogy boldog lehess!
Ez nem az: adok-veszek-cserélek bolt!

Nem tudod az önzetlenségedet szeretetre cserélni!

Ha téged boldogsággal, szeretettel tölt el az önzetlenség, akkor legyél önzetlen. De ebben az esetben szó sincs arról, hogy valaki majd szeretetet ad az önzetlenségedért cserébe!
Szóval, ha már évek óta feláldozod magad a várakozásban, akkor ideje elgondolkodni, hogy vajon kinek hazudsz?

Lehet ez egy kapcsolat alapja?

Mert ha mégse ebben az állapotban érzed magad boldognak, akkor meg kell válaszolnod magadnak őszintén, hogy miért nem a saját csodálatos életedet éled?
Azt az életet, amelyben a Te szereteted a legnagyobb ajándék a Világ számára?

 • Félelem az egyedülléttől?
 • Félelem a pénzhiánytól?
 • A vádaskodástól?
 • A durvaságtól?
 • A következményektől?
 • A másiknak okozott fájdalomtól?
 • A változástól?
 • Mit szólnak a gyerekek?
 • Ki fogja fizetni a hitelt?

Igazából mindegy, hogy mindet felsorolod-e, vagy ennél ütősebb, nagyobb, erősebb indokaid vannak!
Bármit mondasz is a maradásod indokaként ez csak egyet jelent:

Nem vállalsz felelősséget a saját életedért a jelenben!

Ha elismered, hogy nem a megfelelő ember mellett élsz, csak akkor tudod elkezdeni a saját életedet!

A halott kapcsolatokat, a múlt árnyait, a régi énünket - tiszta és őszinte értékeléssel tudjuk csak elengedni. Csak ha felelősséget vállalunk az eddigi hibás döntéseinkért, és felelősséget vállalunk a saját jövőnkért.

Ehhez persze önmagunkat annyira kell szeretnünk, hogy igazat mondjunk magunknak - és utána mindenkinek.

Ami nem szolgál minket, ami nem épít - azt bizony el kell engednünk.

 • Ha a párunk nem akar a mi szeretetünkben élni, akkor el kell engednünk őt. 
 • És ha a mi szeretetünk sem az együttélés boldogságát hozza, csupán csak a másik elfogadása és tisztelete van meg (ha megvan egyáltalán még valami a megszokáson kívül)...
 • ...akkor miért ne éljük meg újra a saját őszinte szeretetünket magunk iránt, és hagyjuk abba a boldogtalan kapcsolatot?

Magunkra figyelve, észrevesszük az igazi értékeket, új életszemléletet állítunk fel. Amikor a korlátozó hiedelmeket, a visszahúzó láncokat is levetjük végre, akkor egy újjászületésen mehetünk keresztül.
Felismerjük az új gondolkodási minták helyes alkalmazását, és el tudjuk kerülni a visszatérő élethelyzetek csapdáit. megváltozik és átértékelődik testünk, lelkünk és létezésünk fontossága. Önmagunk szeretete lesz az elsődleges és minden fajta önfeláldozástól mentes lesz az életünk.

Minden elindulásnál, túl kell lépni a régi énünkön.

Ha megváltozik a fókuszunk és a gondolkodásunk, más lesz az értékrendünk, és ezzel együtt biztos alapokra kerül a belső középpontunk.
Mi teremtjük magunknak a szeretet szabad áramlásának lehetőségét, és csak mi tudjuk megteremteni életünk megváltoztatását.
A fejlődés lehet, hogy fájdalommal jár, de egyre közelebb kerülhetünk a teljes önvalónkhoz.

Amikor egyik nap mennél, a másik nap maradnál, mindig fel kell tenned a kérdéseidet:

 • Összhangban van ez a vágyaimmal?
 • Ez vagyok én valójában?
 • Ez az én boldog, szeretetben dúskáló életem?
Veszteség nem létezik!
Minden csak átalakul, és vele együtt mi is. amikor valami elmúlik az életünkből, azzal egy időben az a lény is elmúlik, akik abban a pillanatban voltunk. A következő pillanatban már egy teljesen más ember vagyunk.

Wendy Bristow szerint 7 stációja van a szakításnak:
 • 1. Döbbenet, hitetlenkedés, kétségbeesés, zsibbadás. Eltarthat akár néhány hétig is. Semmi másra nem tudsz gondolni csak a szakításra, és mikor eljut a tudatodig, a keserű igazság, rémült sírásra fakadsz.
 • 2. Ivászat, csapodárság, érzelmi hullámvasút. Néhány hónapig is eltarthat. A szabadság és a kétségbeesés váltakozása jellemzi.
 • 3. Kétségbeesett párkeresés (vele, vagy valaki mással, akarok élni). Évekig is eltarthat. Futunk a régi után, vagy rávetjük magunkat egy újra.
 • 4. Új frizura, új ruhák, sírás, vagy ha megvadultál, akkor lehiggadás. Amikor a "visszacsinálás" erőfeszítései feleslegesnek bizonyulnak, világossá válik, hogy itt az ideje, hogy végre a saját lábadon állj.
 • 5. Düh, düh, düh: egyetlen férfit sem akarok látni. Néhány hétnél általában nem tart tovább. Örülj neki, hogy dühös vagy, mert létfontosságú eleme a gyógyulásnak.
 • 6. Szenvedés, megbánás, önvád, kétségbeesés, keserűség és fájdalom. Hetekig is eltarthat. Meggyászolod a veszteségedet.
 • 7. Egyedül is jól érzem magam. Erős, magabiztos, önálló vagyok. Rájössz, hogy már hetek óta nem sírtál.

És ha mégis visszatérünk a régi társhoz...

"Az igazi felfedezőúthoz nem más tájakra van szükség, hanem új szemre."
/Marcel Proust/

Ne várjuk el a másiktól, még ha esküdözve ígéri is, hogy más legyen, mást mutasson, mert akkor nem ő lenne...
A konfliktusaink sem lesznek pusztán attól mások, hogy elhatározzuk, másként fogunk reagálni.
Nem tudunk másként reagálni, csak akkor, ha alapjaiban mást gondolunk valamiről: egymásról, magunkról, a szeretetről, stb. Illetve ha más konfliktus-megoldási módokon gondolkodunk, mint eddig.

a legjobb konfliktus megoldási mód a szeretet. Önmagunk és a másik elfogadása, ítélkezés és a múlt felhánytorgatása nélkül, a dolgok megbeszélése, a jövő tervezése, a megfelelő alázat, a bizalom és a tisztelet nélkül nem fog működni a kapcsolat!
Ezek nélkül meg nem is érdemes újrakezdeni, mert nem ÚJ kapcsolat lesz, hanem a régi felmelegítése, amely újra hamar kihűl.

Ha napok, hetek múlva azt érzed, hogy : "anyám, én nem ilyen lovat akartam..."
Akkor megint azt kell mondanom, hogy vállald a felelősséget a mostani helyzetedért és oldd meg az életed anélkül, hogy valaki-bárki is melletted társként ott legyen.

Ha megérintett és érdekel kukkants be ide nevedbenasorsod.hu/a-szeretet-kiskonyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok