2012. december 25., kedd

Hogyan őrizzem meg egészségemet? 1. rész


1. rész

Minden emberben él a vágy, hogy egészséges legyen és az is maradjon, de azt csak kevesen tudják, hogy természetünknél fogva valamennyien egészségesek vagyunk. Ha nem követünk el hibát, egészségesek is maradunk.


Elgondolkodott-e már valaha is azon, hogy voltaképpen mi az egészség?

Erre a kérdésre minden bizonnyal azt fogja felelni, hogy ezzel mindenki tisztában van.
Ha jól érezzük magunkat, ha nincs semmi panaszunk és nem fáj semmink sem, akkor egészségesek vagyunk. Sokan így gondolják. Mindebből azonban mégsem derül ki, hogy valójában mi is az egészség.Az egészség: harmónia

Az egészség mindenekelőtt harmónia önmagunkkal és embertársainkkal, sőt az egész környezetünkkel.
Ha valami megzavarja ezt a harmóniát, akkor szellemi testünk is megbetegszik. Azaz a lelkünk.
Amikor újra helyreáll az egyensúly, visszanyerjük a nyugalmat és újra egészségesek leszünk.

A betegség: a harmónia megbomlása

Ha azonban ezt a harmóniát túlságosan sokáig zavarja valami, akkor erre a test betegséggel válaszol. Minden szervezet - még ha azonos okok késztetik is rá - más-más helyen betegszik meg.
ez pedig azért van így, mert testünk egymásba fonódó működések láncolatából tevődik össze.
Egy lánc pedig semmivel sem erősebb, mint a leggyengébb láncszeme.
Ezért lehetséges az, hogy a harag egyeseknél fejfájást okoz, másoknak azonban a gyomra fájdul meg tőle. Van, akinek szorulása lesz, van akinek meg az idegei készülnek ki. Ezért reménytelen a fejfájást tablettával "gyógyítani", a bajnak lelki oka van, ami a harmónia zavarában nyilvánul meg. Ezt pedig a tabletta nem oldja fel. Ugyanezért nem vezet eredményre, ha székrekedés esetén gyógyszerekkel kísérletezünk.

A betegség testünk jeladása

A betegség testünk jeladása, mely a fennálló zavarról tudósít. Sokan azt gondolják, elég ezt a tünetet megszüntetni, és máris egészségesek leszünk, hiszen megszabadulunk a fájdalomtól. Ez a tévedés azonban súlyos következményekkel járhat.

Minden autós tudja, hogy ha a műszerfalon elkezd villogni az olajszintjelző lámpája, az azt jelzi, kevés az olaj a motorban, ajánlatos mihamarabb feltölteni. Nagy dőreség lenne, ha ilyenkor egyszerűen letakarnánk a jelzőlámpát, hogy ne lássuk a villogást. A vezető tisztában van vele, még megy a kocsi egy darabig, de rövid idő után a motorban kár keletkezik, ha túl kevés az olaj.

A vészjelekre figyelni kell

Hogyha az autónkról van szó, értelmesen cselekszünk és azonnal elhárítjuk a bajt. Ha a saját testünk a tét, amelyben ugyebár aligha pótolhatok az "alkatrészek", hajlamosak vagyunk arra, hogy a  jelzést "letakarjuk".

Mivel minden betegség, lelki-szellemi okokra vezethető vissza, a harmónia helyreállításával megszüntethetjük a betegséget, erre minden embernek megvan a lehetősége.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok