2013. február 1., péntek

A "nemszeretem" munkáról

A „nemszeretem munkáról”

Szerző: Manita

A Szeretet – Szerelem évében, fontos beszélnünk a munkáról is, amiért pénzt kapunk. Nem mindegy, hogy öröm nélkül, frusztrálva végezzük sok-sok pénzért vagy szeretettel jóval kevesebbért!

Nem mindegy, hogy a megélhetés érdekében elvállalunk bármit, hogy legyen tej és kenyér a gyereknek, ne kapcsolják ki a villanyt vagy tök jó, ha kikapcsolják a villanyt (legalább nem emelkedik tovább a kifizetetlen számlák összege) de mégis azt csinálom amit szeretek… (persze ha internetes munkát végez az ember, nehéz meglenni villany nélkül, bár kitalálták már a mobil internetet  )

Amikor a munkáddal nem vagy elégedett, lényegében a saját ÉLETEDDEL sem vagy az!

Viszont ha szereted a munkád, nem feltétlenül jelenti, hogy meg is tudsz élni belőle…

Csapda.

A kígyó a farkába harap…

Persze sokféle megoldás van    …és mindig van kiút, ha felvállalod a helyzeted, segítséget kérsz. Sokszor megalázó, tudom. Nem kapsz, olyanoktól, akikre számítottál vagy lenéznek, esetleg elpletyizik másoknak is hogy bajban vagy…

Elismerem, hogy nem lehet örökké kérni és mindenkinek tartozni (akár pénzzel, akár szívességgel) de azt is tudom, ha az ember magába fordul, a nehézségei csak egyre súlyosodnak. Egy idő után nem látja a fától az erdőt, depresszió, agresszió, függőségek, betegségek, örök elégedetlenség és vádaskodás lesz az életük.

Beszéljünk a lehetőségekről...
  • Ha már van munkád, de keveset fizet- akkor próbálj meg keresni mellé valami olyat amit szívesen csinálsz.
  • Ha nincs munkád, akkor is elsősorban a szívedre hallgatva keress!
  • Ha utálod ami van, akkor ezentúl próbáld örömmel végezni, így megváltozik a kisugárzásod a munkahelyedet is más színben látod majd… persze, mindenképpen kezdj el másikat is keresni.
  • És van egy olyan variáció is, hogy kezdj el kommunikálni, mindenfelé, amerre jársz, hogy társakat találj a saját ötleteid megvalósításához vagy egy saját munkához. Akár a ’nemszeretem munkát” is kiadhatod másnak, míg te azzal foglalkozol, amivel szeretnél
Miért írom ezeket?

Azért mert hiszem, hogy mindenkinek meg van a számára megfelelő, gyümölcsöző, szeretettel végzett munka, amit ha megtalálunk, akkor egyenesbe kerül az életünk. Nem sikerül egyből feltétlenül, de ha elég sok embernek elmondjuk, hogy mit szeretnénk, beindul egy folyamat ami eljuttatja a vágyunkat, tervünket, azokhoz az emberekhez is akiket közvetlenül nem érünk el.

Február hónap üzenete:hallgass a belső hangodra, tudd, hogy mit is akarsz valójában – áramoltasd ki a világban és megtalálod azokat a társakat, akikkel kölcsönösen tudjátok segíteni egymást.

(mint ahogy a Bátorság útja
http://nevedbenasorsod.hu/fontos-napok/a-batorsag-utja című bejegyzésben írtam, az önmagunk által indított szuper közösségekről)

A lélekpénz bejegyzésben, továbbra is várom azokat a hirdetéseket, amiben, munkát keresel, ajánlasz vagy eladnál- elcserélnél-odaadnál valamit. http://kerekegeszember.hu/ujirany/lelekpenz/

De

most lehetőséget szeretnék adni egy külön bejegyzésben MLM-el foglalkozóknak is, hogy elmondhassák, miért szeretik csinálni, mi az és hol lehet bővebb információt kérni erről.

Írj nekem a nevedbenasorsod(kukac)gmail(pont)com címre, 600 karaktert.
Legyen benne
  • a neved, 
  • mivel foglalkozol (étrend kiegészítők, arany, stb.)  
  • honnan vársz embereket (az ország egész területéről, csak Pest megyéből, stb,) 
  • és miért szereted, miért ajánlod másoknak, hogy csatlakozzanak hozzád. 
  • A végére az elérhetőséged, weboldalad, telefonszámod- amin elérhetnek.
Én összegyűjtöm 1 helyre – és így minden érdeklődő szemezgethet belőle

Ha elég bátor vagy az együttműködésre, akkor jelentkezz

Tetszik ez az ötlet??

… és persze örülnék, ha megosztanád a hozzászólásoknál velünk -  a szerinted működő lehetőségekkel kapcsolatban a gondolataidat: hogyan találjuk meg, az örömmel végzett munkát!??

Te hol akadtál el, hol tartasz, a munka-pénz- pénztelenség- munkanélküliség négyesében? Melyik van meg a négyből? A munka, pénz, hónap végén pedig a pénztelenség? Vagy esetleg 1 hónapon belül, mind a 4 dolog előfordul az életedbe?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok