Friss és üde

Közeledik a nyár, érdemes minél több ételt nyers, friss formában fogyasztani. A nyers zöldségek és gyümölcsök bővelkednek a vitaminok, ásványi anyagok mellett a létfontosságú enzimekben is. Sajnos az emberek többsége csak hőkezelt formában fogyasztja ételeit, azaz enzimhiányosan étkezünk, hiszen a főtt ételek enzimtartalma nulla (43 C fok feletti hőmérsékleten elpusztulnak). Ezért is fontos, hogy főként a nyári időszakban próbáljunk meg a természet rendje szerint étkezni, azaz abban a formában fogyasszuk ételeinket, ahogy a természet kínálja. Ezzel időt, energiát takarítunk meg, sőt, még a szervezetünknek is kedvezünk. Gyümölcsöket és zöldségeket is fogyaszthatunk önmagukban, saláta formájában, illetve turmixolva.

Winklerné Vámosi Nóra - www.fittnok.hu

Megjegyzések

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP 3 BEJEGYZÉS

A kettősség legyőzése és a belső hang megtalálása

Hogyan tanuljuk meg az elengedést?

A HANG A FEJBEN

222

lap tetejére