2013. május 21., kedd

Színekkel a stressz ellen + ajándék


Schulz Veronikától hoztam nektek ezt a cikket és az ő programjait is megtaláljátok a cikk alján! De ha mégsem tudsz elmenni a programokra, vagy nem tudsz elmenni nyaralni, kirándulni, de szeretnél kicsit oldani a stresszes állapodon, ajándékot találsz a cikk alján, és persze kukkants be Veronika oldalára is, mert ott is sok hasznos tanácsot kaphatsz a stressz-oldáshoz!


Szerző: Schultz Veronika - http://www.stressz-oldas.com/

A színek gyógyító képessége, a hangulatunkra, idegrendszerünkre, immunrendszerünkre gyakorolt jótékony hatása egyre  köztudottabb, a gyógyításban való felhasználási lehetőségük széleskörű. Már az egyiptomiak, görögök, rómaiak különös figyelmet szenteltek a színekkel való gyógyításnak, Indiában pedig az ajurvedikus orvoslás során fektetnek nagy hangsúlyt a színek csakrákra gyakorolt pozitív hatására, de a kínai orvoslásban is szerepet kapott és kap a színterápia.

A kineziológiai kezelések során is gyakran dolgozunk színekkel, színkártyákkal, ezek a gyakorlatok nagy mértékben hozzájárulnak az érzelmi stresszoldáshoz, valamint a két agyfélteke kiegyensúlyozott, integrált működéséhez.

Az alábbi egyszerű gyakorlatot végezd el, ha bármikor szükségét érzed annak, hogy megszabadulj a stressztől, hiszen az erős negatív érzelmek kellemetlenül összegyűlhetnek a testünkben, és különböző testi tüneteket okozhatnak.

AJÁNDÉK!

Ha úgy érzed, hogy valami megrekedt valahol a testedben, a következőt teheted:

1.) Homlok/tarkó tartásban válassz ki egy érzést, amitől szeretnél megszabadulni (pl. harag), válassz hozzá egy színt (pl. fekete), ami átmossa az egész testedet tetőtől talpig, és mindent magával visz, ami ott elakadt. Engedd, hogy ez a szín a lábadon, vagy a farkcsontodon át elhagyja a testedet, és minden kellemetlen érzést magával visz a földbe és ott megsemmisül.
2.) Majd képzeld el, hogy az érzés a földben átalakul pozitív érzéssé (pl. nyugalom), és válassz hozzá színt (pl. arany szín). Most képzeld el, hogy ez a szín a lábadon keresztül egészen a fejed búbjáig eláraszt a nyugalom érzésével. Továbbra is tarts homlok/tarkó tartást, végy egy mély lélegzetet és érezd a testedet szabadnak és megkönnyebbültnek.

Váljék egészségedre a gyakorlat! :-))

Schulz Veronika
terapeuta, tréner

 -----------------------------

Júniusi programokhttp://www.stressz-oldas.com/

Stresszoldó rajzterápia, 2013. június 10., jel. határidő: 2013. június 15., ill. szabad helyek erejéig, már csak egy szabad hely van. Jelentkezés, bővebb információ:
http://www.stressz-oldas.com/p/stresszoldo-rajzterapia.html

SZÍNES jobb agyféltekés rajztanfolyam, 2013. június 21-23., jelentkezési határidő: 2013. június 12., ill. a szabad helyek erejéig,  figyelem! a tanfolyam utolsó alkalommal kerül megtartásra.
Jelentkezés, bővebb információ:
http://www.stressz-oldas.com/p/szines-jobb-agyfeltekes-rajztanfolyam.html

Jobb agyféltekés rajztábor GYERMEKEKNEK, 2013. június 26-28., jelentkezési határidő: 2013. június 17., ill. a szabad helyek erejéig. Jelentkezés, bővebb információ:
http://www.stressz-oldas.com/p/jobb-agyfeltekes-rajztabor-gyermekeknek.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok