2013. június 13., csütörtök

Miért vagyunk boldogtalanok?

Vajon miért voltak tartósabbak a régi házasságok, mint napjaink kölcsönös szerelmen alapuló frigyei? Miért nem talál magának társat annyi vonzó nő és férfi, holott saját bevallásuk szerint semmire se vágynak jobban, mint hogy végre megállapodhassanak? Miért ér véget csúnya szakítással sok, kívülről boldognak és harmonikusnak tűnő párkapcsolat? Útközben rontjuk el, vagy már magában a választásban kódolva van a kudarc?

Az emberi jellemeket tekintve, mindenkiben kódolva van az a lehetőség,hogy boldog legyen
A világ változásai, viszont olyan nagy mértékű nyomást tesz az ember vállára, hogy a magánéletre elfogyott az erő! Nincs elég kitartása megküzdeni a párkapcsolatban felmerülő problémákkal! "Szeretem, jól érzem magam vele, de elhagyom, mert ezeken a pontokon nem felel meg az elvárásaimnak!" 

Elvárások- rögtön elgondolkodunk, miért kellenek ezek az elvárások? Az elvárás amit én szeretnék tőled, hogy Őszinte legyél és ennek akkor kell működnie amikor te tiszta szívű és jóember vagy és reggel szeretettel akarsz nézni a tükörbe ahol önmagad arcképe és emberi valód teljessége néz vissza, mert önzetlenül megosztod velem a mindennapjaid. 

TÁRSAK VAGYUNK!

Valójában az ember bárkivel tud társ lenni. Mindenki szerethető valamiért! Valamelyik tulajdonsága egy másik egyénnel mindenkinek pótolja valamilyen hiányosságát! Nos itt lép be a karma lényege. A feladat, ami elkerülhetetlen, amit vele kell átélned, csak ő taníthat meg rá! Valami azt sugallja! Nem véletlen! 

Talán az a szerelem a legértékesebb, ahol több akadályt kell leküzdeni, s ha kiállod ezeket a próbákat, a legvégén rájössz, minden értelmet nyer és így kellett lennie! Minden elrontott mondatnak, minden hibának, minden veszekedésnek meg kellett történnie ahhoz, hogy a "MI" kiteljesedjék az egyének megvalósulásának fejlődésére.

Az igazi boldogságot nagyon nehéz megtalálni! Igazán boldognak és értékesnek akkor vallja magát az ember, ha van valaki aki szereti, egy igazi társ! Aki mellett az ember lelke megnyugszik a mindennapi rohanás után. Amikor fáradt vagyok hozzád bújok. Amikor valami bánt elmondhatom neked. 

Biztonságban vagyok, mert megbízhatom benned és tudom,hogy szavahihető vagy! Tudom,hogy engem szeretsz! Csak a változó világban nehéz betartani azt az egyetlen emberi törvényt:- Legyél mindig őszinte!- Miért olyan nehéz? Nyisd ki a szíved! Ne az álarcok mögé menekülj! Ne félj megnyílni! Hiszen igazán csak akkor vagy önmagad,ha nem viseled a csalódások miatt felvett pajzsokat! 

Engedd be a szívedbe a szeretet minden cseppjét! Valójában ez csak akkor valósulhat meg, ha NEM FÉLSZ IGAZI ÖNMAGAD VALÓJÁT MEGMUTATNI! Minden hibával, minden rossz múltbéli tetteddel így vagy TE! 
Így leszel TE szerethető! Pont így ahogy vagy és épp azért amilyen vagy!

kezdolokes.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok