2013. június 9., vasárnap

Titkos módszer amitől működik a párkapcsolatod

A világ méltatlanul elfeledett alapelve, a szabad akarat tisztelete. Nem hangzatos ceremóniákra kell itt gondolni, hanem egy egyszerű hozzáállásra, amivel megkönnyít­hetjük az életünket. A saját szabad akaratod lehetőséget, és ha élsz vele erőt ad ahhoz, hogy irányítsd az életed.

Számtalan ember él a földön, a közvetlen környezetedben is, aki­nek a szabad akaratából származó döntései, ellentétesek a te érdeke­iddel. Például főnököd úgy dönt, hogy nincs szüksége a munkádra. Beszélhetsz vele, megpróbálhatod meggyőzni, hogy változtassa meg a döntését, de ha nem sikerül el kell fogadnod! Mi mást tehetnél? Vele nem sokat! Azt viszont eldönthe­ted, hogyan fordítsd a helyzeted a javadra! Végül is szabad lettél! Me­hetsz más munkahelyre, indíthatsz saját vállalkozást, kereshetsz mun­kát külföldön, vagy tanulhatsz valami mást – attól függ milyen élethelyzetben vagy éppen!

Ahol azonban leginkább megnyilvánul a szabad akarat kérdése az a köz­vetlen környezeted.

Minden embernek vannak el­képzelései arról, hogy párjának, gyerekének, anyósának, szom­szédjának és az általa ismert em­bereknek hogyan kellene gondol­kodnia, viselkednie. Addig nincs is baj, amíg elfogadod, hogy bizony ezek az emberek teljesen másként gondolják a dolgokat. A probléma ott kezdődik, ami­kor megpróbálod saját elképzelé­seidet ráerőszakolni másokra. Jön az ellenállás, a veszekedés, harag, megromlott emberi kapcsolatok. Ha tele vagy elvárásokkal a má­sik felé, nagyon megkeseríted az életed!

Nem biztos, hogy a másik ismeri az elvárásaidat!

Nőkre jellemző fő­ként:” ha szeretnél, tudnád”!

Ugyan honnan? A fejedbe lát? Elképzeltél valamit, a férjednek erről fogalma sem volt, nem kaptad meg, csalód­tál, duzzogsz, hibáztatsz – miért? Mert volt egy elvárásod! Amiről a másik nem tudott! Nagyon sok feszültség keletkezik így! Beindul­nak, a játszmák, egymás manipulá­lása, érzelmi zsarolása!

A megoldás a tiszta, nyílt kommunikáció, és az elfogadás. Elmondom a másiknak, miről mit gondolok, mit szeretnék, és örülök, ha egyetértünk, és a do­log megvalósul. Ha ő másképp lát­ja, elfogadom, és keresem a meg­oldást a saját hatáskörömön belül.

Például kertes házba költöztök, szép nagy udvarral. Úgy gondolod az udvar rendben tartása férfimun­ka, a barátnőd férje csodás paradi­csomot varázsolt a saját telkükön. A férjed viszont nem szeret ezzel foglalkozni! Gyakran nógatod, pél­a szomszéddal, mártírként magad küszködsz a gaz irtásával, amanipuláció minden formáját beveted – eredménytelenül! Jön a csalódás, a harag, veszekedések, vérmérséklettől függően! A férjed a lusta, nemtörődöm, és szívtelen! Pedig Te mindent meg­tettél! Az udvar mégis gazos! El­várná, hogy nő létedre Te küszködj vele! Hogy lehetne ezt elfogadni? Állandósul a harag!

Pedig csak a Te elvárásod nem teljesült! Az, hogy a férjednek kell az udvart gondozni!

Vannak más lehetőségek is! Felve­hettek kertészt, befüvesíthetitek az egészet, vagy bármi más megoldás! Így mindkettőtök akarata érvény­ben maradt, senki nem ural senkit! De ha ragaszkodsz saját elvárásod­hoz, hosszú háború alapjait rakod le! Rengeteg ilyen helyzet adódik.
Érdemes a szabad akarat szem­pontjából is megvizsgálni egy­egy felmerülő konfliktust!

A megoldás sokszor egyszerűbb mint gondolnánk!

Megjelent cikk: Élet Magazin 1. szám  2011.08.  Szerző: Erdei Zita 
http://negyvenfelettiek.hu/index.php/2013/05/titkos-modszer-amitol-mukodik-a-parkapcsolatod/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok