2014. február 2., vasárnap

Honnan származnak azok a meggyőződések

amik alapján éljük az életünket?


1. Tanult érzelmi és gondolati minták, amelyek a fogantatás pillanatától egészen a jelen pillanatig hatnak ránk. Édesanya érzései, amelyek még a pocakban hatnak ránk, szüleink elképzelései az életről, vagy éppen a túlzott aggodalom energiája, amellyel óvni, védelmezni szeretnének. Tanáraink elvárásai pl.: ha nem tanulsz nem lesz belőled semmi! Ezzel a mintával együtt élve folyamatos stresszé válhat a tanulás. Környzetünk elvárása pl.: ha megcsinálod, szeretlek! Ha felételekhez kötött szeretet érzését kapjuk mintaként: csak akkor vagyok szerethető, ha mindent megteszek. Mindig van választásunk! Figyeljük meg, hogy hogyan hat ránk a környezet és az Ősök mintája.

2. Érkezhetnek ezek a minták genetikai szintről is, minden hatással van ránk, amiben az őseink hittek. Nagymama sokszor elmondta, hogy minden férfi hűtlen, csalfa.
Az Univerzumban rend van. A hasonló a hasonlót vonzza. Amennyiben felismerjük, hogy ez a minta nem a mi mintánk, nem szolgálja a boldogságunkat, tudunk rajta változtatni, le tudjuk cserélni ezeket az elképzeléseket. Nem mindegy, hogy milyen készletből teremtjük a valóságunkat!

Ecsegi Krisztina - http://thetaway.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok