2014. február 24., hétfő

Milyen az ideális párkapcsolat?

kép: animabelle.free.fr
Szerző: Sarkadi Kriszta - http://igazabolszerelem.hu

Amikor egyszer saját magamnak fogalmaztam meg, hogy milyen a számomra ideális párkapcsolat, találtam egy szót, amiben nekem  minden benne van: tiszta.

Mit jelent ez? Mindazt jelenti, ami NINCS egy párkapcsolatban; amitől mentes; ami nem szennyezi be a köztünk áramló szeretetet. Az a párkapcsolat lesz boldog, és hosszútávon is tartós, amiben nincsenek

-elvárások,
-játszmák,
-szerepek,
-hazugságok.

Vagyis egy olyan párkapcsolatban vagyok boldog (és úgy vélem, talán sokan mások is), amiben mindezek helyett

-egymás teljes elfogadása,
-önmagunk feltétlen szeretete, a
-nyílt kommunikáció, és az
-őszinteség
-a meghatározó hozzáállás.

Miért fontos ezt tisztázni? Azért mert, ha nem veszed észre, hogy az elvárások, a játszmák, a szerepek, a hazugságok hálójába keveredtél, akkor zajosan, vagy halkan, de fokozatosan eltávolodtok egymástól.
Ha tele vagy elvárásokkal, akkor leendő, vagy már melletted lévő társad úgy fogja érezni, hogy bármit tesz, az nem elég jó neked.
Ha az energiatöbbletért folyó hatalmi játszmákba fogtok, akkor időnként nyertesnek, máskor pedig vesztesnek fogjátok érezni magatokat, nem pedig egyenrangú partnereknek.
Ha belecsúszol egy szerepbe, mert úgy véled, ez a helyes (például áldozat leszel, vagy hős), akkor ez a szerep megakadályozza, hogy elfogadd a feléd áramló szeretetet, és úgy érzed, a kapcsolatban nem kapsz semmit.
Ha pedig  egy párkapcsolatban rendszeressé válik a hazugság, akkor annak még kiderülnie sem kell ahhoz, hogy a háttérben elvégezze romboló munkáját.
Ám ahhoz, hogy olyan partner mellett élhess, akiben nincsenek elvárások, aki nem kezd játszmákba, aki nem vesz magára szerepeket, és aki őszinte önmagával és veled, először neked kell ilyenné válnod. 

Neked kell elengedni az elvárásaidat, a játszmáidat, a szerepeidet, a hazugságokat. Ehhez pedig az szükséges, hogy észrevedd őket. Ugyanis ha éppen most nem élsz boldog párkapcsolatban, az azt jelenti, hogy ezek közül egy vagy több minőség még mindig visszatart attól, hogy elfogadd az életedbe megérkezni kívánó szerelmet és párkapcsolati harmóniát.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok