2014. április 15., kedd

A Férfi uralkodik a négy elemen...

És ez így van :)

HA  éljük a férfias energiáinkat is, akkor… És ez a nőkre is vonatkozik, hiszen a március és az április a női-férfi energiák kiegyensúlyozásáról szól önmagunkban. Mivel Lélek évében járunk, először a szívben-lélekben kell meglenni az igénynek bennünk, hogy kiegyensúlyozzunk – ne nyomjunk el azokat az érzéseket, amikre a környezetünk tanításai rányomták bélyegüket, hogy ezt lányok nem szokták vagy a fiúknak nem illik… Én az mondom, gondolom, hogy nem szégyen ha egy pasi sír vagy egy nő keresi a több pénzt – DE nem mindig, nem életünk végéig, csak bizonyos helyzetekben jó ez… aztán engedni kell önmagunkban a másik energiát is felszínre törni, megélni, elfogadni és használni  :)

4

A négy alapelem már önmagában is mágikus, főleg ha mind egyensúlyba van és ennek megfelelően élünk a hatalmukkal… ha a lelkünk hangjára figyelve  használjuk :) Mert mindenki tudja használni. Ha akarja. Ha tudatosan figyelünk önmagunkra, az energiákra, elemekre, ezek elfogadására majd meg cselekvésére a fizikai világban is. Áprilisban mindez érezhetővé válik – mintha vágynánk rá, hogy szükséges :)Tűz elem

Tűzpróba – lángolás, izzás, valami régi felbukkanása, ami vággyal tölt el, hogy megvalósítsuk vagy egy új dolog vonzása amitől ledobod a gátlásaidat :) Mindenképpen beavatás, hiszen bátor vagy de tudod, hogy akár megsemmisülés is lehet, mégis nagyobb a hit bennünk mint a félelem. A tűz energia magában hordozza a bölcsességet (hogy másként kell csinálni, mint eddig) és előtérbe helyezi a szabad akaratot – kinyílás ez mások felé, új emberek, szerelmek, dolgok,  célok, eszmék felé…  Bármi felé, ami izzó vággyal tölt el.

Víz elem

Az érzelmek megélése, áramoltatása tartozik ide – szeretet, szerelem, intuíció, lélek, bölcsesség, a legfőbb jó megengedése, beengedése az életünkbe. Naaaagy Bátorság eleme a víz :) Adni és elfogadni. Lehetőséget adni az áramlásnak. Benne lenni, bele lépni… hagyni hogy megtörténjen :)

Föld elem

A változásban lévő állandóság megélése, illetve átértékelése az esetleges negatív élethelyzetünknek – anyagi dolgok, pénz megteremtése, ennek új módjai (nem az hogy kétszer annyit kell dolgozni, ha kétszer annyi pénzt akarunk) Ez az elem erőt és termékenységet hoz, ha megértjük, hogy stabilitás, szilárság, csak a változáson keresztül érhető el.

Levegő elem

A gondolati energiák szabadon engedése – igen, megvitatása másokkal – energia csere… Nincs titok, bezárt ötlet- lehet közös agyalás egy projekten, problémán… akármin. Tehát kommunikáció, egy feltörő szellemi erő, ami mások levegő elemével sokkal-sokkal nagyobbra növelhető :) Bármi lehet – húsgombóc készítés, de akár világmegváltás is :)

Mint látod, a négy elem uralásához nem kell varázslóiskola, csak egy kis odafigyelés, ráhangolódás, döntés… aztán megvalósítás…. egy új elkötelezettség Önmagad iránt. Ennyi :)

Április 8. kedd – Új dolgok, régi félretett tervek elkezdésében segítenek az energiák. Az új gyümölcsöző kapcsolatok kialakításának ideje (persze ha a szívedre hallgatsz, nem pedig a pénztárcád növelésén töröd a fejed)

9. szerda – Megújulás a szeretetben. Minden szeretetalapú dolog, munka, eszme vagy kapcsolat új lehetőségeket rejt, ami egy kis befelé figyeléssel, intuícióval most előhívható.

10. csütörtök – Pálfordulás ideje… akár képes vagy egyetlen pillanat alatt megváltoztatni az életed. Eldönteni valamit, amit eddig nem mertél vagy kilépni valamiből, amit eddig jónak és biztonságosnak hittél – aztán egy szó vagy egy érzés benned, azonnali kitörésre késztet a megszokottból…

11. péntek – Teremtőnap :) – Lezárások napja. Elbúcsúzni azoktól a dolgoktól, emberektől, amik/akik hátráltatnak… Tisztítás ideje, amikor elengeded a régit (akár a sérelmeket, haragot is) megbocsátasz… és utána tudod csak befogadni a jót az újat az életedbe. Sírni jó. Elengedni, változni jó.

12. szombat – Bőséget hozó változtatások ideje… előtérbe kerül a kommunikáció és az álmaidra is figyelj oda :)

13. vasárnap – Szívbéli döntések napja, a kísértéseid, függőségeid elengedésének ideje. Tudnod kell: a szeretet biztonságos :) DE csak a szeretet biztonságos – a játszmák, hazugságok, önáltatások a függőségeid… ezeket kell(ene) elengedni, hogy megtapasztalhasd a szeretetet mint energiát, az ÉLET mozgatórugóját!

14. hétfő – Felfedezések, önfeltárás ideje… olyan titkokról hullnak le a fátylak, amelyekkel eddig nem akartál szembenézni… Az igazság pillanatai, amelyek néha fájnak, de mindenképpen előre visz ha látod a pontos helyzetedet, akár egy kapcsolatban, munkahelyen vagy egy belső vívódás megoldásában…

Müller Péter: Az igazi férfi

A férfiasság eredeti, ősi értelmében áldozatra való képességet jelent.

Odaadást.
Hűséget.
Megbízhatóságot.
Szilárd alapot, amelyre építeni lehet.

A család és közösség számára védelmet. Olyan erőt, mely az önfeladásban, az áldozatban nyilvánul meg. Az igazi férfi önakaratáról lemond, s erejét egy magasabb Akarat, egy eszmény szolgálatába állítja. Az ilyen férfiakat nevezték valaha hősöknek.

Az igazi férfi nem agresszív. Sőt, éppen ő az, aki önmagában és a világban az agressziót legyőzi. A lovagi erény sohasem a támadás, hanem a védelem volt. Ezen alapszik a keleti harcművészet és az ősi szamuráj hagyomány. A harcost nem támadásra, hanem bölcs védekezésre nevelték, s feladata nem az volt, hogy önmagát, hanem hogy az igazságot, a becsületet és az igazi értékeket védje meg, akár az élete árán is. „Erős az, aki önmagát legyőzte” – mondja Konfucius.

Az agresszív, hódító, mindenkit legázoló, győzelemre törő, könyörtelen és önző férfi, aki nem az igazságot védi, hanem bosszút áll és rabol, aki a saját érdekein túl senkire sincs tekintettel, nem az igazi Férfi arca! Ez a torzképe. Igen, ezek lettünk, uraim: durvák, kemények, karrieristák, nemes eszmények nélkül élők. Elfelejtettük, hogy a legnagyobb férfierény a szelídség, a hűség, és az, hogy a magasabbért fel tudjuk áldozni magunkat. Pörgünk magunk körül, mániásan rohanunk nem létező célok felé – de megbízni bennünk, főleg egy életen át, nem lehet.

A férfi szépségének lényege a nemesség. A nemesség egy benső tartásnak, egy önmagunkkal vívott győztes küzdelemnek tükröződése. Olyan férfi arcán jelenik meg, aki önmaga ura. Erőszak nincs rajta, mohóság sem tükröződik a vonásain. Alkatilag lehet kövér vagy sovány, nem ez a lényeg, hanem egy olyan lelkület, ami belülről szépíti meg a férfit. Akkor is, ha nem szépnek született.
A nemesség nem az agresszív egónak, hanem a fensőbb rendű Énnek a jele a férfi arcán. Ereje nem durva, hanem finom. Erélyes, de nem erőszakos. Szemében az értelem és érzelem egysége tükröződik. Ilyen arcra mondjuk, hogy korszerűtlen. Nem divat manapság.

Ez a baj. Nem a férfiuralom. Igazi Férfi uralma alatt jó lenne élni. Csakhogy manapság nincsenek igazi férfiak.

Szerző: Manita - nevedbenasorsod.hu / kerekegeszember.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok