2014. július 31., csütörtök

Az elhízás pszichoszomatikus probléma

Folytatás - Az elhízás pszichoszomatikus probléma

Bánatában evett


Bogdahn asszony két évvel ezelőtt özvegyen maradt és még nem tudta magát túltenni a férje elvesztésén, amikor autóbaleset következtében meghalt az egyetlen fia is. Attól a naptól kezdve elveszítette az életkedvét. Jóformán kis sem mozdult a lakásból, és állandósult depressziós állapotában mindig evett. Amikor egyik távoli rokona kívánságára felkerestem otthonában, igen elhanyagoltnak láttam körülötte mindent. De az is feltűnt, hogy mindenféle praliné, csokoládé és másfajta édesség hever szanaszét. Megtudtam tőle, hogy a fia halála óta eltelt néhány hónapban tíz kilót hízott. Miközben beszélgettünk, állandóan sírt, ám közben-közben bekapott egy falat édességet.Új értelmet az életnek


Nem nagyon kellett győzködnöm, hogy a hipnomeditáció segítségével szabaduljon meg a depresziótól. De a kezelés eléggé elhúzódott, mert számára az élet egyszerűen értelmetlennek tűnt. Csak akkor javult az állapota, amikor javasoltam neki, vegyen magához egy intézeti gyermeket. Ettől kezdve ismét adott magára és megkért, mulasszam el kóros étvágyát. Ezt is beiktattuk hát a hipnomediáticós terápiába. Ugyanakkor a fülkagylók megfelelő pontjain akupunktúrával is kezeltem őt. Ettől még nem kezd el fogyni az ember, de ap ontok ingerlése csillapítja az étvágyat, és ha kellő ideig eltart, akkor a páciens teljesen közömbössé válik az evés iránt. Az első két hétben a mérleg csupán azt mutatta, az asszony legalább tovább nem hízott. Hamarosan azonban megmutatkozott az igazi eredmény, Bogdahnné egyik htről a másikra leadott másfél kilót. Néhány hét múlva aztán ki is hagyhattuk a kezelésből ezt a programot.


A depresszióra nem maradt ideje


Sajnos a gyermek örökbefogadását illetően a hatósággal folytatott tárgyalások elhúzódtak. Ezért megkértem páciensemet, hogy egyelőre folytassuk a hipnomeditációt, hetente egy alkalom legendőnek látszik. Néhány hét múlva aztán ezt is abbahagytuk, mivel olyan lendülettel foglalkozott az örökbefogadással, hogy a depresszióra már percnyi ideje sem maradt. Ennek meg is lett az eredménye: azzal, hogy magához vette a gyermeket és megvívta harcát a hatóságokkal, új értelmet kapott az élete.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok