2014. szeptember 13., szombat

Boldogság, valóság és álmok


Szeptember 11. - 7, 9, 2, 18, 9 - A depresszió halála a cselekvés

Amikor azt mondjuk, hogy boldogok akarunk lenni, egyúttal azt is állítjuk, hogy most nem vagyunk azok. Márpedig a boldogság - lévén egy élmény, s mint olyan - csak a jelenben létezik. Vagy most vagyunk boldogok, vagy soha. (Csak a jelenben lehet egy élményünk.) A közhiedelemmel ellentétben, nem a sikerek tesznek boldoggá, hanem a boldogság tesz sikeressé. Nem szükséges egy okra várni ahhoz, hogy boldognak érezd magad.
Az igazság az, hogy - leszámítva a nagy testi vagy lelki fájdalmakat - tulajdonképpen már boldogok vagyunk. A lét, maga a boldogság.

Dr. Darnel Christian - www.darnel.huSzeptember 12.- 7,9,3,19,1 - Kiegyensúlyozott, szabad, kapcsolatok kialakításának ideje

Van, aki nem ad magának, van aki pedig szüntelen az élvezeteket hajszolja. A vágyai hajtják, csak az örömet, az élveztet keresi mindenben. Mindez nem probléma mindaddig, amíg valóban örömet talál a mindennapi tevékenységeiben. Ám, ha nem, akkor a vágyai rossz útra térhetnek: innen táplálkozhat az alkoholizmus, a szerencsejáték-függőség, a drogproblémák is.
Az állandó frusztráció amiatt, hogy az álmaink olyan szépek, miközben a valósággal nem jó szembenézni, a menekülés valami másba. És bizony ez a "más" lehet hipochondria, vagy állandó betegeskedés, amivel kivívjuk, hogy a környezet mindig az álmainknak megfelelően viselkedjen. Élvezetekre mindannyiunknak szüksége van, mint ahogyan, álmokra is, azonban meg kell tanulnunk összeegyeztetni a valóságot és a vágyainkat.

Vida Ági: www.gazdagmami.hu / www.kismamablog.hu

Szeptember 13. - 7, 9, 4, 20, 2 - Feljebb lépni a benned lévő kettősség elengedésével tudsz

A Mars jegyet vált, Skorpióból a Nyilasba kerül. Amíg a Skorpió jegybe tartózkodó bolygók, égitestek a lelkünk mélyén lévő zegzugokba való eljutást segítik, s ez által életenergiánk is csorbát szenved, addig a Nyilas jegyben már a felemelkedésünket, erőhöz jutásunkat segítik elő. Azonban legyünk óvatosak ezzel az erővel! A Nyilas jegy kezdetén a Skorpió csillagkép gyilkos energiáinak minősége érvényesül. Csak azért ölök, hogy megvédjem magamat mások támadásaival szemben, s ez lelki síkon történik. Csak azért, hogy másoknál erősebbnek látszódjunk, nem kell fitogtatni az újjászületett erőnket, és ne mások elsüllyesztésére, hanem inkább mások felemelésére használjuk fel szabad lelki és szellemi energiánkat.

Szűcs László - Égre írott történelem c. könyve letölthető ajándékba: www.versegi.hu/eit.pdf
Könyv formában megrendelheted az írónál kedvezményesen Budapesten! 06-30-913-7326

Szeptember 14. - 7, 9, 5, 21, 3 - Tökéletes nap bármi elérésére, csak használd a kreativitásod

Nincsenek végső csúcsok. S ez a jó, éppen ez az élet gyönyörűsége, hogy mindig mehetsz egyre feljebb és feljebb és feljebb, s ha az utat nézed, ha az előtted álló út  titka vonz, minden lépésednek örülni fogsz. Minden lépéseddel elégedett leszel.
Nem az a lényeges, hogy lassan vagy gyorsan haladsz, a lényeg az utazás maga, hogy úton legyél esőben, szélben, napsütésben. Lehetsz közben szomorú és lehetsz vidám. Az élet az érzések teljes tárháza is: nincs olyan ember a világon, aki mindig a felhők fölött lebeg, és sosem zuhan. Ez a létezés teljessége.

Gergely Zsóka - www.ujkorklub.hu / www.facebook.com/ujkorklub


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok