2017. december 19., kedd

TÜKÖR


Azok számára, akik már egy ideje foglalkoznak önismerettel és valamely belső, szellemi út követésével, jól ismert a tükör fogalma. Ebben a szóhasználatban ez azt jelenti, hogy mindaz, amit a másik emberben megpillantok, engem tükröz. Azért van ez így, mert valójában mindent én vetítek rá. Így ami bennem nincs meg, az láthatatlan a számomra; azt másokban sem veszem észre.

Beletelt egy kis időbe, amíg felismertem, hogy szinte mindannyian féloldalasan, aztán pedig tévesen értelmezzük ezt a hozzáállást. A féloldalas azt jelenti, hogy kizárólag a negatívnak ítélt tulajdonságokra vonatkoztatjuk ezt a gondolkodásmódot. Vagyis, ha valakiben meglátok valami „rosszat”, az engem tükröz. Közben pedig teljesen elfeledkezünk arról, hogy amikor valakiben olyasmit látok meg, amit pozitívnak, jónak ítélek, tehát tetszik nekem, az is engem tükröz!

Ezért hát legközelebb, amikor olyasvalakivel találkozol, aki számodra kívánatosnak tűnő tulajdonságokkal rendelkezik, akkor tudd, ez mind ott van benned is, hiszen különben meg sem láthattad volna. Kivetítetted magadból őrá, hogy végre észrevedd. Lásd meg, hogy te is ugyanolyan kreatív, okos, sikeres, szabad, szép, jókedvű, vonzó, gazdag, nagylelkű, egészséges, vagy bármi más vagy, amilyennek a körülötted lévőket látod. Egyszerűen csak meg kell engedned magadnak, hogy ezek a – benned is meglévő-tulajdonságok teret nyerjenek az életedben.

A téves értelmezés pedig azt jelenti, hogy amikor egy negatívnak ítélt tulajdonságot meglátunk a tükörben, és magunkra vonatkoztatjuk, akkor azonnal súlyos bűntudatot kezdünk érezni.

A tulajdonságért már nem (csak) a másikat hibáztatjuk, hanem magunkat. Pedig ennek az egész folyamatnak egyáltalán nem ez a célja. Nem azért van ott a tükör, hogy valaki más helyett most magadat kezdd el büntetni. Azért van ott, hogy felismerj valamit, ami eddig észrevétlenül emésztett és fájdalmat okozott neked. Most, hogy már látod, választhatod azt, hogy meggyógyítod és elengeded.

Gyógyító kérdésed mára:

Mi mindent tükröz rólam éppen most a környezetem?

Mai szerelemteremtő mantrád:

Minden, amit a tükörben látok abban segít, hogy megtapasztaljam csodálatos, szeretni való önmagam.

Legyen csodálatos a mai napod is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok