2018. március 13., kedd

TEREMTÉS ÉS TERMÉKENYSÉG

Beleszülettünk a dualitásba… a jóba és a rosszba… mindenféle minősítésekbe – a mások és saját tetteinket, gondolatainkat, érzéseinket illetően.

ez ilyen... az meg olyan...

A női és férfi minőségeinkre, tulajdonságainkra, kisugárzásunkra is így tekintünk sokszor. Nem a változásban lévő Embert látjuk – hanem megbélyegezzük, megcímkézzük: ez egy férfias nő… ez egy nőies férfi… ez egy ilyen… az meg pont olyan mint…..

…és persze rengeteg, szereppel, külsőséggel, más egyébbel kapcsolatban is ugyanígy teszünk, Önmagunkra és másokra nézve is…

Egy nőt „nevezhetünk”, kurvának, szépnek, csúnyának, anyának, amazonnak, boszorkánynak, bölcsnek, érzékinek, kedvesnek…..

míg egy férfit, Casanovának, erősnek, kegyetlennek, szegénylegénynek, királynak, kisfiúnak, vezetőnek, varázslónak…..

….és még legalább ezret fel lehet sorolni mindkét nemhez :)Észrevetted, hogyha bármelyiket „rossznak” minősíted Önmagadban, akkor az elkezd FÁJNI –– és Te elkezdesz Félni, hogy mások észre ne vegyék – és azonnal falakat építesz, hogy elrejtsd ezt a „részed”??

Rossz hír: mindenkiben mindegyik benne van. A férfiban a kurva, a nőben a kisfiú is….

Jó hír: nem kell megtagadni egyik „részünket” sem…

Meg kell élni őket – mert csak utána tudod harmóniába hozni a „ jó részeiddel”. Amíg tagadod, falazod, nem fogadod el – addig feszít, bizonyítékokat gyárt, okokat keres vagy lelkiismeret-furdalást kelt az egód, hogy Te különb vagy….. esetleg selejt, semmire való…… stb….

Önmagad és belső minőségeid, érzelmeid, elfogadása – a valóság felismerése – tesz Téged Tisztává!

Ha tudod, hogy „benned van” – Te döntöd el, hogy használod-e!

Ha tagadod – „Ő” kezel, formál, Téged.

Igen !

elfogadom magam :)

Az ÖNSZERETET, nem azt jelenti, hogy kiirtottam magamból a gyűlöletet, a hazugságot, a féltékenységet…stb… és így leszek szerethető – hanem hogy tudom, bennem is megvan és elfogadtam, hogy én tudom erősíteni, előtérbe tenni…. én tudom a figyelmemet ráhelyezni és ÉN vagyok az is aki, át tudom alakítani vagy akár MÁSRA tudja tenni a fókuszt.

Szeretni Önmagam Teljességét csak úgy tudom, hogy nem takarom álarcba, hanem ELFOGADOM! Ha szeretetben vagyok ELENGEDEM azt, hogy minősítgetnem kell (jónak-rossznak) magam és másokat…. Elfogadom a dolgokat, embereket úgy ahogyan vannak- de tudom, hogy velük élnem nem kell!

Önmagam elfogadása után tudok változtatni Önmagamon! Szükségem volt annak megélésére (gyűlölet, hazugság, magány…stb…) felismerésére, hogy ez is az én részem, ahhoz, hogy ezt a feltörő „energiát” át tudjam alakítani valami mássá, ami már nem rombol, hanem épít engem. Mert MINDENT át tudunk változtatni, mindent az ÉLET Áramlásának szolgálatába tudunk állítani, ha el tudjuk fogadni a létezését.

Nem attól vagy Tiszta ha be tudod bizonyítani, hogy nincsenek „rossz” tulajdonságaid!

Nem attól vagy egyedi és különleges, ha a MÁSOK ÁLTAL Értékesnek TARTOTT- külső és belső ÉRTÉKEIDET mutatod, adod tovább a gyerekeidnek és a többi embernek…

Ha Önmagad vagy – akkor vagy IGAZÁN Értékes és Tiszta!

Abban a pillanatban mikor rádöbbensz arra, hogy minden BENNED VAN – és szétnézel a világban (a párod, főnököd, anyósod…. világában) – azonnal látni fogod, hogy bennük is megvan MINDEN. Megpillantod, hogy hol járnak, mennyire mélyen mertek szembenézni magukkal… – öntagadásban… ok-okozat vagy külső bűnös keresésben… támadásban… védekezésben… falaik lebontásában vagy magasabbra emelésében dolgoznak.

Kifelé keresnek vagy befelé?

Kívül keresik a boldogságot, szabadságot, szeretetet vagy belül?

Kívül keresik a hibást, az okozót, a betegségek, élethelyzetek okát vagy belül….. ?

Amikor TISZTÁN látod magadat és másokat – pontosan tudod, hogy melyik kapcsolat épít Téged és melyik rombol! Így azt is tudod, hogy melyiket kell szeretettel elengedned, mert csak hazugságok, önbecsapások, kíméletlen keserűségek, önvádak, fel nem tárt konfliktusok közé bezárod magad általuk – vagyis nem fejlődhettek már tovább egymás mellett!

A Harmónia, a mozgás, az ÉLET SZABADSÁGA, amikor a Teljességet keresed Magadban és a másikban. Nem csak a JÓT!

Sokan esnek bele abba a csapdába, hogy összeköltözéskor vagy például válás “helyett” – keresnek és találnak 1-2-sok jót a másikban és ezért úgy döntenek, hogy összeköltöznek vagy hogy nem szakitanak…

de

elfelejtik saját TELJES lényüket megmutatni…. az épitett falaikat lebontani, saját “részeiket” tulajdonságaikat, félelmüket, fájdalmaikat elmondani, megbeszélni…

A párkapcsolatok nagyrésze, a vágyak, ösztönök, elmúltával – magányos, közösségre képtelen elemekre hullik… (társas magánynak hivják )

Mert csak a jót akartuk megmutatni magunkból és csak a jót akartuk megtalálni a másikban – hogy legyen „OKUNK” vele élni…

Vajon, nem mindannyian olyan társat szeretnénk, aki elfogad olyannak, amilyenek vagyunk? Aki szabadon döntött a TELJES Lényünk mellett, „AKIT” titkok nélkül megmutattunk Neki, miközben Ő is megmutatta magát Teljes valójában?

Ez BELÜL kezdődik!

 Forrás: http://nevedbenasorsod.hu/teremtes-2/teremtes-es-termekenyseg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok