2019. január 30., szerda

Női Test Szentsége és a Szégyen

A pillanat fókuszában

Női Test Szentsége és a Szégyen


"Amikor egy nőt erőszakkal mocskolnak be, és az világra hozza az erőszakban fogant gyermeket, a nő és a gyermek nem bűnös még, mert a férfi bűnös volt, amiért bemocskolta testének megszentelt edényét. Ez egyszerűen azt mutatja, hogy a női edény mindig szent, és mind a férfiaknak, mind a nőknek ismerniük kellene ezt az igazságot, és tisztelniük kellene, mert az Isten terve, hogy minden létező így jelenjék meg ebben a világban."

Mondja Yeshua, azaz Jézus a Magdaléna kútja című csatornázott könyvben.

Hát sajnos ezt nem egészen így éli az emberiség már jó hosszú ideje.

Az erőszakot a nő szegyenévé tették a vallások és közösségi törvények, tradíciók.

Ez számtalan módon nyilvánul meg. Többek között hosszú időn keresztül megnyilvánult abban, hogy a családok a megerőszakolt lányokat eldugták például az apácák által működtetett Magdaléna mosodákban, ahol ezek a lányok gyakorlatilag rabszolgákká váltak. És ez nem a régmúlt. Hiszen az utolsó Magdaléna mosodát 1960-ban zárták be.

De nem kell ilyen messzire menni, amikor Magyarországot felszabadították az orosz csapatok a legdurvább módszerekkel erőszakolták meg nők tömegét. És sokszor ezek a nők még a saját családjuknak sem beszélhettek az őket ért traumáról, mert saját családjuk is azt gondolta, hogy tisztességes lányokat nem erőszakolnak meg, csak a magukat kelletőket.

Lehetne ezt sorolni hosszan, nem célom a világ összes nők ellen elkövetett borzalmát idehozni. De fontos ezekről beszélni mégis, hiszen visszük a méhünk emlékezetében ezeket a sérüléseket a családból, előző életekből, és kapcsolódunk a kollektívhez is.

Annyira, hogy a szégyen mintázatát visszük magunkba kódolva. Hányszor esik meg ma is, hogy nőként egy férfi kéretlenül közelít, átlép határokat, és inkább csendben elsunnyogunk, nem verjük magunkra, mi szégyelljük magunkat helyette.

És hányszor fordul az elő, hogy olykor mi teszünk erőszakot magunkon azzal, hogy beérjük a férfi által odavetett morzsákkal, elviseljük, hogy futó kapcsolat legyünk, akkor kapcsolódjon, amikor erre kedve van, gyakran egy gyors szexre, valódi elköteleződés és Lélek nélkül. Mert szeretni szeretnénk, és szeretve lenni, és elhisszük, hogy majd így egyszer csak elérjük azt, hogy tényleg szeressen, maradjon, kapcsolódjon.

A Női Testünk Szent, Templom, és ezt belül Nőként tudnunk kell, élnünk kell túllépve a szégyenen, mely nem a miénk.

Veres Kriszta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok