2019. január 6., vasárnap

Vízkereszt - Varázsének - Varázscsend

VÍZKERESZT - VARÁZSÉNEK - VARÁZSCSEND
– Én is akarok menni “Háromkirályozni” – mondtam egyszer Nagyapámnak, mikor kifordított mellényét magára szíjazta és indult volna többedmagával regölni.

– Nem jössz. – mondta egyszerűen – Most itthon a helyed.

– Vízkereszt az utolsó nap amikor regölünk. Varázsénekeket mond a férfinép, amint házról házra járunk. A lányok és asszonyok otthon vannak… A „menet”, az ének és a jókívánságmondás, a férfiak dolga…

Úgy kucsmásan, beöltözve fordított bekecsbe leült… a térdére ültetett….és mesélt…

– A Téli napfordulatkor, a Csodaszarvas agancsával felemelte a Sólymot, hogy fenséges röptével segítse újjászületni az Ég Urát.

A leghosszabb éjszaka után, mikor a Sólyom elhozta csőrében a Napot az Embereknek – FöldAnya egy új Évet kezdett. A szellem, a lélek, az anyag, a Nappal együtt újjászületett a Fényben…
A Természet belépett a Víz birodalmába, a Lélek honába – ahol NapApánk 72 órát fürödve, fényesítette magát, hogy Karácsonykor a fekete Napból fénybe forduljon… ahogy a Lélek is az Emberben – égi magként, fényben fürdik ilyenkor.

– Istvántól Vízkeresztig – minél több jót kívánunk, annál több jót ad nekünk Földanya.

Addig mondjuk az éneket, amíg Vízkeresztkor elindulnak a Föld vizei és ezt az áldást viszi  tovább a Természet az asszonynép vérébe, hogy Teremtsen önnön-bévül tisztaságot a tisztátalanság helyén … hogy termőre forduljon az Élet a Világban.

Ahogy a Földben indul a víz, Éled a Természet…

Ahogy a Nőben indul az Élet… éled a bőség…

– De a Férfi mondja az éneket, a Férfi járja a falu körét… a Férfi regöli a Teremtést Egybe.

– Érted Kincsem? Ez most a mi dolgunk, a mi varázsénekünk, hogy a három világ összenyíljon mindenben és mindenkiben…

A Nap fiai regölik, a Hold lányai bőségbe fordítják és a Csillagok tudása összekapcsolódik most a Földön… és mindezt a víz viszi el mindenhová, a Föld minden zugába.

Megtisztítja a szót, megtisztítja a lelket, megtisztítja az Életet…. Megtisztítja a Földet….

…. – és én most mit csináljak? – kérdeztem nagyon halkan.

– Te csak ölelj magadhoz most egy percet… Egy csodálatos néma percet! Ez a hangtalan csend összeköt most minden Létezővel… minden Hálával… minden Szeretettel… és minden Tudással…

Engedd szabadon áramolni – Mind TE VAGY!

Az Örök Lélek benned – ebben a csendességben, térdre borul majd…

A Tested követni fogja, ha megérted…

Minden amiért hálás vagy, most is a Tiéd… mindenkit akit szeretsz, Élteted… Minden miattad van – ahogy a Nap mozog, ahogy a Hold változik, ahogy a Föld forog…

Az asszony tudja, hogy működik a Természet, a Föld, az Ég s az Ember – lélekrezgéssel, énekkel, mosollyal, csenddel, vízzel, teremt a Lélekben.

A férfi tudja, hogy működik a Földi világ – szóval, tettel, tűzzel, teremt az Anyagban.

Neked kell TUDNOD, hogy a Világ, kint és bévül – rendben van, Amikor nem tudod, hogy rendben van – akkor magadat kell tisztítanod, hogy a Világ rendben legyen.

Neked kell tudnod, hogy mindenki a saját dolgát csinálja. Neked kell szeretettel megtölteni a palotád és azokat bebocsátani, akik szeretettel élnek a saját palotájukban. Ez a Tudás, amit kisugárzol, ez az Élet bősége.

…….közel 40 éve volt…

Azóta már tudom, hogy az anyagban és a lélekben is csak Szeretettel lehet Teremteni, hogy a Férfi, a Nő és a Világ is RENDBEN legyen 🙂

Tudom, hogy a Nőnek TUDNIA kell, hogy Teremtő rezgéssel tölti fel a Férfit és ez hatással van mindenre… és azt is tudom, hogy a Férfit nem elég bevonzani (mert azt könnyű) a Férfiről TUDNI kell, hogy FÉRFI – és ezt a TUDÁST meg kell őrizni és mindennap vissza kell sugározni Neki.

Nem elég gondolni, érezni, mondani… TUDNI kell 🙂

Tudni „kisugározni” pedig akkor tud a NŐ, ha önmagát SZERETI (nem él hazug, méltatlan, önbecsapásoktól, játszmáktól, zsúfolt kapcsolatban) Szerelmes az ÉLETBE és mindig újra és újra megtisztítja Önmagát… a kapcsolatait… és ezzel a Világot is.

Hmmm… a Férfi, pedig akkor Teremt jól az Anyagban, ha táplálja a Nő belső ereje a Teremtéseit… Nem a teste, kinézete, kora, vagyona……. hanem a belső lélekrezgései…

Ezt viszont csak az a Férfi veszi észre, aki Önmagát Szereti – nem akarásból, félelemből, hiúságból, magányból (…) választotta a Nőt, hanem Szerelemből 🙂

2019 Vízkereszt

A Férfi a szavaival, tetteivel, teremt – a Nő a belső kisugárzásával, énekével és a csenddel…

Most tudunk „programot” adni az Életünknek, amit a VÍZ megtisztít, kisugároz, táplál, megTeremt….

Mindenki a saját Életét Teremti – aki a máséba belenyúl (mást akar bevonni a saját boldogságába) annak a Vizek ugyanazt hozzák vissza: Valaki más belenyúl az ő Teremtésükbe….

Tudj csöndben térdre borulva Önmagad lenni… Ha szólsz, TUDD, hogy mit mondasz… mit énekelsz… mit Teremtesz….

Oltatlan aludjék

Gyújtatlan gyulladjék

A szívem tisztuljék

Hej regő-rejtemA Napom ragyogjék

A Holdam változzék

A Földem éledjék

Hej regő-rejtemNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok