2011. május 2., hétfő

A tudatalatti abc-je-Az információ tartalma


"Egy kép ezer szónál többet mond."
Ha valaki meg akarja értetni magát egy másik emberrel, akkor annak a nyelvén kell szólnia hozzá. A tudatalatti "nyelve" a képzelet, vagyis a képszerű elgondolás. Ha a tudatalattinkat befolyásolni akarjuk, meg kell tanulnunk a nyelvét. Már sokan beszélik ezt a nyelvet azok közül, akik követtek engem ezen az úton.
Csak be kell hunyni a szemünket, és máris magunk előtt látjuk a kívánt képet. Minden gyerek számára természetes ez a tudás, mi, felnőttek azonban jobbára megfeledkeztünk róla.

A tudatalatti ABC-je

Kezdjük az ABC-vel. Képzeljük el valami egészen egyszerű képet, olyat, amely mindenki előtt ismert, és amelynek jellegzetes a formája.
Nézzük először a banánt. Hunyja le a szemét és képzeljen maga elé egy banánt.
Ezt a képet tartsa erősen lelki szemei előtt addig, amíg egészen élessé nem válik.
Most képzelje el ugyanezt színesben. Folytassa a gyakorlatot, amíg egészen élessé nem válik.

Most képzelje el ugyanezt színesben. Folytassa a gyakorlatot, amíg világítóan sárgának nem látja a banánt. Nyissa ki a szemét, majd amikor újra becsukja próbálja meg azonnal élesen és színesben látni a banánt. Ismételje ezt addig, amíg el nem éri, hogy a kép bármikor és azonnal megjelenjék.

Most alakítsa át a képet, és egy almát képzeljen el. Lássa plasztikusan az alma jellegzetes formáját, és élesen a zöld színét.
Végül nézzen addig egy narancsot, amíg formáját és színét nem tudja egészen élesen lelki szemei elé vetíteni. Most váltogassa csukott szemmel a fenti képeket addig, amíg nem sikerül minden fáradság nélkül látnia őket.
Most már megtanulta a tudatalatti nyelvének ABC-jét."Szótagolás" helyett tehát most már gondolkodhatunk egész mondatokban is ezen a nyelven.

Találkozunk valakivel

Nézzünk ismét egy hétköznapi eseményt. Valaki üdvözlésképpen kezet nyújt Önnek. Csukott szemmel is egészen tisztán látja, amint ez a személy odalép Önhöz és kezet ad. Ön a köszönő szemébe néz és felismeri őt. Fontos, hogy ne csupán elmosódott képet lásson. Világosan meg kell különböztetnie minden részletet. Lelki szemei előtt vetítse le újra e kis film valamennyi kockáját, és figyeljen meg minden részletet. Milyen volt az illető arckifejezése? Minden érzékszervével ragadja meg ezt az eseményt. Ha ez az ember üdvözlésképpen mondott is valamit, vajon meg tudta-e "hallani", hogy mit?

Ismételje ezt a gyakorlatot mindaddig, amíg minden részletet meg nem tud ragadni valamennyi érzékszervével. Ne kedvetlenedjék el, ha eleinte nem sikerül. A tudatalattijával akar beszélni ezen a nyelven. Ám ha nincs értelme annak, amit mond, számíthat rá, hogy nem is értik meg.
Váltogassa a képeket, nehogy elunja a gyakorlást. Meglehet, könnyebb elképzelnie azt a jelenetet, amikor vásárol, vagy a tévé előtt ül a családjával. Eleinte válasszon olyan jelenetet, amelyet könnyűszerrel el tud képzelni. Fokozatosan nehezítse a gyakorlatot, amíg el nem éri, hogy bármilyen eseményt bármikor egészen élesen, minden részletével együtt, természetes színeiben képes látni.

Önmagunkat szemléljük 

Van, akinek nehezére esik önmagát néznie. Ha Önnel is ez a helyzet, vegyen elő néhány Önről készült fényképet lássa most lelki szemeivel. Így azok a nehézségek, amelyek önmagunk szemlélése, illetve látása során fel szoktak merülni, már az első kísérlet alatt elenyésznek.

Színes képeket látunk

Vannak olyanok is, akiknek a színek látásával kapcsolatban támadnak nehézségeik. Bármilyen képet és bármilyen eseményt élesen látnak lelki szemeik előtt, de csupán fehéren és feketén. Ha ez egy fehér fal elé, fogjon egy vödör festéket, és kezdje el bemázolni a falat, az ecsettel húzza az egyik csíkot a másik után a falra, amíg színes nem lesz az egész felület. Ismételje mindezt addig, amíg az egész falat a megfelelő színben nem látja. Egy másik technika. Képzeljen el egy tárgyat valamilyen színben. Közelítse lassan a szeméhez, amíg a tárgy annyira be nem tölti egész látómezejét, hogy már csak a kívánt színt érzékeli.

Alkalmazza azt a technikát, amelyik Önnek jobban megfelel, de mindenképpen addig gyakoroljon, amíg minden színt gyorsan és élesen el nem tud képzelni. Tapasztalni fogja, hogy nem is olyan nehéz ez, némi türelemmel elsajátítható.

A folytatást itt olvashatód kattints>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok