2011. november 19., szombat

A VÁLASZTÁS HATALMA

Eckhardt Tolle - A Most hatalma


25. RÉSZ

Mi a helyzet azokkal, akik a jelek szerint akarnak szenvedni? Van egy barátnőm, akit a partnere fizikailag bántalmaz. A lány előző kapcsolatában is ugyanez volt a helyzet. Vajon miért pécézi ki a barátnőm mindig ilyen férfiakat magának, és most miért nem lép ki ebből a kapcsolatból? Mi a magyarázata, hogy oly sok ember ténylegesen választja magának a fájdalmat?

Tudom, hogy a "választás" szó a New Age egyik kedvenc szava, de ebben az összefüggésben nem teljesen pontos kifejezés. Félrevezető azt mondani, hogy valaki rosszul működő, díszfunkciós kapcsolatot - vagy egyéb negatív helyzetet - "választott" magának. A választáshoz- a döntéshez-tudatosság, méghozzá magas szintű tudatosság szükségeltetik. Anélkül nincs választás. Attól a pillanattól kezdve választhatsz csak, amikor elhatárolod magad az elmédtől és annak kondicionált működési mintázataitól; amikor jelenlevővé válsz. Amíg nem éred el ezt a pontot, addig spirituális értelemben tudattalan vagy. Ez azt jelenti, hogy kénytelen vagy elméd feltételes reflexeinek megfelelően gondolkozni, érezni és cselekedni. Ezért mondta Jézus:
"Atyám, bocsáss meg nekik, hisz nem tudják, mit cselekszenek."
Mindennek nincs köze a megszokott értelemben vett intelligenciához. Sok rendkívül intelligens és tanult embert ismerek, akik szintén teljesen tudattalanok, más szóval:
tökéletesen azonosulnak az elméjükkel. Valójában ha a mentális fejlődést és a megnövekedett tudásmennyiségét nem ellensúlyozza egy annak megfelelő mértékű tudatosságnövekedés, akkor igen nagy az illető esélye a boldogtalanságra és a szerencsétlenségre.

A barátnőd beleragadt egy olyan kapcsolatba, amiben a társa veri őt, és ez már nem az első ilyen párválasztása. Miért? Mert nincs választása. Az elme, amit jelenlegi állapotában a múlt kondicionáló hatása hozott, mindig azt keresi, hogy miként tudná újra megteremteni azt, amit ő már ismer és megszokott. Még ha fájdalmas is, de legalább ismerős. Az elme mindig a már ismerthez tapad! Ami ismeretlen, az számára veszélyes, mert azt nem tudja uralni. Ezért viszolyog az elme a jelen pillanattól, és ezért kerüli azt.
A jelen pillanati tudatosság nemcsak az elme gondolatáramában, hanem a múlt-jövő kontinuumban - folytonosságban - is részt üt. Egyetlen igazán új és kreatív dolog sem léphet be ebbe a világba másutt, csak ezen a hézagon, a végtelen lehetőségek eme tiszta terén keresztül!

Az elméjével azonosult barátnőd a jelek szerint tehát újra és újra megteremti a múltban megtanult mintáját, amelyben az intimitás és a fizikai bántalmazás elválaszthatatlanul összekapcsolódik. A másik lehetőség, hogy olyan, kora gyermekkorában befogadott elmemintát realizál, mely szerintő értéktelen, rossz, aki büntetést érdemel. Az is lehetséges, hogy életének nagy részét a fájdalomtestén keresztül éli, amely táplálékként mindig újabb és újabb fájdalmat keres. A partnerének is megvannak a tudattalan mintái, amelyek passzolnak az övéihez. A helyzetét természetesen a hölgy maga teremti meg, de vajon ki vagy mi az az "ő maga", aki vagy ami ezt a teremtést végzi? Nem más, mint egy mentális-emocionális minta a múltból! De vajon miért csinál ő abból "ő magát"? Ha azt mondod a hölgynek, hogy ő maga választotta ezt a körülményét vagy helyzetét, akkor azzal csak megerősíted az ő elmével azonosult állapotát. De ő valóban ez az elmeminta lenne? Az az ő igazi énje? Vajon a múltból származik az ő valódi identitása? Mutasd meg a barátnődnek, hogyan válhat a gondolatok és értelmek mögötti megfigyelő jelenlétté! Beszélj neki a fájdalomtestről, s hogy miként szabadulhat meg tőle!
Tanítsd meg neki a belsőtest-tudatosság művészetét! Mutasd be neki, mit jelent a jelenlét! Amint képes lesz hozzájutni a most erejéhez, és azzal áttör a feltételes reflexekben rögzült múltján, már lesz választási lehetősége!

Senki nem választ magának működési zavart, konfliktust, fájdalmat! Senki nem választja az elmebajt! Ezek azért adódnak elő mégis, mert nincs benned elég jelenlét ahhoz, hogy föl tudd oldani a múltat, nincs benned elég fény, ami elűzhetné a sötétséget. Nem vagy teljesen itt. Még nem eléggé ébredtél fel. Addig pedig az elme beidegződött mintái irányítják az életedet.

Hasonlóképpen, ha azok közé tartozol, akiknek problémájuk van a szüleikkel, ha valamilyen tettük, illetve elmulasztott tettük miatt még mindig neheztelsz rájuk, akkor jelenleg is azt hiszed, hogy volt választásuk, hogy másképp is viselkedhettek volna. Mindig úgy néz ki, mintha az embereknek lenne választásuk, de ez tévhit! Amíg a kondicionált sémákkal megtömött elméd irányítja az életedet, amíg azonos vagy az elméddel, ugyan mondd milyen választási lehetőséged van? Semmilyen! Ott se vagy! Az elmével azonosult állapot súlyosan zavart állapot. Ez az elmebetegség egyik válfaja!

Ilyen-olyan mértékben, de szinte mindenki szenved ettől a kórtól. Abban a pillanatban, ahogy erre ráébredsz, nem tudsz már többé neheztelni. Hisz hogyan lehetnél mérges valakinek a betegségére? Az egyetlen megfelelő válasz ilyenkor az együttérzés.

Ezek szerint senki sem felelős a tetteiért?! No ez a gondolat nekem nem tetszik...

Ha az elméd irányít, akkor, noha nincs választásod, mégis megszenveded a tudattalanságod következményeit, és további szenvedést teremtesz. Viseled a félelem, a konfliktusok, a problémák és a fájdalom terhét. Az így létrehozott szenvedés ereje végül ki fog taszítani tudattalan állapotodból

Azt hiszem, hogy a választási lehetőségről elmondott gondolataid a megbocsátásra is vonatkoznak! Előbb teljes tudatosságra és megadásra van szükség ahhoz, hogy meg tudj bocsátani.

A megbocsátás szót 2000 éve használják, ám annak jelentéséről a legtöbb embernek nagyon korlátozottak az ismeretei. Amíg éntudatod a múltból eredezteted, addig sem magadnak, sem másnak nem tudsz igazán megbocsátani. Csak akkor történik valódi megbocsátás, ha hozzájutsz a most erejéhez, ami a saját erőd. Ez erőtlenné teszi a múltat, és mélyen megérted, hogy semmilyen korábbi cselekedeted, és semmi, amit valaha is veled tettek, a legcsekélyebb mértékben sem érintheti meg valódi lényed ragyogó lényegét! A megbocsátás fogalma ekkor, úgy ahogy van, szükségtelenné válik.

És hogy jutok el ehhez a felismeréshez?

Úgy, hogy megadod magadat annak, ami van, és így teljesen jelenlevővé válsz. A múlt ereje ennek hatására semmivé foszlik! Többé már nincs szükséged rá. A jelenlét a kulcs. A most a kulcs.

És honnan fogom tudni, hogy már megadtam magam?

Onnan, hogy akkor már nem érzed szükségét annak, hogy föltedd ezt a kérdést!

VÉGE

KÉT SEGÍTSÉG A MEGVILÁGOSULT ÁLLAPOT ELÉRÉSÉHEZ ÉS A HATÉKONYABB PROBLÉMA MEGOLDÁSHOZ AGYKONROLL TANFOLYAM

A kb. 40 órás, 4 napos kurzuson megtanulunk mélyen ellazulni - lecsendesíteni elménket és testünket-, és elsajátítunk hatékony, problémamegoldó technikákat.
A könnyen megtanulható módszer konkrétan a következők elérését teszi lehetővé:

 • a stressz levezetését, s így a nyugalom, a kiegyensúlyozottság és az egészség megteremtését
 • az alvászavar megszüntetését
 • az ébresztőóra nélküli, időzített ébredést,
 • önmagunk kávé nélküli fölfrissítését (pl. éjszakai autóvezetéskor, tanuláskor)
 • a fejfájások 90%-ának és a migrének közel 100%-ának gyógyszer nélküli elmulasztását,
 • kérdéseink -bölcs tudatalattink és az ún. kollektív tudattalan bevonásával történő-megválaszolását,
 • a memória fejlesztését,
 • a gyorsabb és hatékonyabb tanulást
 • a jobb döntéshozatalt
 • céljaink nag valószínűséggel történő elérését ( magunk és szeretteink gyógyulását is beleértve - természetesen az orvosi kezelés mellett és nem helyett)
 • a fájdalom és a vérzés gyors elmulasztását illetve, elállítását,
 • szokásaink (pl. dohányzás, alkoholizálás, kábítószerezés, túlzott evés, lustaság, rendetlenség) akaraterő és kínlódás nélküli megváltoztatását
 • állatok mentális befolyásolását,
 • növények mentális befolyásolását, s így pl. nagyobb termésmennyiség elérését,
 • gyerekeink és felnőtt szeretteink szavak nélküli megsegítését, amit az elmék közt meglévő, rádióadó-vevő-szerű kapcsolat tesz lehetővé,
 • a valójában természetes és hasznos hatodik érzék avagy intuíció megizmosítását.

A MOST HATALMA A GYAKORLATBAN A KÖVETKEZŐ OLDALAK TÉMÁJA!
KELLEMES IDŐTÖLTÉST, JÓ OLVASÁST KÍVÁNOK!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok