2012. április 11., szerda

A HARMÓNIA


A harmónia a természet alaptörvénye. Mindent ez határoz meg: az egészséget, a sikert, a boldogságot, az elégedettséget. Vajon Ön harmóniában él-e önmagával?

Harmónia kérdőív

-Harmóniában élek önmagammal?
-Minden helyzetben megtalálom a nyugalmamat?
-Lelkem egyensúlyban van: önmagam középpontjában nyugszom? Semmi  nem tud megrázni és teljesen elbizonytalanítani?
-Mi a helyzet a magánjellegű kapcsolataimmal?
-Harmonikus a családi életem, jó alapokon nyugszanak a barátságaim?
-Munkahelyi mindennapjaimat a barátságos együttélés és a kiegyensúlyozottság jellemzi?
-Mely területeken látok diszharmóniát? Mi zavarja a harmóniát?
-Vannak olyan területei az életemnek, amelyeken állandósultak  feszültségek?
-Miért van ez így - mi okozza ezeket a helyzeteket?
-Hogyan kezelem ezeket a helyzeteket?
-Milyen lehetőségeim vannak arra, hogy megnyugvást hozzak ezekben a helyzetekbe?
-Megpróbáltam már ezt?
-Milyen sikerrel?
-Miért nem próbáltam meg?
-Jól érzem magam, ha békében élek önmagammal és a világgal?
-Szükségem van a stresszre, szeretek veszekedni, mindig én akarok győzni?

Ahhoz, hogy meg tudja nyitni önmagát a harmóniának, olyan ötleteket szeretnénk adni, amelyek mindig segíthetnek a belső béke meglelésében. A szöveget rámondhatja egy kazettára és lejátszhatja, vagy elmondja őket a reggeli fürdés közben, esetleg munkába menet is meghallgathatja az autóban.

Harmónia szuggesztió
"Nyugodt vagyok, nagyon nyugodt és ellazult. Gondolataim a magasabb rendű énemre összpontosulnak. Elindulok a befelé vezető úton. Nyugalom árad szét bennem. Nyugodtan lélegzem, érzem, amint a levegő szétárad bennem. Lélegzetem egyre mélyebbre és mélyebbre ér. Érzem, amint feloldódnak a feszültségeim, ellazul a vállam, könnyűnek érzem a lábamat, arcvonásaim elernyednek. Jól érzem magam.A lélegzés fellazítja a belső feszültségeket is. érzem, amint a szívem nagyon nyugodtan, egyenletesen ver. A gondjaim lehullanak rólam, a düh szétoszlik - könnyű és szabad vagyok. Mélységes béke érzése jár át, és csak növekszik és növekszik bennem. Megtaláltam a középpontomat, eltölt a harmónia és a pozitív érzés. Ez örömmel tölt el, és magabiztos leszek tőle. Minden kellemes meleg, fényes. Minden jó."
Életünk egyik legfontosabb feladata, hogy rendet teremtsünk testünk, lelkünk és szellemünk - vagyis egész lényünk - minden területén. Képzelje, testünk mintegy 200 billió sejtből áll! Minden egyes sejt külön-külön kis világ, hiszen mindegyiküket számtalan atom alkotja, és minden egyes atom megint csak magáért való kisvilág, középponti nappal, neutronokkal, protonokkal -é komplett kis naprendszer!
És ezeken a kis világegyetemeken a tudatunk uralkodik. Tudatunk minden apró rezdülésébe belerezdül minden egyes sejt mikrovilága is. A sejt pedig azonnal reagál, és működni kezd. Láthatják, mennyire fontos, hogy bölcsen bánjunk magán világegyetemeinkkel és jól kormányozzuk ezt a kétszázbillió sejtet.

Testünk helyes működésének megteremtéséhez elengedhetetlen az ésszerű táplálkozás. A megfelelő táplálékokat a megfelelő időben és mennyiségben  kell elfogyasztanunk. Még fontosabb azonban, hogy gondolatainkat is szabályozzuk, vagyis pozitívan - építő módon - gondolkodjunk. A destruktív gondolatok romboló hatásúak, hiszen elsősorban önmagunk ellen irányulnak, és úgyszólván a teremtés vezérgondolatával helyezkedünk szembe ilyen módon, és ezzel a teremtéssel magával is diszharmóniában gondolkodjunk, érezzünk, beszéljünk és cselekedjünk. Minden egyebet nyugodt lélekkel elengedhetünk., hiszen minden egyéb csak ballaszt, teher, amely megzavarja életünket, és elszívja pozitív energiáinkat.

Ha azonban elérjük a harmónia állapotát, akkor betöltöttük élethivatásunkat, elértük a tökéletesség ősállapotát.
Induljunk el együtt e cél felé! Lépésről lépésre járjuk be együtt ezt az utat! Gyakorlatokat fogok mutatni önöknek, és irányítom önöket, hogy eljussanak a harmónia állapotába, és egynek érezhessék magukat önmagukkal és a teremtett világgal!
"A boldogság abba a házba lép be, ahol jókedv uralkodik." (Japán bölcsesség)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok