2012. május 3., csütörtök

Fejlődés és kibontakozás

1. A megfelelő érzékelés

Váljunk puszta megfigyelővé, vegyük észre a látszat mögött a lényeget! A valóság az, ami valóban hat és működik!

2. A megfelelő távolságtartás

Tudatunkból minden nem kívánatos, negatív dolgot el tudunk távolítani, és el tudjuk engedni ezeket. A negatív gondolatokat azonnal alakítsuk át (mentális átértékelés).

3. A megfelelő igenlés

Mindent tudatosan fogadjunk el, ami pozitív, építő, a teremtést szolágló.

4. A megfelelő élet

Éld meg, amit mondani akarsz! Tedd meg, amit rég jónak és helyesnek ismertél fel! ne csak mondd, hogy így kellene, meg úgy kellene, hanem tedd meg!

5. A helyes megbocsátás

Fel kell ismernünk, hogy csak akkor tudunk megbocsátani, ha előzőleg ítélkeztünk. Vagyis most már nem ítéleteket kell hoznunk, hanem valóban mindent meg kell bocsátanunk. Ismerjük fel, hogy másnak is joga van nem tökéletesnek lenni, sőt azt is, hogy mi magunk sem vagyunk még tökéletesek. Fogadjuk el a másikat olyannak, amilyen éppen most, és segítsük tovább, hogy olyanná válhasson, amilyenné válnia kell. Segítsünk neki, hogy felismerje igazi énjét, és megvalósítsa azt. Önmagunknak is megbocsátunk, és feloldozzuk magunkat a bűntudat alól.

6. A helyes légzés

A levegő alapvető táplálékunk. Levegő nélkül nem tudunk élni, ám hiába áll korlátlan mennyiségben és ingyen a rendelkezésünkre, a legtöbb ember csak annyit lélegez, amennyire feltétlen szüksége van ahhoz, hogy ne fulladjon meg. Az egészség és a jó közérzet a megfelelő légzéstől függ, akár a fizikai, akár a képzeleti, akár a szellemi síkot vizsgáljuk.

7. A megfelelő táplálék

Ideje, hogy valóban táplálékot vegyünk magunkhoz, ne pedig élelmiszert vagy főleg élvezeti cikkeket. Arra is figyelnünk kellene, hogy tudatosan étkezzünk - vagyis amikor eszünk, akkor együnk, ne olvassunk, ne beszélgessünk, és alaposan megrágjunk mindent. Fel kell ismernünk a helyes szellemi táplálék fontosságát is, és eközben rá kell jönnünk, hogy minden EGY. Tudatunkkal mi magunk határozzuk meg annak a minőségét, amit elfogyasztunk. Ehetünk vidám, oldott derűt, ám Istent is felvehetjük az étekkel magunkba.

8. A megfelelő azonosságtudat kialakítása

A legtöbb ember a testével azonosítja magát. De mi tudjuk, hogy nem test vagyunk, hanem egyéni, tiszta tudat. Részei vagyunk az EGYETLEN tudatnak. Vagyis nyugodtan azonosíthatjuk magunkat igazi lényünk tökéletességével.

9. A megfelelő imádkozás

Nem akarhatjuk Istent felrázni, hogy adja meg végre azt, amiért imádkozunk, hanem nekünk kell felemelnünk a tudatunkat Őhozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok