2012. május 7., hétfő

Szenvedélyesség és a pozitív emberekA szenvedély egy olyan pozitív érzelmi állapot, ami motorizálja a gondolataidat, erővel, energiával tölt fel annak érdekében, hogy cselekedni tudj és az elképzeléseidet tettek kövessék

Ahhoz, hogy szenvedélyesen élhess folyamatosan gondoskodnod kell arról, hogy pozitív érzelmi energiával töltsd fel magad. Ilyen energiát termel a szeretet, a nevetés, a zenélés, az éneklés, a tánc.

Olvashatsz felemelő történeteket, vagy nézhetsz felemelő témájú filmeket is, ami megerősíti benned a pozitív érzelmi állapotot és mozgásban tartja a szenvedélyed.

A negatív érzelmi energia rombolja az önbizalmad

A vita, a veszekedés, a bosszankodás, a düh, a harag, mások kritizálása, vagy mások kritikájának hallgatása viszont negatív érzelmi energiát termel és rombolja benned a szenvedélyt. Ugyanilyen romboló hatása van az erőszakos, vagy lehangoló témájú könyveknek és filmeknek, ezért lehetõleg kerüld ezeket a témákat, amennyiben mindig pozitív lelki állapotban akarsz maradni.

A szenvedélyes emberek mindig pozitív energiájú, magukhoz hasonlóan szenvedéllyel élő emberekkel veszik körül magukat. Neked is fontos odafigyelned arra, hogy kik azok az emberek, akikekkel a mindennapjaid során a legtöbb idődet töltöd, hiszen az ő energiájuk fogja meghatározni milyen lesz a te energia szinted.

Készíts egy listát azokról az emberekről, akikkel a legtöbb idődet töltöd.

Azoknak a neve mellé, akik pozitív hatással vannak rád tegyél egy "+" jelet.
Azoknak a neve mellé, akik lehangolnak téged tegyél egy "-" jelet.

Ezekből a jelekből használhatsz akár kettőt-hármat is a nagyon pozitív, vagy nagyon negatív emberek neve mellett.

Ha kész van a lista, akkor nézd át jó alaposan és gondold át, hogy mit kellene tenned ahhoz, hogy sokkal több időt tölthess pozitív emberek társaságában és mit kell tenned ahhoz, hogy a negatív emberekkel lehetőleg minimalizáld a kapcsolatot. Ne feledd senkit nem tudsz megváltoztatni, de tudsz döntést hozni saját magadért, annak érdekében, hogy kiiktasd az életedből azokat, akik elszívják belõled a pozitív életenergiát.

Keresd az energiabombákat, kerüld az energiavámpírokat

A túlságosan és hosszú időn keresztül negatív embereket úgy hívjuk, hogy "energiavámpírok". Őket onnan ismered fel, hogy a velük való találkozás után, fáradtnak, levertnek, ingerültnek érzed magad.

Velük ellentétben az igazán pozitív emberek olyan hatással vannak rád, mintha egy nagy adag pozitív energia dózist szívnál magadba. Ilyenkor látod magad előtt a lehetőségeket, jókedvű vagy és nem tudod leállítani magad, szinte azonnal belevetnéd magad az álmaid megvalósításába. Ne is tartsd vissza magad, tedd meg azonnal, ami tőled telik.

Igyekezz, hogy a napjaid jelentős részében ilyen pozitív energiájú emberekkel vedd körül magad. Ha ez az adott körülmények között nehezen megy, akkor igyekezz a körülményeket úgy alakítani (Pl: költözéssel, munkahely változtatással), hogy a megfelelő változás megtörténjen.

Forrás: http://szammisztika.com - Hírlevél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok