2012. augusztus 16., csütörtök

Hogyan lehet lefogyni a pszichokibernetika segítségével


Sokféle fogyókúra van, egyvalamiben azonban mind megegyezik:
Csak átmeneti segítséget nyújt. Dr. K. L. Kotkin orvos, pszichológus és táplálkozástudományi szakember bebizonyította, hogy a tudatalatti "együttműködése" nélkül nem lehet tartósan lefogyni.
Miért nem?

A tudatalattiban van bevésve az "építészeti" terv

Minden pillanatban sejtek halnak és születnek meg bennünk. Ez azonban nem esetlegesen, hanem szigorúan terv szerint történik. A tudatalatti határozott elképzeléssel bír arról a testről, amelyben benne rejlik. Ez az elképzelési "terv" határozza meg eljárását. Ha a tervben az áll, hogy a test telt legyen, akkor a tudatalatti arra fog törekedni, hogy terv szellemében ezt meg is valósítsa.

Tegyük föl, Ön elkezdi a fogyókúrát. Emiatt kevesebb "építőanyaga" lesz a tudatalattinak. Minden testi működés tovább folyik, de a hiányzó anyagokat a test raktáraiból kell kipótolni: a zsírsejtek lebomlanak, Ön pedig lefogy.Amikor megváltozik az "építészeti" tervrajz

Jóllehet Önt örömmel tölti el karcsú alakja, a tudatalatti azonban észleli, hogy olyasmi történik, ami nem szerepel az "építészeti" tervrajzon. Számba veszi a hiányokat, és a testi működéseket úgy alakítja, hogy az eredeti tervet csökkent táplálékbevitel ellenére is megvalósíthassa. Ön ezt abból veszi észre, hogy sokkal fáradékonyabb és fázékonyabb lesz, mint korábban volt. Bár továbbra is kitart a fogyókúra mellett, mégis újból hízni kezd.

Jellegzetes példa erre Eleonore B. asszony, egy ismert filmproducer felesége. Teljesen kétségbeesve jött el hozzám. Amióta az eszét tudja, diétázott, hogy karcsó maradjon. Mindenféle fogyókúrát kipróbált, de a kezdeti apró sikerek után újra és újra be kellett látnia: túl vastag a lábszára, és a még szigorúbb diétától sem lesz karcsúbb. Mindamellett szép nő volt, aki nyugodtan felvehette a versenyt azokkal a csinos és fiatal színésznőkkel, akikkel a férjének nap mint nap dolga akadt. Csak hát az a láb!...

Karcsú lábszár

Elmagyaráztam neki az összefüggéseket, és azt mondtam, csak akkor fog rendesen lefogyni, ha korrigálja, kijavítja a tudatalattijában meglévő tervrajzot. Ehhez ajánlottam neki a pozitív kép technikát, a fiatalság forrása technikát és a három hónapos technikát. Először is alakítson ki önmagáról egy ideálképet, karcsú lábbal. Vagy úgy, hogy felidéz egy régi fotót, amelyen még karcsú a lába, vagy úgy, hogy a kívánságának megfelelően retusálja a mostani külsejét. Mivel mindig eléggé telt volt a lábszára, a retusálás látszott a megfelelő módszernek. Nyolc hónappal később B. asszonyt egy születésnapi partin láttam viszont: sugárzó volt és karcsú. Elmesélte, hogy kitartóan alkalmazta az általam javasolt technikákat. Az első hetekben azonban a legcsekélyebb eredmény sem mutatkozott. De nem adta fel. És néhány hónap múlva olyan karcsú volt már, amilyen mindig is szeretett volna lenni.

Az alábbiakban néhány példával illusztrálom, hogyan használhatjuk fel a már megismert technikákat, hogy karcsúak legyünk.

A már megismert technikák alkalmazása a végleges fogyás érdekében

A táblatechnika

Szellemi kikapcsolódásának színterén a fekete táblára írja fel azoknak az ételeknek a nevét, amelyeket a jövőben ki akar hagyni az étrendjéből, például: csokoládé, sütemények, stb. Ezután a fehér táblára írja fel mindazt, amit ezentúl akar fogyasztani (túró, gyümölcs stb.). Ha végzett, törje össze a fekete táblát mindazzal együtt, ami hizlal, és vésse jól be azokat az ételeket, amelyeket a fehér táblára írt fel.

A pozitív kép technika

Készítsen egy eszményi képet önmagáról, ifjúkori fényképei, vagy a képzelete segítségével. Megteheti azt is, hogy egy régi fényképből kivágja a fejet, és egy Önnek tetsző, másik fényképen szereplő testre ragasztja fel. Ha elkészült, nézze hosszabb ideig ezt a képet, egészen addig, míg csukott szemmel is maga elé nem tudja képzelni, a legapróbb részleteivel együtt. Munka közben is elvégezheti ezt a gyakorlatot: egy pillanatra csukja be a szemét, és figyelje meg, vajon azonnal megjelenik-e lelki szeme előtt élesen ez a kép.

a folytatást itt elolvashatja>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok