2013. január 23., szerda

A bátorság útja

Forrás és Szerző: Manita - nevedbenasorsod.hu / kerekegeszember.hu

Sokáig fejtegettem a következő 10 napot számmisztikailag, a BÁTORSÁG és az Önkibontakoztatás témáit boncolgatva… Aztán, rájöttem, hogyan kapcsolódik ez a szeretethez és persze az egész év rezgéseihez

Mekkora bátorság  kell ahhoz, hogy felvállaljuk önmagunkat?

Óriási!

Mekkora bátorság kell ahhoz, hogy felvállaljuk azt, amit vagy akit szeretünk?

Óriási 

Van egy kedves ismerősöm, több diplomás doktor, tanít, könyvet ír, feltalál dolgokat… A szülei már orvosnak akarták-nevelték kicsi korától kezdve, Ezért orvos lett. Elmúlt 60. Egy személyes beszélgetés alatt fedte fel előttem, hogy ő mindig is szobafestő akart lenni.

Nem értettem…

Bármikor megtehette volna, hogy vesz egy vödör festéket, színezőket és az egyik garázsa falán kipróbálja, kiéli a vágyait, vagy elmegy egy ilyen iskolába…

-      ÁÁáá, mondta ő – ez „a munkások” dolga

Arra nevelték, ezt hallotta mindig, hogy ez nem az „ő köreinek illő, munka”
Nem mert szembeszállni a szavakkal, még felnőtt korába sem, titokban sem – mert ezt nem illik.

Vagy a másik példa, amikor a kukásautó sofőrje, aki volt taxis, meg kamionsofőr is – nem merte a találmányát bevinni, szabadalmaztatni, mert egész gyerekkorában azt hallotta, hogy: az a gazdagok, a diplomások, a kiváltságosok esélye, hogy valamiben JÓK legyenek, és felfedezzenek valamit…

És persze megemlítem azokat is, akik nem mertek udvarolni egy lánynak, mert annak éppen egy gazdag pasi is udvarolt – és egyszerűbb volt elfogadni, hogy nem hozzá való és másokra hallgatva félre állni…

… ugye, ismerős a helyzet….

Mi lenne, ha nem mondtunk volna le arról, amit szerettünk volna?

Mi lenne, ha mától nem mondanánk le arról, amik/akik szeretnénk lenni?

Mi lenne, ha nem halogatnánk tovább és nem arról mesélnénk, hogy mennyi mindent szerettünk volna elérni, de a külső körülmények miatt (szülők, férj, feleség, anyós, barátok, politika, hitel, pénztelenség, stb…) nem sikerült…

Mi lenne, ha ezen túl, nem maradnánk le, azokról a dolgokról, amivel megszépíthetjük, megújíthatjuk, szenvedélyessé tehetjük az életünket?? Mert amíg ezt szajkózzuk, lemaradunk a SAJÁT ÉLTÜNKRŐL!

Mi történhet velünk, ha felvállaljuk magunkat?

Legrosszabb esetben nem sikerül elérni – de akkor is ugyanott vagyunk, mintha meg sem próbáltuk volna!!

Nem az a kudarc, amikor nem sikerül valami (hiszen tanulva a hibákból már tudod másképpen csinálni legközelebb) Az igazi kudarc, amikor nem teszel semmit!

Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is.   
/Bertolt Brecht/

A bátorság egy hajtóerő, azt jelenti, vállalod Önmagad, megteszel mindent azért, amit szeretnél megtenni, megvalósítani, hogy magadból kihozd azt,
AKI lenni szeretnél
Kell hozzá,
Önfegyelem, kitartás, hogy a szívedre hallgass,
Önszeretet, hogy ne téríthessen el senki, és persze rengeteg szeretet, mások iránt, a Világ iránt,
hogy meg tudd bocsátani, ha lebeszélnek az
Önkibontakoztatásról

A szeretet áramoltatása azt jelenti, hogy vállalom, hogy szeretni tudok, akármilyen a helyzetem – nem fogom vissza az energiát, akkor sem ha bántanak, földbe döngölnek. Szeretem magam, annyira, hogy ÉLJEK, csináljam azt amit szeretnék, még ha mások azt mondják, hogy badarság vagy hülyeség- esetleg lehetetlen!

Amikor szeretek, akkor ÉLEK, áramoltatom az energiát és bevonzok olyan embereket, akik támogatnak, velem együtt cselekszenek. Nincs értelme félig szeretni vagyis félig élni!!!

Osho ír valami hasonlót:
A környezet nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem követi őt birkaként.
Pedig, ha megértjük, hogy mindannyian egyediek vagyunk és azt tesszük, amiben az egyediségünk kivirágzik, akkor boldogok leszünk  

Igen, a boldogságnak ez az ára!

Én hiszem, hogy vannak olyan közösségek, ahol NEM birkaként, a sorba beállva kell megfelelni valakinek, hanem ahol egy tudatos cél érdekében Önmagad lehetsz, úgy, hogy a közösség az egyediségedet támogatja.

Így mindenki kiemelkedik valamiben és támogathat másokat is, hogy megélhesse mindenki a saját nagyszerűségét. A szobafestő megtanítja az orvost, hogy megismerje a szobafestés minden csínját-binját és a feltaláló támogathatja a kukásautó vezetőjét, hogy beadhassa a találmányát!

A közösség EGYüttes ereje pont abban van, hogy az EGYének individuumok maradnak, azt tanulják, amit szívből szeretnének, közben a saját eddigi tudásukat nem tartják meg maguknak, hanem szeretettel megosszák

HOL van ilyen közösség, kérdezed most, hiszen szinte mindenki szeretne odatartozni

A válasz egyszerű. A Szeretetben 

Ha TE áramoltatod a szeretetet, úgy élsz ahogy szeretnél, azt teszed, amit szenvedéllyel tudsz csinálni – akkor elkezded vonzani azokat az embereket, akik minden külső hatás ellenére, szintén azt teszik amit szeretnének… és így kölcsönösen tudjátok támogatni egymást azokban a dolgokban, amikben segítségre van szükségetek, persze elismerve azt is amiben különlegesek vagytok.

…és most jön a TITOK NYITJA 

Ez az egyetlen dolog, amit meg kell, hogy érts!

NEM lehet csatlakozni, nincs belépés, nincs kitaposott út a jóba!

ÓÓ, igen – ehhez kell a bátorság, mert Te vagy az, aki elindítja EZT!
Te vagy az, aki először a szeretetben megéled önmagad, és
Te vagy az is aki beindítja ezt a vonzást! 
Te vagy a MAG, amiből lesz a virág és a sok magból lesz a virágos rét

Már csak az a kérdés, legyűröd-e a visszatartó erőket, az állóvizet, a régmúlt fékjeit, halogatását és mersz-e a saját szeretetedben elindulni erre a csodás útra – Önmagadért ??

Ha igen, akkor ez a 10 nap megad neked minden segítséget, felismerést, kapcsolatot, amennyiben felvállalod az Önkibontakoztatásod egyediségét, minden eddigi külső, gátló körülmény ellenére !

Lehetsz, feltaláló, szobafestő, a legjobb anya, író, festő, tűgyártó kisiparos, varrónő, óvó bácsi, bankár, masszőr, bárki – AKI szenvedéllyel megvalósítja Önmagát!

Indulj, bátran! Változtasd meg a saját világodat – ezáltal mindent megváltoztatsz!
Életünk legfőbb magányossága abból fakad, hogy nem szánjuk el magunkat a cselekvésre, nem vágunk bele a dolgokba.
Folyton elfojtjuk belső viharainkat, és kényelmesen inkább arra hajlunk, hogy halogassuk, csak próbálgassuk a ránk váró feladatokat.
Carol Ann Shields
 ”Választhatunk: megélhetést teremtünk magunknak, vagy megfelelő életet.”
Jim Rohn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok