2013. március 20., szerda

Honnan tudod, hogy Ő az?

Mikor jön el végre? Honnan fogom felismerni? Mitől lehetek biztos benne? Ezek a leggyakoribb kérdések, amik felmerülhetnek benned, miközben arra várakozol, hogy ideális társad – és vele a párkapcsolati boldogság – megérkezzen az életedbe.

Azt, hogy ő az, akire vártál, onnan tudhatod, hogy jól érzed magad a társaságában, és újbóli találkozásokra vágysz. Sőt, ő is erre vágyik, és keresi a találkozás lehetőségét. (Tehát akit noszogatni kell, és nagy nehezen kierőszakolni egy-egy újbóli randevút, az biztosan nem Ő …)
Onnan is tudhatod, hogy amikor vele vagy, önmagadat adod, szabadnak érzed magad, és képes vagy arra, hogy ne latolgasd már előre a lehetőségeket.

Tehát nagyon fontos: nem azt kell nézned, hogy ő megfelel-e neked, hanem azt, te hogyan érzed magad a társaságában.
Ezért amikor ideális társad magadhoz vonzásába fogsz, akkor elsősorban azt kell tudnod, hogyan akarod érezni magad egy számodra ideális párkapcsolatban.
Vagyis nem attól fogod jól érezni magad valakivel, hogy ő ilyen, vagy olyan, vagy amolyan. Attól fogod jól érezni magad vele, hogy ő az, aki kell neked; ő az, akire éppen most (életed jelenlegi szakaszában) szükséged van. És lehet, hogy ez egy egészen másmilyen ember, mint akire korábban gondoltál volna.
Ha tényleg ő az, akkor ellenállhatatlanul vonzónak fogod találni – teljesen függetlenül attól, hogy milyenek a külső vagy belső adottságai. Ez az, amikor valóban, feltétel nélkül szeretsz valakit. (Először persze magadat, aztán a többieket …)

Abban, hogy mit gondolsz arról, külsőleg milyen férfi vagy nő tetszik neked, hatalmas szerepe van annak a sokféle ideálnak, ami kívülről folyamatosan bombáz minket. Egyrészt mi magunk is meg akarunk ennek felelni, másrészt úgy véljük, csak akkor vagyunk „valakik”, ha ennek az ideálnak megfelelő partnerre lelünk.
De épp az a lényeg, hogy a szerelemben már nem akarunk „valakik” lenni. A szerelemben feloldódik mindez, és egyszerűen csak annak a boldogsága létezik, hogy a másik itt van mellettem, és ez nekem örömet okoz.

Meggyőződésem, hogy nem az a fontos, milyen a másik, hanem az, hogyan érzem magam, amikor vele vagyok.
Merengj el egy pillanatra: milyen érzés számodra, amikor harmonikus, boldog párkapcsolatban élsz? Hogyan telik egy napod? És egy heted? Egy éved?

Nem attól érzed ezt, hogy ő ilyen vagy olyan. Hanem attól, hogy mivel ezt akartad érezni, egy olyan partner érkezett, akivel ez lehetséges.
Előfordulhat, hogy most megjelenik benned a félelem: ha nem fogalmazom meg, milyen legyen, mondjuk, külsőre, akkor biztosan valami csúf, fogatlan, kivénhedt maradék jut csak nekem!
Tudd, hogy ez tévedés!
Gondolj bele: ha egy olyan partner van melletted, akibe szerelmes vagy; akit a szíved mélyéről szeretsz; akivel csodálatosan érzed magad, akkor hogyan lenne lehetséges, hogy nem tetszik neked?
Csak most még korlátozott a gondolkodásod a tekintetben, hogy ki az, aki tetszik, és ki az, aki nem.

Ekkor viszont azonnal felüti a fejét egy újabb félelem: De mit szólnak majd a többiek? Nekik vajon tetszeni fog az én új, imádnivaló kedvesem?
Nos, ha ez tényleg döntő szempont, akkor tudd: ebben az esetben nem magadnak választasz, hanem nekik: a barátaidnak, a szüleidnek, a külvilágnak.
Egy barátnőm egyszer így fogalmazott:
- Amikor Zsoltot bemutattam a szüleimnek, láttam, hogy anyámnak nem tetszik. Ebből tudtam, hogy őt végre tényleg én választottam, magamnak. És nem pedig nekik, az ő elvárásaiknak való megfelelési vágyból.
És tényleg: az elmúlt közel tíz évben valódi boldogság, szeretetteli kapcsolódás, sok közös teremtés és élmény a részük.
De lehet, hogy olyasmi is tetszik neked, amit most még elképzelni sem tudsz. Amit nem írnál fel a listára, mert még sohasem találkoztál ilyen emberrel, és nem tudsz ennek a tulajdonságnak a létezéséről. Lehet, hogy ez annyira fontos lesz neked, hogy minden más egyszerűen eltörpül mellette. A többi dolog, amit eddig fontosnak tartottál, hirtelen a jelentőségét veszti. Számtalan variáció létezik …

Szóval, most azonnal, és aztán újra, meg újra idézd fel magadban az érzést, hogy szeretsz, és szeretnek – majd tárd ki szíved ajtaját, és engedd, hogy mindez megvalósulhasson!

Olvasd el a teljes cikket itt>>> Igazából szerelem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok