2013. június 5., szerda

Ha másmilyen világot szeretnél látni és élni, cseréld le a szemüvegedet!


A szemüveg ez estben nem más, mint a tudatosságod. A személyiség tapasztalásának szintjén, és a fizikai világban azt érzékeljük, hogy minden múlandó és pusztul. Az idő telik, a testünk öregszik, a dolgok karbantartás nélkül – de azzal is – egy idő után tönkremennek. Szerelmesek leszünk, de aztán az idő előrehaladtával „kiszerelmesedünk”, rosszabb esetben meggyűlöljük a partnerünket, jobb esetben udvariasan azt mondjuk, a szerelmünk átalakult szeretetté. Te is gondoltad már azt egy- egy boldog pillanatban, hogy most lenne jó megállítani az időt?
A boldogságnak azonban az időhöz vajmi kevés köze van. Van valami más, amivel mégis elérheted, hogy a szívedben az időtlenséget, az örökkévalóságot érzékeld, és hogy megőrizd a szenvedélyt és a lelkesedést. A nyelvünk ismét csak magában rejti az igazságot. Spirituális értelemben a lelkesedés az a tudatos állapot, amikor felismered, hogy a Lélek, amely összeköt az örökkévalósággal, személyiséged egyik része lehet, amennyiben felveszed vele a kapcsolatot, és megnyílsz a befogadására. Ha ez megtörténik, megtapasztalod, hogy egy magasabb rendű részed került be a mindennapi tapasztalásaid közé. Értelme lesz az életednek, és képessé válsz arra, hogy a romlást épüléssé transzformáld.

Attól függően, hogy a lélek milyen szinten van jelen az életedbe, megtapasztalhatod például, hogy fiatalodsz, és egyre jobb és jobb a közérzeted. Bár az idő előre haladtával egyre több betegségnek kellene jelentkezni, te mégis egyre egészségesebb vagy. Az idő előre haladtával a szerelemnek, és a szenvedélynek le kellene csillapodnia, de te mégis újabb és újabb szépséges rétegeit fedezed fel, anélkül, hogy cserélgetnéd a partnereidet.

A tudatosságod a szűrő, amin keresztül értelmezed a valóságot. Amint teszel érte, hogy a szűrődet finomítsd, úgy egyre kevesebb lesz a zavaró momentum a látványban, amit a szűrőn keresztül tapasztalsz.

Arató Mónika - A Teljesség virága

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok