2013. szeptember 29., vasárnap

Nemzetek tanácsa, férfiak, nők, apák és egyebek...

Szerző: Arató Mónika - ATeljességVirága


” 2025-re összeomlik a jelenlegi világrend.”Nem szoktam politikával foglalkozni, csak időnként, mikor a Kedvesem véleményét meghallgatom valami felvetésével kapcsolatban. Néhány nappal ezelőtt arról beszélgettünk, hogy hogyan lehet kiszállni a rendszerből. Ki lehet- e egyáltalán? Szenvedélyes vitánk volt, mert a megoldást illetően eltérően látjuk a dolgokat. Ez arra jó volt, hogy gyakoroltuk a kulturált vitatkozást. Mindketten képviseltük a véleményünket, az érzelmeink nem irányultak a másik ellen, és egy témát sikerült valamelyest körbejárnunk mindkettőnk véleménye alapján.

Nem tudom, mi a jó megoldás, csak érzem a szívemben a saját elképzelt verziómat. Néhány nappal a vitánk után olvastam el a világ összeomlásáról szóló cikket a kerületi lapban. Át szoktam böngészni ezt az újságot a kulturális cikkek, programok, és a biopiacok miatt, és most ez a cikk is felkeltette az érdeklődésemet. Mintha a vitánkhoz érkezett volna még egy információ. A cikk arról szól, hogy Zbigniew Brzeninski amerikai politikai elemző szerint, aki a Stratégiai vízió című könyv írója, ha az USA nem képes megújulni, akkor 2025 után kaotikus állapotok uralkodnak majd a Földön. Brzeninski szerint mára vitathatatlanná vált, hogy az USA hanyatlik, az amerikai álom elhalványulni látszik. Véleménye szerint középtávon Kína sem tudja megerősíteni a pozícióját annyira, hogy átvegye a nemzetközi politikában az irányító szerepet, így 2025 után eluralkodik a káosz.


Prófécia 
Nem vágyom arra, hogy bármilyen nagyhatalom irányítsa a világot. Sokkal inkább el tudok képzelni egy olyan világot, ahol például egy nemzetek tanácsa szerű fórumon minden nép képviselheti az elképzeléseit. Tudom persze, hogy ez nagyon bonyolult a régi észlelésünk szerint, hiszen a nemzetek is különböző rezgésszinten léteznek, de hiszek abban, hogy minden nemzet tagjai között élnek olyanok véleményformáló, tehetséges emberek, aki abban hisznek, hogy vissza kell térnünk a természethez, hogy félelem nélkül, a szeretet választva lehet csak változtatni a világon. A régi megoldási módok, háborúk, forradalmak engem nem érdekelnek. Békében szeretnék élni, a szeretteim körében, szabadon és örömmel kapcsolódva másokkal, például egy közösségi létben.


Tudod mit gondolok? Hogyha mindenki elkezdi magán a változást MOST, akkor van lehetősége egy új generációnak teljesen más érzelmek, és gondolatok között felnőni. Én ilyen világot szeretnék mutatni a most 15 hónapos kislányomnak, és azt szeretném, ha a lányaim, Kitti és Hajnal gyermekei is egy szeretet alapú világba születnének. A dolgok most gyorsabban változhatnak, mint korábban, és egyre több ember ébred fel, hallgat a saját belső hangjára, és utasítja el a félelemben tartó régi életformát. Egyéni szinten milyen félelmektől és negatív viselkedési mintáktól érdemes elköszönni, ha változtatni szeretnénk? A kisebbrendűségi érzéstől, a „nem vagyok elég jó” meggyőződéstől, a támadó gondolatoktól az ítélkezéstől, többek közt. Erre önmagamat is nap mint nap emlékeztetem, még akkor is, ha nem mindig sikerül tökéletesen, és időnként hibázok.


Sokan közülünk azt hiszik, hogy a félelem valamilyen rajzunk kívül álló forrásból fakad. Valójában a félelem a saját elménk támadó gondolataiból, sérelmeiből vagy panaszaiból fakad. Mivel az elme egyik sajátossága az, hogy kivetít, természetesen azt tapasztaljuk, hogy a világ úgy reagál ránk, ahogy mi gondolkozunk. Ha támadó gondolatokat sugárzunk, akkor azt látjuk, hogy a világ támad minket; így a világ fenyegető hellyé válik, és mi félni kezdünk – de a félelem a saját elménkből ered. Ha ezt felismerjük, akkor gondolkozhatunk másképpen, és szeretetté változtathatjuk a félelmünket, ami természetesen kiterjed az adott helyzetre és a körülöttünk lévő emberekre, és gyógyulást hoz. „- Chuck Spezzano

Nem várhatjuk kívülről a változást. Ideje, hogy végre az egymásra mutogatás helyett, felelősséget vállaljunk önmagunkért, a szavainkért, a tetteinkért. Ebben mindannyian érintettek vagyunk, napról napra változunk. Felismertük, hogy a régi keretek már nem működnek sem egyéni, sem társadalmi szinten. Mi vagyunk a tenger cseppjei, és ha mindenki elkezdi önMAGát tisztítani, akkor fog valami változni a Földön is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok