2014. január 1., szerda

2014-Január

7 1 1 9 9 A lélek gyógyulása megbocsátással kezdődik

Kép: suzymama.bloglap.hu

"A megbocsátás kulcs a belső békességhez és szabadsághoz. Gyógyítja az elkeseredett szívet, harmóniát ad a munkában, és segít, hogy otthon érezzük magunkat a világban, és nyitottan éljünk embertársainkkal. A megbocsátás az egyedüli módja annak, hogy leváljunk már korábban befejeződött, de még fel nem dolgozott kapcsolatainkról, és a belső küszködésektől megszabadulva folytathassuk végre utunkat.

A megbocsátás alapvetően szükséges a gyógyuláshoz. Mint ahogy az is, hogy ne nyomjuk el és ne értsük félre érzéseinket. Saját valóságunk sokféle érzést foglal magába. Egyrészt a hitet, a tudást, a szeretetet, az örömöt, az optimizmust, de az olyan érzelmeket is, mint a düh, a neheztelés, az ellenségesség, a szégyen és a bűntudat. Ezek a negatív érzések általában rejtve, elfojtva maradnak, és fájdalmat keltenek a felszín alatt. Mindaddig, amíg meg nem gyógyítjuk őket, nagy árat követelnek tőlünk. Egészségünket, a boldogságra való képességünket és azt, hogy képesek legyünk egymást kielégítő és gazdagító kapcsolatokat teremteni.

A megbocsátás abban segít, hogy megszabaduljunk rossz közérzetünktől, gyengeségeinktől, amit a bennünk élő düh és harag okoz. A düh és a harag a mi életerőnket szívja el. Akik elvesznek saját haragjukban és gyűlölködésükben, a bűntudatban és a szégyenben, azoknak rideggé válik érzelmi életük, és elveszítik életenergiájukat. A megbocsátás mindannyiunk számára lehetővé teszi, hogy kiszabaduljunk mások cselekedeteinek hatalmából.

A megbocsátás belső megkönnyebbülést ad, és képessé tesz arra, hogy reménnyel a szívünkben éljünk. Itt és most. A múlt hangjai éppen abban akadályoznak meg bennünket, hogy képesek legyünk a jelenben élni. Csak a megbocsátás ad reményt ahhoz, hogy újra ráleljünk belső békénkre, és a mában élve egy jobb jövőt tudjunk építeni."

Részlet: Dr. Rosa Rivas - Megbocsátás - A lelki-testi egészség alapja című könyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok