2014. január 11., szombat

Hogyan őrizzem meg az egészségemet? 3. befejező rész

Kerüljük a kicsapongást

Soha ne engedjen egyetlen negatív gondolatnak sem, ugyanakkor táplálkozzék egészségesen és ne tartózkodjék rossz levegőn. Mozogjon rendszeresen, amilyen gyakran csak teheti, hagyja a garázsban az autóját. Menjen sokszor kirándulni, és este élvezze a testi fáradtság nagyszerű érzését.
Mindig legyen a tudatában annak, hogy minden egyes cigaretta hét perccel rövidíti meg az életét. Csak korlátozottan fogyasszon alkoholt. Nem válik szervezete javára sem az, ha túlságosan kíméli, sem az, ha túl nagy megterhelésnek teszi ki, ezért válassza mindig az egészséges középutat. Testi egészsége visszanyeréséért vagy megőrzéséért döntsön az egészséges életmód mellett, ne várjon mindent csupán a pozitív gondolatoktól.


Éljen együtt a természettel

Figyelemre méltó, hogy a természeti népek, és azok az emberek, akik benne élnek a természetben, mit sem tudnak baktériumokról vagy más kórokozókról, holott gyakran a legalapvetőbb tisztasági szabályokat sem veszik figyelembe. Ennek ellenére szinte sohasem betegszenek meg. többnyire végelgyengülésben halnak meg, vagy valamilyen baleset vet véget az életüknek.A "kultúremberek" ámuldozása

Mi "kultúremberek" elámulunk ezen tények hallatán és azt kérdezzük: hogy létezik az, hogy míg nekünk orvosok, ápolok, gyógyszerészek segítségével kell küzdenünk az egészségünkért, addig a természeti népek ezt a legfőbb jót minden különösebb fáradság nélkül meg tudják őrizni.
Hiba volna azt hinni: a sorsunk akarata az, hogy nátha, reuma, rákos betegségek és ezer más nyavalya szorongasson bennünket egész életünk során. Az emberek többsége hisz a tökéletes teremtőben, aki a maga képmására bennünket is tökéletesnek teremtett. istenkáromlásnak hat az az elképzelés, hogy határtalan szeretete és jósága ellenére éppen a teremtő küldje ránk a betegséget.

A tökéletesség - összhang a törvényekkel

Alighanem valószínűbb, hogy Isten tökéletesnek gondolt el bennünket és ilyennek is teremtett; azt akarta, hogy harmóniában éljünk a törvényekkel. A teremtés során azonban a választás lehetőségét is megadta nekünk, hogy magunk döntsünk afelől, milyen úton járunk. De ha visszaélünk ezzel a lehetőséggel, diszharmónia keletkezik.

Hippokratész tanítása

Már Hippokratész elutasítja azt az álláspontot, mely szerint a betegség kívülről támad ránk, tőlünk függetlenül keletkezik. Azt tanítja, hogy a helytelen életfelfogás és életmód a betegségek oka. Ha a helytelen életmódot megváltoztatjuk, az szükségképpen meghozza a gyógyulást. A betegségek egy részről a modern orvostudomány is hasonlóan vélekedik.

Napóleon példája

Nem akarom tagadni, hogy a baktériumoknak szerepe van a betegségek keletkezésében és lefolyásában, de kétséges előttem, hogy ők szolgáltatnák a voltaképpeni okot. Ha így volna, mivel magyaráznánk például azt a tényt, hogy Napóleon nyugodtan járkálhatott pestises katonái között, mégsem kapta meg a betegséget. "Tudta", hogy ő nem lehet beteg, ezért nem is betegedett meg, jóllehet több milliárd baktérium keringett körülötte.

Kórokozók milliói között

Baktériumokkal és más, betegséget okozó organizmusokkal állandóan érintkezünk. Ha mégis viszonylag ritkán betegszünk meg, akkor kell lennie valaminek, ami erősebb a kórokozóknál és nem engedi kialakítani a betegséget. Ez pedig nem más, mint természettől való tökéletességünk, amely a betegséget csak akkor engedi működésbe lépni, ha a harmóniában zavar keletkezik. Ha ez nem így lenne, akkor meghalnánk korán, mielőtt még felnőhettünk volna, hiszen kórokozók millióival vagyunk körülvéve.

Az orvosi kutatásban sokan arattak sikert az emberiség nagy lángelméi közül. Elég csak Koch, Pasteur vagy Semmelweis munkásságára gondolunk. De vajon egészségesebbek lettünk-e? Éppen ellenkezőleg: gyakrabban vagyunk betegek, mint őseink, akik még nem ismerték ezeket a felfedezéseket.
Mivel magyarázhatjuk ezt? Az olvasó már tudhatja a véleményemet erről. Ott, ahol diszharmónia van, betegség is van. Mindaddig, amíg nem élünk harmóniában önmagunkkal, embertársainkkal és a természettel, nem szűnnek meg a betegségek.
E sorok olvasása során Ön talán elutasítja azokat a véleményeket, amelyek nincsenek összhangban a mai orvosi szemlélettel, de az a tény, hogy emberek milliói látnak valamit rosszul, még nem igazol egy tévedését. Ha így gondolkodunk, akkor azt is állíthatnánk, hogy a lócitrom nagyszerű étel, hiszen a legyek milliói nyilván nem tévednek.

Nem dogmák - gondolatok ütközése

Nézeteim sokéves tapasztalatból születtek; én azonban nem hirdetek dogmákat, ellenkezőleg, a gondolatok ütközését szeretném kiváltani. Önnek szabadságában áll javaslataimat elfogadni, vagy elvetni. Ezek a sorok csupán abból az óhajból keletkezett, hogy segítsen Önnek megtalálni a saját útját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok