2014. január 2., csütörtök

Mit hoz Neked 2014?


A számmisztika szerint a LÉLEK és a gyógyulás éve lesz 2014. Önmagadra találást, a saját lelkiséged, a lelked igazságának felszínre kerülését… vagyis a megújulást, a gyógyulást, hozza el testi-lelki szinten – annak aki hagyja :)

A lélek – az ember „halhatatlan” és anyagtalan része, amely minden életünket végigkíséri. Egy kapocs a szellem (a magasabb rendű tudat vagy Isten) és a fizikai test között. A lélek megítéli a szív gondolatait és szándékait ezért a lélektől elválaszthatatlan a szeretet átélése! Örömöt, bánatot, szeretetet, fájdalmat, élünk át a lélek segítségével – olyan érzések, érzelmek, sokaságát, amelyet nem a fizikai test érzékszervei közvetítenek számunkra. A különböző tanítások szerint, minél nagyobb bennünk a szeretetenergia, (az adni, elfogadni, áramoltatni, egyensúlya) annál könnyebben kapcsolódunk Isteni mivoltunkhoz (az össztudathoz, az Energiához, az Univerzumhoz vagy a saját vallásunk Istenéhez)
A kereszténység születésekor még az embert hármasságban (trichotomizmus) fogták fel, szellemnek,léleknek és testnek. A Vienne-i zsinat (1311) úgy határozott, hogy az addigra amúgy is elhalványuló szellem fogalmát, illetve a kettős lélek fogalmát eltörli, és bevezeti helyette azt a dogmát, hogy az embernek csak teste és lelke van (dichotomizmus), és a léleknek vannak szellemi tulajdonságai – Wikipédia

Mit tartasz igaznak, igazságosnak? Mit súg a lelked… mikor sajog, mikor boldog? Mi a Te igazságod? Mi az igaz hited?? És a másokét tiszteled-e még ha nem is fogadod el?

Erről fog szólni a következő év :)

Önmagadról!

Arról, hogy hagyod, vagy nem hagyod, hogy olyan dolgokat tegyél, mondjál, gondoljál, amik megviselnek vagy örömmel töltenek el..

Arról hogy a lelked, a hited, a spiritualitásod, hogyan kapcsolódik a benned lévő Istenihez vagy a hited szerinti Istenhez – és ezt ÉLED is a mindennapjaidban (vagy csak 1-1 tanfolyam idején, egy könyv olvasása közben, egy meditáció alkalmával – de utána visszatérsz a régi megszokotthoz, a káromkodáshoz, a pletykához, a testi-lelki fenyítéshez vagy az áldozat önsajnálatába és mások hibáztatásába menekülsz?)

Mert 2014-ben ezek az „önbecsapások” visszaköszönnek és a lelkünk sajogni fog, ha vizet prédikálunk és bort iszunk :) …és kenhetjük másra (az anyósra, a devizahitelre, a pénztelenségre) de ott fog sírni minden titok fájdalma, amikor rádöbbenünk, hogy nem az igaz lelkünk szerint cselekedtünk és most csak másra próbáljuk kenni a felelősséget!

És az „igazság” kihat majd a kapcsolatainkra, a szerelemre, a szenvedéllyel készülő dolgainkra, munkánkra, hobbinkra, a tanulnivalóinkra – az igazi önvalónkra is… Álarc nélkül boldogabbak lehetünk. Falak nélkül sérülékenyebbek – de teljesebbek. Önszeretettel pedig valóságosak :) Az álarc izgalmas – lehet hogy pillanatnyilag tökéletes a kép – de ez mind TALMI, múlandó… A tökéletességünk abban rejlik, hogy elismerjük, hogy nem vagyunk tökéletesek – így leszünk valóságosak és szerethetők :)

Az emberek átverhetők mert egyesek kihasználják mások energiáit mások pedig érzés szinten csapódnak ide oda… Ez most is így lesz – mert aki be akar csapni az megpróbálja majd… de a lélek szárnyalását és a lelkiismeret furdalást nem tudja úgy senki szőnyeg alá söpörni mint az eddigi években… és TE magad sem tudod ezt megtenni, amikor magadnak hazudsz :)

Tehát nem lesz könnyű… hiszen egy hang, amit eddig elnyomtál ott fog duruzsolni naponta, hogy ejnye-ejnye megint  megbántottál valakit… Hmmm, a sokat halogatott önvizsgálat előtérbe kerül :) Vágyunk megismerni önmagunk értékeit, adottságait, rejtett képességeit… azt a tüzet, amelyről az ezoterikus oldalak oly sokat cikkeznek – hogy BENNÜNK is meg van :) A jó út számodra mindig az, amelyet nem csak elolvasol (vagy végigjárod a tanfolyamot) hanem használod is! Minden kívánt tudásban van valami ami számodra hasznos – semmit sem tanulsz feleslegesen – de az igazi mindig az amit saját hited szerint formálva alkalmazol :)

A test-lélek-szellem harmóniájának megbomlása, betegség tünetekkel hívja fel a figyelmet, (sokkal erőteljesebben, mint eddig) hogy letértünk a helyes útról… minden fájdalom egy útmutatás hogy foglalkozzunk önmagunkkal és ne másokat hibáztassunk, ne a külvilág körülugrálásától és szeretetétől várjuk a gyógyulást, a boldogságot – hanem önmagunktól! Bármilyen önfejlesztő, önmegismerő módszer előhozza az öngyógyítás és gyógyítás csodáját, amit Te igaznak hiszel!

Megint fontos szerepet kap a megbocsátás és az elengedés- önmagunkkal és másokkal szemben is, amely a szeretet és önszeretet nélkül nem képes létezni, nem képes a kiegyenlítődés szikráit elvetni, ebben az évben sem. Hiszen sem gyógyulás, sem jó kapcsolat, sem előrelépés nincs, ha a múltban élünk! Ha 2013-ban megértetted és alkalmaztad a szívbéli döntéseid előrevivő lehetőségeit, akkor könnyű dolgod lesz a LÉLEK évében :)

A HIT (amely nem csak vallási hit) nagy erőket mozgat meg az emberekben és a közös célok összefogással megvalósulnak. (lehet ez egy ház felépítése, egy szerelem minden tabut ledöntő ereje, de akár a Föld felvirágoztatása is)

Győzelmek és sikerek születnek a lélekből induló tettek véghezvitelekor – az ellentétes hatások és ellentmondások kiegyensúlyozásával – a magán és az üzleti életben is. A tudatos és a tudatalatti, a nő és a férfi, a főnök és a beosztott, (és minden ellentétpár) kiegészül, kezelhetővé válik – ha a lelkünk ÉP és harmóniában vagyunk Önmagunkkal és nem megváltoztatni, uralni, hanem elfogadni akarjuk az ellentétet… Ekkor már nincsenek titkok, a múltban elsajátított ismeretek összerendeződnek, világossá válnak és elérjük végre azokat a sikereinket amelyekért tettünk :) Alkotók, bohémok, sorsokat megváltoztató emberi szövetségek és önmagukat lelkiekben is megújító EMBEREK éve :)

Minden évben új leckét kapunk. Minden év egy fejlődési szakasz kezdete, amellyel változtatásokat indíthatunk el bármely vagy az összes életterületünkön… mert ha valahol elindul egy ici-pici változás, az kihat mindenre :) Nincs más dolgod csak hallgass a lelkiismeretedre és minden káosz, rossz kapcsolat, betegség, pénztelenség, hitetlenség, sikertelenség csak régi, múltbéli, tapasztalat lesz az életedben.
A LÉLEK éve a felnőtté válás, az önállóság „beavató szertartása” a VALÓSÁG nagy sorskerekén.

Jó utat Neked Önmagad felé!

-      szeretettel: Manita -

Szerző: Manita - nevedbenasorsod.hu / kerekegeszember.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok