2014. február 12., szerda

Elménk lehetőségei

-José Silva - Agykontroll -


Elménk lehetőségeinek különleges módon történő, jobb kihasználása

1. FEJEZET

Képzeld el, hogy közvetlen, működő kapcsolatba kerülsz egy mindent átható, Magasabb Intelligenciával, és egy fantasztikus, ihletett pillanatban rájössz, hogy az a te szolgálatodban áll!
Képzeld el, hogy ezt a kapcsolatot olyan könnyen hozod létre, hogy életed hátralévő részében már soha többé nem érzed magad reménytelenül elszakítva attól a valamitől, aminek jelenlétét mindig gyanítottad, de sohasem tudtad igazán elérni: egy segítőkész bölcsességtől, a szükség idején érkező megvilágosodástól, annak érzésétől, hogy egy téged szerető, erős hatalom áll mindig melletted! Milyen érzés lenne?

Olyan rendkívüli élmény lenne, ami nem nagyon különbözne - talán egyáltalán nem - a misztikus elragadtatottság állapotától. Hasonló érzés alakul ki a 4 napos agykontrolltanfolyam végére. Ez ideig ezt több százezer ember tapasztalta már meg. És ahogy egyre jobban hozzászoknak az ilyen érzést okozó mentális technikák használatához, úgy válnak egyre nyugodtabbá, úgy használják egyre magabiztosabban új képességeiket és energiáikat, s ettől életük gazdagabbá, egészségesebbé és problémamentesebbé válik.

Nézzük meg először, hogy miként kezdődik az agykontrolltanfolyam, s mi is történik ott!

Nos eslőször kb. 80 perces bevezető előadásra kerül sor. Az előadó ismerteti az agykontroll lényegét, és összefoglalja azt a kétévtizedes kutatómunkát, amely a módszer születését megelőzte. Ezután röviden tájékoztat arról, hogy a tanultakat mi mindenre lehet majd használni: egészség javításra, hétköznapi problémák megoldására, a tanulás megkönnyítésére és a lelki tudatosság elmélyítésére. Ezek után 20 perc szünet következik.
Kávézás közben a résztvevők megismerkednek egymással.
A hallgatóság összetétele igen vegyes: orvosok, titkárnők, tanárok, taxisofőrök, háziasszonyok, középiskolások és egyetemisták, pszichiáterek, vallási vezetők és nyugdíjasok - ez talán a leggyakoribb összetétel.
A szünet után ismét kb. 80 perces ülés következik, amely beszélgetéssel kezdődik, majd rátérnek az első gyakorlatra.
Ennek célja a meditációs tudatszint elérése. Az oktató elmagyarázza, hogy ez egy olyan mélyen ellazult állapot, ami még az alvásnál is mélyebb, ugyanakkor különleges fajta tudatosságal jár.

Valójában megváltozott tudatállapotról van szó, amit szinte minden meditációs tan alkalmaz, s ami az elmélyült imádságban is kialakul.
Sem gyógyszert, sem biofeedback - eljárást (biológiai visszajelző mechanizmust) nem alkalmaznak. Az agykontrolloktatók ennek az állapotnak az elérését, "szintre menetelnek", vagy néha "alfába menésnek" nevezik. A kb. 30 perces gyakorlat alatt óvatosan, finoman, egyszerű, világos instrukciók segítségével ebbe az állapotba vezetik a hallgatókat. Az egész agykontroll nyelvezete világos és közérthető: sem tudományos szakkifejezések, sem titokzatos keleti szavak nem szerepelnek benne.
Több hallgató tanult már korábban meditációt, némelyikük hetekig, mások hónapokig tartó erőfeszítéssel sajátította el a meditálás képességét. Így aztán lenyűgözi őket az az egyszerű gyakorlat, amely csupán 30 percet igényel.

Az egyik első dolog, amit a tanfolyam résztvevői hallanak, a következő:
"Most megtanulod elmédet jobban kihasználni. Megtanulod elmédet különleges módon használni."
Ezt az egyszerű kijelentést hallják és fogadják be induláskor, bár ennek igazi célja tulajdonképpen az elképesztés. Mindenki - nincs kivtéel, mindenki - olyan aggyal rendelkezik, amelyből gyakorlattal könnyen előhozható olyan képesség, aminek meglétében a kazdők nem hisznek, míg csak meg nem tapasztalják azt.

Egy másik mondat, amit a hallgatók hallanak:
"Juttasd el magadat lélekben ideális pihenőhelyedre!"
Ez egy kellemes, megnyugtató, rendkívül hatásos gyakorlat, mely egyrészt erősíti a képzelőerőt, másrészt mélyebb ellazulást eredményez.

Álljunk meg egy szóra a meditálásnál! Hétköznapi értelemben ez a szó gondolkodást, töprengést jelent. Ha most egy percig nem olvasod ezeket a sorokat, és azon kezdesz gondolkozni, hogy mit vacsorázol majd holnap, akkor is meditálsz.
A különféle meditációs tanokban azonban ennek a szónak jobban körülhatárolt jelentése van.
A tudatnak egy különleges állapotát, illetve szintjét jelzi. Egyes irányzatokban ennek a szintnek az elérése maga a végcél, amely így a belső világot minden tudatos gondolattól megtisztítja. Ez kellemes nyugalmat hoz létre, s jelentős szerepet játszhat abban, hogy oldja megelőzze a belső feszültség, a stressz okozta betegségeket, ahogy azt számtalan tudományos vizsgálat is igazolja.
Csakhogy ez passzív meditáció. Az agykontroll messze túllép ezen. Megtanít arra, hogy miként használd ezt a lelkiállapotot problémák megoldására, akár apró, akár súlyos, nagy gondokról van szó. Ez pedig dinamikus meditáció, melynek hatása közvetlenül és látványos eredményekben mutatkozik meg.

Manapság egyre többet hallunk az alfáról. Ez az agyhullámok egy fajtája, olyan elektromos energia,  melyet az agy termel, s amelyet elektroenkefalográffal (EEG) ki lehet mutatni. Ezeket a hullámokat frekvenciájuk alapján szokás osztályozni. A 13 Hz-es (másodpercenkétn 13 elektromos áramlökés) vagy annál magasabb frekvenciájú hullámokat béta, a 8 és 12,9 Hz közti hullámokat alfa, a 4 és 7,9 Hz köztieket théta; s a 4 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájúakat delta hullámoknak nevezik.

Amikor teljesen ébren vagy, dolgozol, teszel-veszel a hétköznapi világban, akkor bétában élsz, vagyis az agykontroll szóhasználatával élve: a "külső tudatosság szintjén" jársz. Ábrándozás közben, vagy közvetlenül az elalvás előtt, illetve fölébredés után "alfaállapotban" vagy, mert agyad ilyenkor több alfa agyhullámot termel. Az agykontroll szakemberei eztaz állapotot "belső tudatosságnak" nevezik. Alvás közben változó mélységben, alfában, thétában vagy deltában vagyunk. Az agykontroll tréningje segítségével teszés szerint bármikor eljuthatsz az úgynevezett alfaszintre, s ugyanakkor mégis teljesen éber maradsz.

Talán fölmerül benned a kérdés: vajon milyen érzés ezekben a különböző állapotokban lenni?
Bétában, vagyis teljesen ébren lenni nem okoz semmi különleges érzést. Érezheted magad magabiztosanak vagy félhetsz, lehetsz elfoglalt vagy tétlen, elmélyülhetsz valamiben, vagy éppen unatkozhatsz. bétában a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. Mélyebb szinteken a legtöbb ember számára korlátozottabbak a lehetőségek. Az élet megtanította őket arra, hogy bétában funkcionáljanak, ne pedig alfában vagy thétában. Ezeken a mélyebb szinteken legtöbbünk tevékenysége jobbára csak ábrándozásra, elalvásra vagy magára az alvásra korlátozódik. Az agykontroll gyakorlásával azonban a haszos lehetőségek száma szinte a végtelenségig növelehető! Harry McKnight, a Silva-féle Agykontrollszervezet társigazgatója szerint "az alfadimenzió a bétához hasonlóan az érzékelő képességek teljes skálájával rendelkezik." Másként fogalmazva: más dolgokat tudunk csinálni alfa-, és mást bétaállapotban.

Ez az agykontroll egyik alaptétele. Amint megismmered ezeket az érzékelő képességeket, és megtanulod azok alkalmazását, máris elmédnek a korábbinál több lehetőségét használod mégpedig különleges módon. Valójában - teszés szerint bármikor - pszichikusan, az úgynevezett Magasabb Intelligenciát érintve funkcionálhatsz majd.
A legtöbben ezért fordulnak az agykontrollhoz, hogy segítségével ellazuljanak, elmulasszák álmatlanságukat, megszabaduljanak fejfájásaiktól, vagy hogy képessé váljanak olyan dolgokra, amelyekhez nagy akaraterő kell, mint például a dohányzásról való leszokás, fogyás, a memória javítása vagy a tanulás hatékonyságának növelése. Legtöbbször ezért jönnek, de ennél sokkalta többet találnak!

Megtanulják, hogy az öt érzék a - tapintás, ízlelés, szaglás, hallás és látás - velünk született érzékelési képességeinknek csak egy részét képezi. Létezik ezeknél több is, nevezzük őket akár érzékeknek, akár képességeknek, amelyekről korábban azt hittük, hogy csupán néhány kiváltságos embernek és a misztikusoknak adattak meg, akik a világtól elszakadva, egyemberöltő alatt tudják csak azokat magukban kifejleszteni. Az agykontroll egyik küldetése, hogy rávezessen minket ezen képességek felébresztésére.
Hogy mit jelenthet ez a felébresztés, azt megvilágíthaják Nadine Bertinnek, a Mademoiselle szerkesztőjének 1972 márciusában írt szavai:
"A gyógyszerkultúrának lehetnek a szellemi képességet fokozó tablettái, porai és injekciói. Én azonban mást használok. Az agykontroll megnöveli a szellemi és lelki képességeket. Megtanít arra, hogy hogyan növeljem őket. Találó az elnevezése, mert a gyógyszerekkel vagy a hipnózissal szemben itt maga az ember az irányító. A szellemi és lelki képességek kiterjesztésének csak saját korlátaink szabnak határt. Bármi lehetséges! Eddig csak másokról hallottad, hogy életükben a -lehetséges- valósággá vált. És egyszercsak hirtelen azt látod, hogy veled történik ez meg!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok