2014. július 31., csütörtök

Súlyfelesleg mint a rossz házasság következménye

Kurt Tepperwein - egy példa a hipnomeditáció - elmélet és gyakorlat

Miért lépett félre az asszony?


Wiedermann úr azzal a panasszal fordult hozzám, hogy depresszióban és álmatlanságban szenved. Ezenkívül volt egy kis súlyfeleslege is. Mi okozta a bajt?

Kiderült, hogy megcsalta a felesége. Az asszony elismerte atényt, amikor emiatt a férje kérdőre vonta.

Hallgattassék meg a másik fél is, mondtam magamban. Megkértem hát Wiedemann-nét, hogy keressen fel. Rendkívül mutatós aszony jelent meg a rendelőmben. A férjénél tizenkét évvel fiatalabb Wiedemann-né nem kertelt: valóban megcsalta a férjét, mondta. A másik férfival még most is tart a viszonya. Elmondta, mindig az volt az érzése, hogy őt az ura afféle "státusz-szimbólumnak" tekinti. Teleaggatja ékszerekkel, drága bundákba öltözteti, de különben jóformán nem is törődik vele. A férje bakár, akinek rengeteg a munkája, úgyhogy a magánéletre nem marad ideje. Az asszony nem volt kibékülve azzal, hogy a férje ennyire elhanyagolja, és amit hiába várt a férjétől, a figyelmet, a gyöngédséget, és a rá fordított időt, az együtt töltött órákat, azt igyekezett megkapni mástól.Mindketten szenvedtek ettől


Hosszan beszélgettünk és az is kiderült, hogy az asszony még mindig szereti a férjét és alapjában véve ő maga is szenved ettől a helyzettől. Éppen emiatt örömmel egyezett bele, amikor azt tanácsoltam neki, próbálják megtalálni az elveszett közös utat. 

Ha a férje megbocsátja a félrelépését és hetente legalább egy estét vele tölt, akkor megkísérli, ígérte. Nem volt könnyű meggyőznöm Wiedemann urat arról, hogy legalábbis részben ős szintúgy vétkes, mint a felesége. Dehát nagyon ragaszkodott az asszonyhoz, nem akarta elveszíteni őt. Hipnomeditációval segíthetünk a bajon, állítottam, a viszonyát kell megváltoztatni a porblémáihoz. Ami történt, megtörtént, visszamenőleg nem lehet semmissé tenni.
Másnaponként járt hozzám kezelésre. Két hét telt el és elmúlt a depressziója meg az álmatlansága is, ráadásul három kilót fogyott.

A virágcsokor


Aztán befejeztük a hipnomeditációs kezelést. De hogy biztosak lehessünk benne, nem esik vissza, javaslatomra a férj és a feleség együtt elvégzett egy pszichokibernetikai tanfolyamot. Azóta minden október tizennegyedikén - első látogatásuk évfordulóján - kapok tőlük egy nagy csokor virágot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok