2015. március 9., hétfő

A kóros lesoványodás is probléma

-Szellemi Öngyógyítás - Hipnomeditáció - elmélet és gyakorlat-

Vonakodott felnőtté válni

A huszonkét éves Marion jókedvűnek, derűsnek látszott, amikor belépett a rendelőmbe. A szüleinek azonban komoly gondot okozott, hogy a lányuk csupán harminchat kilót nyom, pedig százötvenhat centiméter magas. Germanisztikát hallgatott, és tanulmányait gyakran félbe kellett szakítania, mivel szinte állandóan betegeskedett. Nekem ezzel szemben valami azt súgta, hogy Marionnak nincs igazán testi baja. Tény persze, hogy alig evett. Reggelire jó ha elfogyasztott egy fél lekváros zsömlét és megivott fél pohár tejet. Sokszor egész nap nem evett ennél többet. Egyszerűen nem volt étvágya. Ha erőltette az evést, hánynia kellett.


Részletekbe menő beszélgetésben próbáltam kideríteni, mi lehet az oka lány kóros soványságának, de úgy tűnt, Marionnak nincsenek problémái. A szüleivel nagyszerűen kijött. Testvérei nincsenek. A baráti kapcsolatok nem nagyon foglalkoztatták. Teljesen lekötötték egyetemi tanulmányi és annak ellenére, hogy a betegségei miatt sokat hiányzott, a legjobbak közé tartozott.

Be kell vallanom, az eset rejtélyes volt számomra. Aztán lassanként mégiscsak rájöttem: Marion vonakodott felnőtté válni. Csodálatosan jó kapcsolat alakult ki a lány és a szülei között, és ő minden tőle telhetőt megtett, hogy jó gyerekük legyen. Mivel a szülői szereteten senkivel sem kellett osztozkodnia, azt akarta, hogy ez örökre így maradjon. Elképzelni sem tudta, hogy másvalaki(k)hez kötődjék.

A beszélgetés

Beszélgetésünk elején ezekről a gondolatokról nem akart szót váltani velem. De mivel az átlagosnál intelligensebb lány volt, végül is logikával sikerült meggyőznöm róla, hogy az élet nem statikus, és az ő helyzete is szükségszerűen meg fog változni egyszer. Szülei öregszenek. És ha azt akarja, hogy valamikor később ne egy szál maga álljon a világban, meg kell tanulnia másokhoz is kapcsolódni.

Arra kértem, hogy hipnomeditációban újabb és újabb variációkban képzeljen el egy ilyen helyzetet és először gondolatban barátkozzék meg vele. A továbbiakban azt javasoltam neki, hogy a jövőben ne utasítson el kapásból meghívásokat, időnként egyet-egyet fogadjon el, még akkor is, ha nem vár valami sokat tőle. Aztán ha gondolatilag megvan a kapcsolat az emberekkel, a gyakorlatban is létre lehet hozni ugyanezt.

Az első négy kezelés után még nem könyvelhettem el nagy sikert, kivéve talán azt, hogy Marion testsúlya nem csökkent. Aztán a hatodik kezelésen bejelentette, hogy óriási fordulat következett be, évek óta először sikerült híznia valamennyit. Az első lépést tehát megtette. Tizenkét ülés után összesen négy kilót szedett föl és olyan jól érezte magát, hogy mint még soha. Amikor aztán elém tett egy fényképet, és megkérdezte, hogy milyen benyomást kelt bennem a rajta látható fiatalember, már tudtam, Marion problémája megoldódott.

Kurt Tepperwein - Szellemi öngyógyítás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok