2017. január 16., hétfő

Kék Majom /Chuen/ Hullám

2017 második hulláma a Kék Majom, /CHUEN/

01. 14. - 26.

"Chuen jelképezi az isteni gyermeket, a gyermeket, aki örökké a nyitott szívű bölcsesség, ártatlanság, bizalom, egyszerűség és boldog csodálkozás állapotában van."

Az elmúlt tizenhárom nap tükröt tartott elénk, honnan jövünk, hová tartunk... Kik is vagyunk valójában? Megláttuk a helyes utat, vagy épp belefutottunk olyan akadályokba, melyek végre felnyitották a szemünket: nem az a helyes út, ahol épp járunk.


A Majom feladata, hogy ráébresszen minket arra, hogy az életet lehet úgy is élni, hogy élvezzük ezt a néha rögös, fájdalmas, de felemelő csodálatos, szépségekkel teli utat, itt a Földön. A Majom az őszinteség, az ártatlanság, a vidámság jegye. És legfőképp a nyíltszívűségé. Ha felvállaljuk önmagunkat, környezetünk, s önmagunk előtt is, nincs "támadási felületünk", ha nincs titkunk, ugyan mi az, amibe beleköthet bárki is? Ez lehet a legnagyobb "fegyverünk".

Mai társadalmunk nem preferálja a boldogságot. Tele vagyunk panasszal, fájdalmakkal. Szinte bűntudatunk van, ha jól érezzük magunkat.

A Majom legfőbb üzenete az, hogy éljük az élet napos oldalát! Merjünk boldognak lenni, és lássuk meg a mindennapi örömöket, jót életünkben. Ne a rosszra koncentráljunk. A tíz rossz közül, mi igenis azt az egy jót lássuk meg és élvezzük ki a pillanatot!


A Majom hullám a Tzolkin tábla közepén kezdődik. Mag napok ezek, melyek még erősebb energiát hordoznak. Ezeken a napokon létezésünk MAGja munkálkodik bennünk, segítséget kapva a Maya csillagról /a Fiastyúk csillagkép 3. Csillaga/ jövő energiák által.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok