2018. május 5., szombat

MÁJUSI SZERELMI ELŐREJELZÉS

Minden hónap utolsó napján leülök a szőnyegre, kiterítem magam elé a kártyákat, behunyom a szemem, és veszek néhány mély lélegzetet. Amikor megfelelőképpen elcsendesedtem, megkérdezem:

Melyek a legfontosabb információk, amelyekre az olvasóimnak a következő hónapban szükségük van?

Mi az, ami a leginkább segíti őket abban, hogy megtapasztalják a szerelmet és a párkapcsolati boldogságot?

Aztán – továbbra is behunyt szemmel, a belső vezettetésre hagyatkozva – kihúzom a kártyákat.

Az elsőt Tori Hartmann: A csakrák bölcsessége című csomagjából húzom. Ez erre a kérdésre válaszol:

Miről szól ez a hónap?

A másodikat Esther and Jerry Hicks: Getting into the Vortex (Belépés a vonzás örvényébe) című paklijából húzom, amelynek ez az alcíme: Relationship Cards (Kapcsolati kártyák). Ebből erre a kérdésre kapunk választ:

Mi lesz a feladatunk ebben a hónapban?

A harmadikat pedig Kris Carr: Crazy Sexy Love Notes (Őrülten csábos szerelmes üzenetek) című kártyáiból húzom, és ezt kérdezem hozzá:

Mivel táplálhatjuk és támogathatjuk magunkat abban a folyamatban, amit a másik két kártya üzenete elindít?

Lássuk tehát, mi vár ránk májusban a szerelem, a párkapcsolat terén

Amiről a hónap szól: 
Önbizalomhiány.

Ami a feladat: 
A hiedelmeimet tükrözi minden, amit teremtek.

Ami támogatni fog
Lélegezz mélyen!
1. lap: 
Önbizalomhiány

Meg ne ijedj, nem arról van szó, hogy májusban még a maradék önbizalmadat is elveszíted! Épp ellenkezőleg: ez a hónap csodálatos lehetőségeket tartogat, hogy önbizalomhiányodat meggyógyítsd, és könnyed, laza magabiztosságra cseréld.

Ehhez csak arra van szükség, hogy tudatosítsd: ez a hónap erről szól. Minden olyan helyzet, amelyben azt érzed, hogy

 • nem kellesz,
 • nem vagy fontos,
 • nem vesznek észre,
 • nem figyelnek rád,
 • nem tartják tiszteletben a kéréseidet,
 • megmutatja, hogy ismét engedtél „ördögi” gondolataidnak.

Régóta meggyőződésem, hogy az ördög nem kívül él, hanem bennünk lakozik, és azoknak a gondolatainknak a szimbóluma, amelyekkel rendszeresen bántjuk magunkat. Ezek a gondolatok vezetnek ahhoz, hogy fokozatosan elveszítsük az önbizalmunkat – ha volt egyáltalán. Ezek olyan mondatok, amelyeket gyerekkorunkban sokat hallottunk a szüleinktől, a tanárainktól, a barátainktól, így észrevétlenül a valóságunkat alakító programmá váltak. Talán néhány ismerős neked is ezek közül:

 • Ne beszélj butaságokat!
 • Ezt te nem értheted.
 • Lehetsz szép és buta, vagy csúnya és okos, de a kettő egyszerre nem megy.
 • Ne álmodozz, ez nem fog sikerülni.
 • Micsoda hülye ötlet ez már megint?!
 • Ehhez te túl lusta vagy.
 • Így soha nem leszel sikeres. 

Önbizalomhiányhoz vezet ezeken kívül az is, ha gyerekkorunkban rendszeresen semmibe vettek, nem hallották meg, amit mondtunk, és nem válaszoltak a kérdéseinkre. Minden ilyen alkalommal azt a következtetést vontuk le, a jelenlétünk nem számít, erre pedig felnőttként is további ilyen élmények épültek. Ez az oka annak, ha

 • úgy érzed, aki neked tetszik, azt bizonyára egyáltalán nem érdekled,
 • a kapcsolataidban gyakran kihasználnak, és eldobnak,
 • olyan párkapcsolatban élsz, amelyben nem vagy boldog,
 • a munkahelyeden nem értékelik a teljesítményedet,
 • a családban rád ruháznak minden olyan feladatot, amit senki más nem akar elvégezni. 

A jó hír, hogy májusban lehetőséged lesz ezeket a régi programokat tudatosítani és újakra cserélni.

2. lap: 
A hiedelmeimet tükrözi minden, amit teremtek

Amikor arról olvasunk vagy hallunk, hogy boldogtalanságunk oka rendszerint a gyermekkorunkban átéltekben keresendő, hajlamosak vagyunk arra, hogy itt meg is álljunk, és szüleink (vagy mások) végtelen hibáztatásába kezdjünk. Az, hogy ezeket a történéseket feltérképezzük, és alkalmasint képesek legyünk haragudni a szüleinkre, egy fontos lépés a boldogságunkhoz vezető ösvényen. Ám csak egy lépés a sok közül, és követnie kell a többinek. Ezek pedig azt a folyamatot jelölik ki, amelyben megértjük, hogy a szüleink a tőlük telhető legjobbat és legtöbbet tették, akkor is, ha ezzel esetleg ártottak nekünk.

A megbocsátáson keresztül el kell engednünk az irántuk érzett haragot, és fokozatosan, a saját ritmusunkban tovább kell lépnünk. Mégpedig azért, mert valójában teljesen mindegy, hogy kik azok, akik hatására a boldogtalanságunkat okozó program az elménkben fut. Attól, hogy hosszan haragszunk rájuk, semmi nem fog változni. A változás attól következik be, hogy felismerem: minden, amit az életemben megtapasztalok, azt tükrözi, hogy miben hiszek. És ha más dolgokat szeretnék megtapasztalni, akkor új hiedelmeket kell kialakítanom. Ebben a segítségedre lehet az alábbi, megerősítő fohász.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Mutasd meg, melyek azok a hiedelmek, amelyek által olyan életet teremtek magamnak, amelyben nem érzem jól magam. Kérlek, tisztítsd meg a gondolataimat, és gyomláld ki közülük azokat, amelyekre már nincs szükségem. Adj nekem új gondolatokat, olyanokat, amelyekben nincs sem félelem, sem bűntudat, sem harag. Tedd lehetővé, hogy a megbocsátás megszülessen a szívemben, és ezáltal könnyedén elengedjem a régi programot. Tudom, hogy veled együtt mindenre képes vagyok. Tudom, hogy veled együtt csodálatos, nevetős, szerelmes életet teremtek magamnak. 

3. lap: 
Lélegezz mélyen!

A tudatos légzés a legegyszerűbb, és mindig kéznél lévő módszer, valahányszor elveszíted az önbizalmadat, és megrendül a hited abban, hogy bármi is jól sikerülhet. Az eredeti, valóban egészséges és teljes légzés az, amellyel először a hasunkat töltjük meg levegővel, és csak aztán haladunk tovább a mellkas felé. Ez valóban lassú és mély légzés, amely rendkívül nyugtató hatású, miközben ténylegesen élettel tölti fel minden sejtünket. Az egész életedre pozitív hatással lesz, ha rendszeresen így lélegzel. A csak mellkasi légzés ugyanis felszínes, így messze nem juttat annyi oxigént a sejtekhez, amelyekre azoknak valóban szükségük volna. A mellkasi légzés a stressz jele, ahogy az is, amikor elfelejtünk levegőt venni. Használd ezért a májust arra, hogy emlékezteted a testedet, valaha a lassú, mély légzés volt számára a természetes. Akár tedd mindennapi szokásoddá, hogy reggel 5-10 percet csak azzal töltesz, hogy – valamilyen szép zenét hallgatva, vagy a telefonodon az időzítőt beállítva – így lélegzel.

Mindenképpen kezdj el lassan, mélyen lélegezni, valahányszor kint vagy a természetben. Ehhez elegendő, ha egy fákkal szegélyezett utcán sétálsz, vagy egy csendes parkban üldögélsz egy padon. Szóval nem kell messzire menned, ne beszéld le magad a teljes légzésről azzal, hogy azt nem lehet lakásban, az irodában vagy a városi levegőben csinálni. Mindenütt lehet. A testednek és a lelkednek is szüksége van rá. Szánd ezt a hónapot arra, hogy rászokj a lassú, mély légzésre, és meg fogod tapasztalni az előnyeit: nyugodtabbá, jókedvűbbé, egészségesebbé és élettelibbé válsz, ez pedig magával hozza vonzerőd növekedését is.

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta, a Szerelmeskönyv írója
Igazából szerelem - igazabolszerelem.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok